Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye’yle ilgili konuştu: “Esad'ı deviren yeni yönetim; ilk açıklamasında tüm hükümet kurumlarına, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlara saygı göstereceğini söyledi” dedi.
İlahiyatçı İlhami Güler, Türkiye’ye özgü, dinin dört figürü olarak tanımladığı; Nurculuk, Fetullahçılık, Milli Görüş ve Erdoğan merkezli olarak AK Parti’nin din ve devlet ile olan ilişkisine işaret ediyor.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İlhami Güler, İslam’ın içindeki beş kavramı ‘Beşi Birlik’ çerçevesi üzerinden değerlendiriyor.
@karar.com İlhami Güler'in yazısı; ‘Medeni bir toplumda ‘siyaset’, Bilim, Din, Hukuk, Sanat, Mimari… dışında, sadece bir ‘tür’ faaliyettir.
İLHAMİ GÜLER'in Karar gazetindeki yazısı; “Siyaseti, önce ‘her şey’ olmaktan; sonra da ‘ekonomi’ olmaktan çıkarıp ‘pratik ahlak’ olarak konumlandırmaktan başka bir yol yok” diyor.
ASLIHAN GENÇAY'ın P24 BLOG'daki yazıs; Şerife Sulukan, Özge Özbek, Sıddık Güler, Mehmet Emin Çam ve Gültekin Avcı; Polatlar kadar popüler olmasalar da onların dertlerini de bilin istedim.
Abdülhamit Güler, sinemanın feylesofların asırlar öncesinde ortaya koyduğu tavır ve malzemeleri meczederek kendince üslup ortaya koyan düşünme biçimi olduğunu belirtiyor.
İlhami Güler, perspektif.online’da “Muhafazakârlığın Müslümanlığa Ettikleri” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Gülsüm Ekinci, serbestiyet.com’da Yıldız Ramazanoğlu ile “Kapalı kapılar ardında kıyasıya eleştirip kamusal alanda övgüler yağdıranların en büyük kötülüğü yaptıkları fark edilemedi” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.
İlhami Güler, karar.com’da “‘Asrın Felaketi’: Asırların Cehalet-İhmal ve İhaneti” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Sinema yönetmeni ve film eleştirmeni Abdülhamit Güler,hemen herkesin ittifak ettiği üzere Türk sinemasında esas sorunun senaryo olmadığını, onun bir yöntemden yoksun olduğunu belirtiyor.
Sinema yönetmeni ve film eleştirmeni Abdülhamit Güler, “Her Şey Her Yerde Aynı Anda” filmi üzerinden değiştiğini ima edip sözde dezavantajlı grupları öne çıkaran Oskar’ın verdiği ödüllere yönelik pozisyonuna dikkat çekiyor.
İlhami Güler, karar.com’da “Türkiye’de ‘İslamcılık’ın ahlaki karnesi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
İlhami Güler Yazdı;
İlhami Güler, karar.com’da “Tarihselcilik’in asaleti ve sefaleti ” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
İlhami Güler, perspektif.online’da “İslam ve Kişi Kültü” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
İlhami Güler, perspektif.online’da “Karadeniz Dindarlığı” başlıklı bir yazı kaleme aldı
İlhami Güler, karar.com’da “Muhafazakâr Siyasetin Savrulması” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Davut Güler Yazdı;
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yüksek Askeri Şura kararlarını açıkladı.
İlahiyatçı Güler tartışma yaratan minareye ilişkin “Türk muhafazakarlığını iyi özetliyor bence. Minareyi semaver olarak tasarlamak hem ziyaret hem ticaret durumu, görmemişlik” dedi.
İlhami Güler, karar.com’da “Mutlak ‘hakikat’in siyasetle hukuku katli” başlıklı bir yazı kaleme aldı
Abdülhamit Güler,“Gibi” dizisini ve yönetmen Feyyaz Yiğit’in küçümsenmesi sonrası oluşan polemiğe ve değiştiği oranda da bazı sebeplerden dolayı değişime direnen mizah anlayışı üzerinden bir değerlendirmede bulunuyor.
Federal Almanya Parlamentosu’nun Türk kökenli milletvekillerinden Serap Güler Karar’a konuştu.
Sinema eleştirmeni yazar Abdülhamit Güler, Hollywood’da rakip olan ve onu geçmeye çalışan Çin sinemasının sergilemeye çalıştığı ferformansı ve Türk sinemasının bundan dersler çıkarması gerektiğini belirtiyor.
İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, hükümete yakın STK’ların oluşturduğu Milli İrade Platformu’nun iftarında yaşananları kaleme aldı.
Sinema eleştirmeni yazar Abdülhamit Güler, salgın dönemlerine kıyasla, bu dönemde film gösterimlerinde ay, ay, hafta, hafta bir yükselişin gözlemlendiğini; bununda sinema sektörü için iyi bir şey olduğunu belirtiyor.
İlhami Güler, perspektif.online’da “Dogmatik Taklitçiliğin Kaderi: “Vicdansız Dindarlık” ” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Sinema yazarı Abdülhamit Güler, sinemada, filme eşlik eden müzik eserleri üzerinden, konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunuyor.