ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’ya ATACMS füze sistemini vermesiyle artan gerilim sürüyor.
@karar.comYUSUF TOSUN'un yazısı;
Yetkin Düşünce Dergisi, (2024 Ocak-Şubat-Mart) 25. Sayısında, İsrail’in, Gazze’ye yönelik katliamını da içeren Siyonist anlayışı makaleler bazında ele alıyor.
Mustafa Çağrıcı'nın Karar Gazetesindeki yeni yazısı;
Abdullah Muradoğlu, sözde iki partili ABD’deki demokrasine etki eden, ama yasal bir parti olmayan“Askerî-Endüstriyel Kompleksi”nin, küresel ölçekte savaş çıkartmak için silah sanayi hususunda çabaladığını belirtiyor.
Abdullah Muradoğlu, ABD’nin Rusya’ya karşı Ukrayna’yı, Çin’e karşı da Tayvan’ı destekleme durumuna binaen açilciler, küreselciler ve Neoconların kendi açılarından konuya yaklaştıklarını belirtiyor.
Kanada'daki olağanüstü kuru hava nedeniyle küresel buğday arzının tehlikede olabileceği belirtiliyor.
Mustafa Çağrıcı, Kur’an’da Hz. Peygamber’e(s) atfedilen âlemlere rahmet vurgusunun ışığında, rahmeti(sevgi) kuşanarak küresel barışın sağlanabileceğini belirtiyor.
Milli Gazete yazarı Ömer Adil, Hamza Yusuf üzerinden yürütülen küresel operasyona Milli Gazete'nin düşmediğini belirten bir yazı kaleme aldı.
Abdullah Muradoğlu, başkanlık seçiminde yeniden aday olmak isteyen Donald Trump’ın, Demokratlar ile Cumhuriyetçilerin içerisindeki küreselciler tarafından istenmediğini, taraftarlarının ise bu işe sıcak baktıklarını belirtiyor.
Bir hafta içinde dört Amerikan bankası iflas etti. First Republic Bank'ın da sallantıda olduğu krizde bu ay şimdiye kadar Amerikan bankalarının piyasa değerinden 229 milyar dolar silindi
Yazar İbrahim Güçlü, Maraş merkezli depremin; Türkler ve Kürtlerle birlikte birçok halkı etkilediğini; var olan yıkımın bölgesel olmayıp küresel olduğunu ve Barzani Vakfı’nın Türkiye’ye ve Suriye’ye el uzattığını belirtiyor.
AhmetVarol, VuslatDergisi Ocak 2023 259. Sayısında, soğuk savaş sonrası ABD’nin oluşturmaya çalıştığı“tek kutuplu dünya”nın yerine, Çin’in vb. ülkelerinde dahil olup, Arapdünyası ile Afrika’yı ele geçirme mücadelelerine değiniyor.
Fatma Tuncer, sanayiye koşut olarak küresel güçlerin oluşumuna etkisi olan iklim değişikliği bahanesiyle, insanları kendi çıkarları için doğal olmayan sentetik bir hayatı yaşamaya zorladıklarını belirtiyor.
Artık küresel güçlerin vazgeçilmez propagandası haline gelen ve her geçen gün daha fazla şekilde normalleştirilmeye çalışılan eşcinsellikle ilgili yeni bir araştırma yayımlandı.
Mustafa Kutlu, kendi orta öğretim döneminde, küresel ısınmanın vb. hiç olmadığı/bilinmediği bir dönemde, insanların tabiat ile iç,içe güzel bir hayat yaşadığını, bunun bugünde mümkün olduğunu sitayişle dile getiriyor.
Mustafa Çağrıcı Yazdı;
Abdullah Muratoğlu, 20. Yüzyılın savaşlara yol açan bir “petrol yüzyılı” olduğunu, bu Yüzyıl’a ise “Küresel İklim Krizi”yle bağlantılı olarak “yenilenebilir enerji sistemleri”ne geçiş damgasını vurabileceğini belirtiyor.
İçeride ve dışarıda, yerel ve küresel düzlemde birçok zorluk ve engelle karşılaşan İslami Direniş Hareketi (Hamas) kuruluşunun 35. yıl dönümünü kutladı.
Abdullah Muratoğlu, ABD ile Çin arasında yaşanan ve çeşitli adlarla anılan küresel ekonomik savaşta, Çin tarafından bir nevi silah olarak kullanılan TİkTok’un ülke genelinde tümden yasaklanmasının istendiğini belirtiyor.
Tokad’ın 15. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle 20. 11. 2022 Pazar günü, sabah ve öğleden sonra olmak üzere “Tevhid, Adalet ve Özgürlük Hattının Yerel ve Küresel Ufku” başlıklı iki oturumlu bir panel yapıldı.
Umran Dergisi, bu sayısında “Krizler Çağında Yoksulluk Küresel Kapitalizm, Borçlu Dünya ve Yoksulluk konusunu enine, boyuna tartışıyor.
Ayşe Böhürler, Evrensellik, küresellik, dünyalı olmak gibi liberal söylemlerin çok hızla tarih olduğunu,. Bunun yerine yeniden milli, yerli kimlikler ve de kültürel ırkçılıkların yükselen değer haline geldiğini belirtiyor..
Mustafa Karaaloğlu, Türkiye’nin açıklanan “küresel refah endeksi”nde 167 ülke arasında 93. Sıraya kadar gerilemesi ve bu hallere sebebiyet veren(emek, güvenlik vb.) durumlara dikkat çekmektedir.
YaşarSüngü, 2021’de yaşamın normalleşmeye başlamasıyla birlikte azalan enerji tüketimi salgın öncesi dönemin üzerine çıkınca küresel sistemin ayarları bozulduğunu, bundan da kurtulmanın yollarının bulunması gerektiğini belirtiyor.
Yaşar Süngü, Kovit-19 salgını döneminde değişen alış, veriş/tüketicilik durumunun, bazı kolay tarafları olduğu gibi, gelecekte insan yaşamını. “küresel güçler”in yönlendirmesi/baskısı sonucu zora girebileceği uyarısında bulunuyor.
Fatma Barbarosoğlu, kurtuluş günlerinde Halide Edip ile Yakup kadri’in dönemi anlatan eserlerine atıf yaparken, CHP’li İzmir BB Başkanı olan zatın, konser havasıyla emperyalist işgali görmemesinin yanlışlığına dikkat çekiyor.
Abdullah Muratoğlu, Londra’nın “Küresel Britanya” etiketiyle ABD ile özel ilişkisini “Büyük Güç rekabeti” veya “Yeni Soğuk Savaş” şartlarında -ABD’nin arzu ettiği biçimde- formatlamak niyetinde olduğunu belirtiyor.
YaşarSüngü, sosyolog ZygmuntBauman’ın dilinden hareketle “Borçlu zamanlarda yaşamak” adlı kitaptan alıntılar yaparak küresel kapitalist sistemin insanı/ vatandaşı tüketici, yolcu ve hastayı ise müşteri olarak gördüğünü belirtiyor.
Dr.Abdülkadir Turan,küresel liberal kuşatma ve saldırıları,Moğolların İslam dünyasını kuşatmasından daha sistemli, daha saldırgan ve tehlikeligördüğünü ve ona karşı ümmetçe topyekûn bir direnişle karşı çıkılabileceğini belirtiyor.