Suriye'nin yeni lideriyle röportaj yapanlara Şarkul Avsat da katıldı. HTŞ lideri, Körfez'e "Suriye devrimi, Esad rejiminin devrilmesiyle sona erdi ve yurtdışına ihraç edilmeyecek" güvencesi ile "İran projesini 40 yıl geriye götürd
@karar.com'daki 'Körfez’den Notlar' kitabının yazarı Feyza Gümüşlüoğlu haber-yorum yazısı;
Abdullah Muradoğlu, ABD başkanı Joe Biden’ın, Körfef bölgesine yönelik ““Asla çekip gitmeyeceğiz, bir boşluk brakmayacağız” ifadelerinin, Çin’in o bölgeye yönelik stratejik ilişkisi yüzünden geçerliğini yitirdiğini belirtiyor.
Süleyman Seyfi Öğün, Çin’in, Körfez ülkeleri ile başlattığı ilişkilerin stratejik hâl aldığında; ağırlığı güneye kaydıracağı ve Türkiye dahil Türkistan gazı ile ilişkili Avrupa’nın bypas edilebileceğini belirtiyor.
Taha Kılınç, Suudi merkezli olarak ABD’nin ve Çin’in Ortadoğu’da gördüğü ilgi ve ilgisizliğe yönelik bir değerlendirmede bulunuyor.
Betül Doğan Aktaş, bir süre önce vefat eden ve yıllarca Katar’da yaşayan Mısırlı âlim Yusuf E-Karadavi ile İhvan’ın Körfez ülkelerindeki varlığı üzerine değiniyor.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, resmi temaslarda bulunmak üzere Körfez ülkelerine gitti.
Yayınladığı içeriklerle İslami değerleri hiçe sayan Netflix'e uyarı yapıldı. Körfez ülkelerinden Netflix'e 'islami değerler' uyarısı yapıldı
Taha Kılınç, Ortadoğu coğrafyasında yer alan Filistin’in(Gazze) özgürlüğü için mücadele eden HAMAS’ın liderliğinin, İran-Baas, Mısır ve Körfez ülkeleri arasındaki ayakta kalma durumuna dikkat çekiyor.
Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Basra Körfezi’nde Yunanistan’a ait seyir halindeki iki petrol tankerinin denizcilik kurallarını ihlal nedeniyle alıkonulduğu belirtildi.
VOATürkçe’de Dorian Jones imzasıyla yayımlanan bir makalede,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ziyareti ile daha genel olarak Körfez ülkeleriyle giriştiği yakınlaşma çabalarında asıl faktörün Türkiye-İran rekabeti olduğu dile getirildi.
Taha Kılınç, Balkanlar’da söz sahibi olmak isteyen birkaç uluslar arası kurum(AB; NATO) ve devletin(Rusya, Çin, Türkiye, Körfez ülkeleri) olası çabalarından bahisle, Türkiye’ye büyük bir iş düştüğünü belirtiyor.
Süleyman Seyfi Öğün, dış siyasette İngiltere-Fransa(AB), ABD-Rusya; İsrail-Körfez-İran vb. arasında var olan gerilimlerin bazı sebeplerden dolayı Türkiye’nin iç siyasetine de etki ettiğini belirtiyor.
ABD'nin Körfez'den çekileceği iddialarının ardından bölgeyi İran korkusu sardı. Kuveytli siyaset bilimciden İran'a karşı Türkiye önerisi geldi.
İran donanmasının en yüksek tonajlı ve en büyük gemisi olan Hark'ta yangın çıktı. Umman Körfezi'nde yaşanan olayda mürettebat kurtarılırken, İngiliz yapımı olan gemi battı.
Belli ki İsrail ile bazı Arap ülkeleri arasında imzalanan ve belki de bir süre sonra tüm Arap ülkelerine yayılacak normalleşme operasyonunda Amman yönetimi, ülkenin önemini yitireceğini düşünüyor.
Körfez ülkeleri siyonist işgalcilerle normalleşme sürecini sürdürürken Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, 1967 sınırlarına dayalı bir Filistin devleti kurabilirsek bölgede normalleşme sağlanır dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bloomberg'e verdiği röportajda ABD, Rusya, Mısır ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.
Son dakika haberine göre Gine Körfezi'nde 15 Türk denizciyi kaçıran korsanlarla ilk temas kuruldu. Boden Denizcilik'ten konuyla ilgili açıklama geldi.
Körfez'de uzlaşının zamanlamasını değerlendiren uzmanlar, bunu Suudi Arabistan'ın müttefiki Donald Trump'ın görevinin sona ermesi ve yerine Joe Biden'ın gelmesiyle ilişkilendiriyor.
Suudi Arabistan, Körfez krizini sonlandıran anlaşmanın uygulanması çerçevesinde Katar ile arasındaki Selva Sınır Kapısı'nı açtı.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile "Körfez çalışmalarını geliştirmenin yollarını" görüştü.
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Körfez ülkelerinin anlaşmazlıkları bitirmek ve uzlaşı sağlamak için sarf ettiği çabaları memnuniyetle karşıladı.
Trump, damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner’i Körfez krizini çözmek için görevlendiren Trump, âlây-ı vâlâ ile Beyaz Saray’a veda etme konusunda kararlı.
Milli Gazete yazarı Mustafa Kaya analiz etti;
Yasir Erkuş, Özgün İrade Dergisi 2020 Kasım (199.) Sayısında yayınlanan yazısı...
ABD'nin Dubai Büyükelçiliği, vatandaşlarını körfez ülkelerinde terör saldırıları olasılığına karşı uyardı. ABD'nin Riyad Büyükelçiliği de vatandaşlarını olası füze ve İHA saldırılarına karşı uyarmıştı.
Göç etme arzusu en yüksek ülkeler arasında Lübnan, Irak, Ürdün, Suriye, Yemen ve Filistin öne çıkarken, petrol zengini Körfez ülkelerinin genç vatandaşlarının göç olasılığı en düşük
Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle gündeme gelen, İsrailli siber gözetim firması NSO Group'un başta BAE ve Suudi Arabistan olmak üzere bazı Körfez ülkelerine casusluk programı sattığı bildirildi.
Körfez Savaşı 2 Ağustos 1990'da Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesiyle başladı. Kuveyt'i yöneten El Sabah ailesi İran-Irak savaşında Saddam Hüseyin'e milyarlarca dolar yardımda bulunmuştu.