“Bugünün İhyasından Yarının İnşasına” mottosu ile yayınlanan Vuslat Dergisi, 2025 Nisan sayısında kapak konusu olarak, “Âlimler peygamberlerin varisidir” hadisinden hareketle ilim ve ilim adamlığı” konusunu işliyor.
Alper Görmüş yazdı;
“Bugünün İhyasından Yarının İnşasına” mottosu ile yayınlanan Vuslat Dergisi, 2025 Şubat sayısında kapak konusu olarak, “erdemli bir nesil yetiştirme” konusunu işliyor.
Şakir Diclehan Yazdı;
Bugünün İhyasından Yarının İnşasına” mottosu ile yayınlanan Vuslat Dergisi, 2025 Şubat sayısında kapak konusu olarak, dijital ortamda faaliyet gösteren sosyal medya ağlarınca oluşturulan ‘sanal esaret’e dikkat çekiyor.
İlhami Işık, "Bugünün Türkiye’sinde hâlâ birinci parti durumunda olan muhalefetin bu süreci daha kalıcı ve daha demokratik hale getirmesi mümkünken sadece olumsuz pozisyonda eleştiriler yapması ne kadar sahici?" olduğunu soruyor.
“Bugünün ihyasından, yarın inşasına” spotuyla yayınlanan Vuslat Dergisi’nin, Aralık 2024 282. Sayısı yayınlandı.
Yoldaki İşaretler’in konuğu yazar Abdurrahman Arslan oldu: “ Peygamberin hayat tarzı öyle çok şatafatlı bir hayat tarzı değildir. Bu en başta da bugünün Müslümanlarının rahatsız eden bir şeydir.
HerTaraf'dan Sait Alioğlu'nun söyleşisi; Nuri Yılmaz; “Değiştirici olan zaman görevini yapmış, dünün rasyonelliğini bugünün irrasyoneli haline dönüştürerek İslamilik probleminin ortaya çıkmasına neden olmuştur.”
Abdullah Muratoğlu, ABD’deki şahinlerin, soğuk savaş sonrası,’ yeni düşman’ın Japonya olabilir tahminlerinin tutmadığını, onun kendilerine dost, esas düşmanın ise görünürde Çin olduğunu belirtiyor.
Abdülaziz Tantik, bugün ölüm yıldönümü olan şair, mütefekkir ve dava adamı Mehmed Âkif’i çeşitli yönleriyle bugünün anısına bizlere hatırlatmaktadır.
Araştırmacı Fatih Yoncacık, Suriye iç savaşına dönen durumdan terör örgütlerinin yararlanma düşüncesi gibi İran’ın da işe müdahalesinin ona ekonomik ve toplumsal olarak pahalıya patladığını belirtiyor.
Fehmi Koru Yazdı;
"Bugün 2002’ye göre daha huzurluyuz"
Mehmet Göktaş, Erdoğan ve AK Parti’nin bugününe yönelik olarak, işin savunmadan taarruza geçilmesi gerektiğini; bununda bugüne dek hiç gidilmeyen kesimlere ulaşmak olduğunu, ama bunu ona yakın meydanında es geçtiğini belirtiyor.
Geçtiğimiz dönemde "Bakara makara" şeklindeki yakışıksız ifadesiyle tepki çeken eski AB Bakanı, bugünün Prag büyükelçisi olan Egemen Bağış, bir kez daha "skandal" bir durumun öznesi oldu.
Ünlü Rus psikiyatr ve yazar Andrei Kurpatov, “Zihinsel uyumumuz tehdit altında. Dijital bunama (dijital demans) ve dijital otizm bugünün bir gerçeği, entelektüel işlevi sadece köreltiyor. Üzgünüm bakış açımızı kaybettik” dedi.
Ocak Medya yazarı Sinan Eskcioğlu yazdı;
15 Temmuz darbe girişimi akabinde, Özgün İrade Dergisi'nin 2016 Ağustos ve Eylül sayılarında yayımlanan iki yazıyı, bugünün önemine binaen yeniden yayımlıyoruz...
İslâm iktisadı, âdil bir dünya özlemi, kişiden başlayıp bütün küreyi kapsayan bir iyi niyet mesajı olarak okunabilir. İçinin doldurulması, bugünün kapitalist sisteminin dışına çıkmadan bunun başarılabilmesi ne derece mümkün?
Sağlık Bakanlığı bugünün verilerini paylaştı.
Siyami Akyel Cağaloğlu'nun, dününü ve bugününü analiz etti...
Afrika Stratejik Araştırmalar Merkezi (AFSAM) başkanı Mustafa Efe, Afrika kıtasının bugünkü durumuna ışık tutmak adına Fransız sömürgeciliğinin tarihsel arka planını ve bugününü ele alıyor.
ugünlerde siyonist işgal rejiminin Kudüs’te holokost anma töreni düzenlemesine değinen Yeni Akit Gazetesi dış politika yazarı Ahmet Varol, işgal rejiminin Filistin’de halen yaptığı soykırımlara ve zulme dikkat çekiyor.
Millî Mücadele’nin yüzüncü yılındayız…Mücadelenin seyri konusunda bugünün okuyucusu neler bilir?
PKK’nın doğuşundan bugün YPG’nin geldiği konuma kadar olan iddiaları derleyen Hasan Mesut Önder ve Mehmet Şükrü Gülmüş, Türkiye ve Ortadoğu’nun bugününü analiz ediyor...
Almanya´da aşırı sağ gruplarla ilgili iç istihbarat raporu, İspanya´daki seçim sonuçları ve Ukrayna´daki iktidar değişimi bugünün Alman basınında öne çıkan konular...
Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu´nun Türkiye´ye anlattığı ?7 güzel adamdan´ biri. Teknoloji ile sınanan bugünün yazın dünyası için herkes karamsar tablolar çizse de Özdenören umutlu: ?Şu anda bizim eleştirel olarak baktığımız muhtelif kısa mesaj ve sosyal