Ali Haydar Haksal "Halide Edip, Modernleşme ve Suriye ll" adlı, Ali Ekrem Bolayır'ın hatıralarından ve H. Edip'in Mor Salkımlı Ev kitabından alıntılarla zenginleştirdiği önemli bir yazısı var.
Ali Duran Topuz'un Artı Gerçek'teki yazısı;
@karar.com'daki 'Körfez’den Notlar' kitabının yazarı Feyza Gümüşlüoğlu haber-yorum yazısı;
hertaraf.com’dan Fuat Taşçı, Prof. Dr. Fahri Yetim’in yazdığı “Türkiye’nin Değişim Serüveni (Entelektüel Aydınlardan Seçmeler)” kitabını değerlendirdi.
Yazar ve şair Ethem Erdoğan, şair ve yazar Mehmet Kurtoğlu’nun “Çıra Edebiyat’tan çıkan “Keşke Toprak Olsaydım” adlı şiir kitabını değerlendiriyor.
İngiliz yazar Lauren Booth, İslam dinini ihtida ettikten sonra yazdığı "Barış Yoluna Doğru" adlı kitabını okuyucularına tanıttı.
Abdullah Muratoğlu, ABD’de 5 Kasım 2024’te yapılacak olan başkanlı seçimi öncesi, birçok önemli Cumhuriyetçi’nin Trump’a karşı olduğunu, yazar Tim Weiner’in Mİke Pompeo’nun kitabını “Yılan Çukuru” olarak nitelediğini belirtiyor.
İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlanacak anı kitabında, Afganistan'daki görevi sırasında 25 kişiyi öldürdüğünü ve bundan utanç duymadığını belirtti.
Yeni Şafak Gazetesi’ne konuşan Mukaddes Özkan İslami mücadelenin öncü isimlerinden eşi Ercümend Özkan’la savundukları davayı Hatıralarım adlı kitabında anlattı.
Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, “Dağların Açık Yarası” adlı şiir kitabının 2. Baskısı Çıra Edebiyat kategorisi içerisinde yayınlandı.
Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, “Gökte Asılı Şarkılar” adlı şiir kitabının 2. Baskısı Çıra Edebiyat kategorisi içerisinde yayınlandı.
Hablemitoğlu, “Köstebek” kitabında Emniyet içindeki Gülenci örgütlenmeyi anlatmıştı.
Nilüfer Zontul Aktaş’ın, “Kireci kavlamış Duvar adlı şiir kitabının 2. Baskısı, Çıra Edebiyat etiketi ile yayınlandı.
Özgür Yazarlar Birliği seminerlerinde 29 Ekim 2022 cumartesi günü Ümit Aktaş aynı zamanda kitabının da adı olan “Siyasal Arayışlar: Nasıl Yapmalı?” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.
Şair Ali Karakaya’nın, “Nisa” adlı şiir kitabının 2. Baskısı, Çıra Yayınları iştiraki olan Bengisu Yayınları arasında yayınlandı.
Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, “Kitabın İzi “Kalbe Giden Sokakta” adlı eser, Çıra Edebiyat yayınları arasında “deneme” kategorisi içerisinde yayınlandı.
Taha Kılınç, önemli bir konu olan Yahudilikle ilgili İlahiyatçı akademisyen Doç. Dr. Yasin Meral, “Yahudi Kaynakları Işığında Yahudilik” (Milel Nihal Yayınları, İstanbul, 2021) adlı kitabına dair bir değerlendirmede bulunuyor.
Mesud Barzani'nin kaleme aldığı “Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi” kitabının beşinci cildi yayınlandı. Barzani kitapta 1992 yılında dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kendisine yaptığı teklifi şu ifadelerle anlattı:
Fatma Barbarosoğlu, Erich Fromm’un “Sevmek Sanatı” kitabına atıf yaparken, sevme eyleminin çoğu kez; sevenlerde artış göstereceği gibi, bir azalışa da ve durağanlığa da yol açabileceğini belirtiyor.
Kemal Kılıçdaroğlu'na Yalova'da hediye edilen bir kitap sosyal medyada hareketli bir tartışma başlattı
Yusuf Ziya Cömert, Hasay Aycın’ın, tarihte özellikle de Osmanlı'da bir cengaverlik ünvanı olan Sahipkıran figüründen hareketle Hz. Hamza’nın hikâyetine benzer bir çalışmasına/kitabına değiniyor.
‘Ütopyanın Sesleri’ kitabının yazarı Halil Turhanlı “Protestan ilahiyatçı Dietrich Bonhoeffer, Nazilerce 39 yaşında idam edilinceye kadar üç farklı Almanya’nın tanığı oldu” diyor.
Yazar Ayşe Yıldız’ın, Çıra Yayınları iştiraki olan Bengisu Yayınları tarafından yayınlanan “Silivri’de Deniz Var” adlı kitabında, ceazevi ortamı yazarın dilinden anlatılıyor.
Yazar Kelime Ata, "Kızıldan Yeşile: Sol, Aleviler, Alibaba Mahallesi ve Sivas'ta Dönüşen Siyaset" isimli kitabında kendi memleketinde toplumsal ve siyasal değişimlerin özgün tarihini anlatmış.
Mağdur Berat'tan mağrur Albayrak'a; "Burası çok önemli"…
Yazar Şakir Kurtulmuş, Çıra Edebiyat’tan çıkan ‘Bir Tutkuya Dönüşmek’ isimli kitabında önemli yazar ve aydınlarla tanışma hikayelerini anlatıyor.
Edebiyatçı yazar ve akademisyen Ethem Erdoğan, Ömer Hatunoğlu’nun, Çıra Edebiyat tarafından yayınlanan “Sayısal Veriler” adlı şiir kitabını değerlendirdi.
Alman araştırmacı Ulla Johansen’in 1957’de Yörüklerin arasında yedi ay yaşayarak kaleme aldığı araştırma kitabının (2004) önsözünü dünyaca ünlü romancı Yaşar Kemal yazdı
Prof.Dr. Hayri Kaplan, Tahrif ve Tashih adlı kitabında, Prof.Dr. Mikail Bayram’ın çalışmalarındaki bazı bilgileri tashih ederken, yapılan yanlışlara da ciddi tenkitler yöneltiyor.
Mustafa Başpınar, Ahmet Örs’ün “Yüzümüzü Ağartan” adlı öykü kitabını değerlendirdi.