Mücahit Bilici, hadsiz ve keyfiyet olgular üzerinden, bu kelimelerin yanlış telaffuzuna dikkat çektikten sonra, iktidara had bilmek ve keyfiyet üzerinden normalleşme üzerinden bir çağrıda bulunuyor.
M. Mücahit Sağman yazdı;
Sosyolog yazar Mücahit Bilici, “konu ile ilgili” bir değerlendirmede bulundu.
Mücahit Bilici: "Doğallığını kaybetmiş her inanç bir ideolojidir. İdeolojiyi ideoloji yapan şey, müminler arama konusundaki iştahlı bir akım olması değil, müşterisini arayan bir ürün seviyesinde var olmasıdır."
M. Mücahit Sağman, Başrollerini Robert De Niro, Jesse Plemons gibi tanınmış oyuncuların paylaştığı ve bir Netflix yapımı olan Zero Day filmi üzerinden, Trump’ın başında bulunduğu ‘Yeni Amerika’ya dair bir değerlendirmede bulunuyor
Sosyolog yazar Mücahit Bilici, İslam’da, hiçbir diminde ve ideolojide bulunmayan, kişinin, “aradığını bulamadığında” kendi içtihadında(yorum) bulunabilme durumundan dolayı İslam’ın “tanrısı”nın diktatör olmayacağını belirtiyor.
Mücahit Bilici yazdı;
Mücahit Bilici, hiçbir bedel ödemeden, Kürtler ve özellikle de kendileri gibi düşünmeyen; tam eşitlik içerisinde ortak bir vatan arayışında olan Kürt aydınlarına karşı dil uzatan Kürt milliyetçilerini eleştiriyor.
Mücahit Bilici: “Türkiye’deki çözüm çabaları ile Rojava’daki durum, Ankara’daki yaklaşımlar ile Erbil’deki tutumlar birbirinden bağımsız değil. Büyük bir Türk-Kürt entegrasyonu gerçeği ile karşı karşıyayız."
Cahit Bayrak'ın yeni yazısı;
CahitBayrak, Trump’ın, ikinci kez başkan seçilmesi sonrasında dünyaya ve özellikle de Ortadoğu’ya yönelik uygulamak istediği politikalar üzerinden, ‘modern sömürgecilik ve Ortadoğu’nun geleceğine dair bir değerlendirmede bulunuyor
Sosyolog yazar Mücahit Bilici yazdı;
Yıldıray Oğur’un konuğu Mücahit Bilici oldu: “Şu anda bölgede üç devlet var; Türkiye, İran, İsrail. İdeolojik olarak yaklaşmayalım. Bu üç opsiyondan hangisi Kürtler için maksimum getiri, minimum zarar getirir?
Mücahit Bilici: “Türkiye içindeki Kürtlerin ve Türklerin geleceği, Türkiye dışındaki Kürtler ve Türkler ile birlik sağlamaya bağlı. Türkiye’nin kendi dışında hem Kürt birliğine hem de Türk birliğine ihtiyacı var.”
Mehmet Ocaktan yazdı;
Sosyolog yazar Mücahit Bilici, İslam’ın orijinal (ya da “yeni”) bir din olmadığını; İslam’dan sonra ortaya çıkan dinlerin ya İslam’ın daha rafine hale getirilmesi girişimleri olduğunu ya da İslam’ın iç savaşı olduğunu belirtiyor.
Sosyolog yazar Mücahit Bilici,” Meyyit evinde Gassal”başlıklı yazısında, izlemiş olduğunu belirttiği “Gassal” dizisine yönelik görüş, düşünce, kanaat, takdir ve eleştirilerine yer veriyor.
Sosyolog yazar Mücahit Bilici, Kürt sorununun çözümü ve Kürtlerin, Türklerle birlikte ortak vatanda ortak payda üzerinde, anayasal zeminde, eşitlik üzere yaşama durumunun anlam ve önemine dikkat çekiyor.
Mücahit Bilici, milliyetçilerdeki İslam düşmanlığını, İslam’ın şu veya bu içeriği ile ilgili değil, milliyetçinin köksüzleşmesinin ve bencilliğe sığmayan her tür kendiliğe olan nefretinin bir sonucu olduğunu belirtiyor.
Mücahit Bilici'nin Serbestiyet'deki yazısı;
CAHİT BAYRAK'ın yeni yazısı;
Mücahit Bilici'nin Serbestiyet'teki yazısı;
İslami Analiz yazarı Dr. Mücahit Gültekin, İsrail’le savaşta Gazze’den sonra ikinci bir cephe olan Lübnan ile ilgili yaşanan sessizliğe dikkat çekti.
CAHİT BAYRAK'ın Başkent Postası'ındaki yazısı;
Mücahit Sağman Yazdı;
Mücahit Bilici'nin SERBESTİYET'teki yazısı;
Mücahit Bilici'nin SERBESTİYET'DEKİ YAZISI;
Mücahit Bilici'nin Serbestiyet'in yeni yazısı
Sosyolog yazar Mücahit Gültekin, İranlı yönetmen Said Rüstai’nin aynı zamanda senaristliğini de yaptığı “Leyla’nın Kardeşleri (Baradana-i Leila) adlı eser üzerinden bir değerlendirmede bulunuyor.