Muhalifler, 1932 bağımsızlık bayrağının bir versiyonunu kullanıyor. Değiştirilmiş bağımsızlık bayrağı, 2011 sonlarında Suriyeli muhaliflerin evrensel bir göstergesi olarak kullanılmaya başlandı.
Serdar M. Değirmencioğlu, evrensel.net’te “Soul Behar Tsalik: Gazze’den çıkın!” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Demet Aşıcı Evrensel’in, Küçük Kayısı Ağacı” adlı çocuk kitabı, Çıra Yayınları “çocuk” serisi içerisinde yayınlandı.
İtalya'da Meloni hükümeti, LGBT sapkınlığına karşı politikalarına yenisini ekledi. 'Taşıyıcı anneliğin' evrensel suç sayılması için tasarı önerisi sunuldu.
İsmet Berkan, karar.com’da “İnsanların aptallığına dair 5 evrensel kanun” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Hakan Tahmaz, marksist.org’da “BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve dünya nizamı” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Ayşe Böhürler, Evrensellik, küresellik, dünyalı olmak gibi liberal söylemlerin çok hızla tarih olduğunu,. Bunun yerine yeniden milli, yerli kimlikler ve de kültürel ırkçılıkların yükselen değer haline geldiğini belirtiyor..
Serdar M. Değirmencioğlu, evrensel.net’te “İsrail’de militarizme dört ret” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Yapısal çözümler üretmek yerine lokal, semptomik önlemler alınmaya devam edildiği sürece her tür sızma mümkün dairededir. Ki, evrensel vicdanı ve hakikati tahkim etmeyen her şey bir sızmadır.
Hediye Levent, evrensel.net’te “Yukarıda koltuk kavgası, aşağıda ekmek davası!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Hediye Levent, evrensel.net’te “Memleket semalarında bir prens!” başlıklı bir yazı kaleme aldı
Umur Talu Yazdı;
Hediye Levent, evrensel.net’te “Libya’da son dakika krizi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Serpil İlgün, evrensel.net’te Prof. Dr. Ayşe Betül Çelik ile “Barış süreçleri liderlerin iki dudağı arasına sıkıştırılamaz” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi
Adaleti ve evrensel insan haklarını kendine rehber etmiş kişiler, İsrail’e her alanda boykot ve yaptırım uygulanması ve İsrail’in her alanda yalnızlaştırılması çağrılarını yapmayı sürdürecektir.
Üniversiteler evrensel bilgi yuvalarıdır. Üniversite dediğimiz yerler doğası gereği çeşitlilik, çoğulculuk içerir ve içermelidir.
Esat Arslan, dibace.net’te “Bilimin Tarihselliği ve Kur’an Edebiyatının Evrenselliği” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Yusuf Karadaş, evrensel.net’te “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı ve müstemleke zihniyeti!” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Mehmet Alkış, evrensel bir sorun olarak terör olgusuna, ona yönelik kanaatlere ve yapılanın ABD ile İsrail’in çektiği, “Devlete karşı terör” değil, yapılanın bizzat “devlet destekli terör” ün kendisi olduğunu belirtiyor.
Hediye Levent, evrensel.net’te “Libya’da son dakika krizi” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
10 Aralık İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin yayınlanmasının üzerinden 73 yıldan fazla bir zaman geçti.
Serap Yazıcı, politikyol.com’da “BM İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin önemi üzerine” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Hediye Levent, evrensel.net’te ” ‘Burada ölsem bile…’ ” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Ragıp Zarakolu, evrensel.net’te “İmparatorlukların geri dönüşü” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Şerif Karataş, evrensel.net’te Siyaset Bilimci Ahmet Murat Aytaç ile “Tek adam rejimi ülkeyi adım adım dibe doğru götürüyor” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Aşağıya alıntılıyoruz.
Hediye Levent, evrensel.net’te “Isınan İdlip değil Türkiye’nin Suriye politikası” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
İslam evrensel bir mesaja sahipse -ki öyledir- İslam’ın iktidar uygulamalarıyla görünür hale gelmesinin, dünyada nasıl bir İslam algısı oluşturduğuna bakmak gerekir mi?
Hediye Levent, evrensel.net’te “Taliban Taliban’a karşı!” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Herhangi bir statüye bağlı olmaksızın insanın doğuştan ve devredilemez birtakım haklarının olduğu düşüncesi, Avrupa’da Rönesans ve Reform ile birlikte belirli bir süreç içerisinde ve bazı aşamalardan geçerek ortaya çıktı.
Din ile ilgili kurumlar ve ilahiyat camiası, İslâmî birikimi küllî ve evrensel perspektiften okumak-okutmak, anlamak-anlatmak zorundadırlar. Düştüğümüz yerden kalkmamızın başka türlü imkân ve ihtimali yoktur.