Araştırmacı yazar Yusuf Tosun, Mehmed Akif’in, Yozgatlı İhsan Efendi’ye emanet ettiği Kur’an-ı Kerim’in serencamına dair bir değerlendirmede bulunuyor.
Kitap Haber’den sosyolog yazar Bilal Can, Diyarbakır’ın yetiştirdiği değerlerden olan; kitap, bilgi ve hakikat aşığı Ali Emiri Efendi’nin hayatını on beş soruda okuyucusuna sunuyor.
Taha Kılınç, Makedonya/Üsküp doğumlu Abdülfettah Raûf(Fettah Efendi)’nin çevresi, ilmi hayatı ve komünist dönemde yaşadığı zorluklara ve günümüzde onunla ilgili yapılan çalışmalara dikkat çekiyor.
Selahaddin E. Çakırgil, İsmail Ağa Cemaati lideri Mahmut Efendi’nin cenaze töreni dolayısıyla; laik kesimin gizlemeye çalıştığı endişe durumunu ve Müslümanların kendi değerlerine sahip çıkmaya yönelik çabalarına dikkat çekiyor.
Taha Akyol, bir hocaefendi’nin, “Dimyat’a giderken evdeki pirinçten olma” düşüncesiyle mevcut iktidarı, birçok yanlışına rağmen desteklemeye yönelik çağrısına konu olan tarihi arkaplanı sorguluyor.
M Ali Tekin'in Yazısı,
Sultan 2. Abdülhamid devrinde huzur dersleri veren ve Çin’e gönderilerek buradaki Müslümanlarla irtibatın sağlanmasında rol alan, yaşadığı dönemde “Çinli Hoca” olarak da bilinen Mehmed Eşref Efendi’nin mezar taşı Gebze’de bulundu.
Mücahit Gültekin, Milli Gazete’deki köşesinde İranlı Komutan Kasım Süleymani’nin şehadetine sevinenlere bazı sorular yöneltti.
Sibirya Tatarlarından mücahit ve seyyah Abdürreşit İbrahim Efendi’nin hayatına ve mücadelesine dair Türkçeye tercüme edilmiş bulunan kitap üzerinden, Dünya Bizim'den İsmail Demirbaş'ın bir değerlendirme yazısı...
Tanzimat’ın Koca Mustafa Reşid Paşa’sı varsa, Nizam-ı Cedid’in de Köse Kethüda Çelebi Mustafa Reşid Efendi’si vardı.