Taha Çelenk, CHP’nin Saraçhane’de düzenlediği mitingde öne çıkan sembolik değere haiz bazı fenomenik figürler üzerinden oluşan dezenformasyon üzerinden büyü-algı üzerine değiniyor.
Osman Kavala, Ayşe Barım'a yönelik suçlamalar hakkında konuştu. Kavala, "Ayşe Barım’la ilgili yapılanlar, Gezi davasında yaşadığımız gerçekliği tahrif etme ve algı yaratmanın çarpıcı bir örneği" dedi.
Muna Hawwa, “Stratejik Manipülasyon: Trump ve Netanyahu’nun Medya Üzerinden Algı Yönetimi” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Yargı Reformu Strateji Belgesi, 23 Ocak’ta kamuoyuna açıklanıyor.
Gelecek Partisi lideri, eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Serbestiyet için yazdı: “Suriye krizinin başladığı 2011 yılından bu yana Stratejik Derinlik tezini itibarsızlaştırmak için yoğun bir algı operasyonu yürütüldü."
Alper Görmüş yazdı;
Fehmi Koru, teröre karşı alınan güvenlikçi tedbirlerle birlikte,, siyasi mülahazalarla toplumun algı damarlarıyla oynanmadan, terörün yararlandığı zeminin ortadan kaldırılması için çaba sarf edilmesinin de önenme dikkat çekiyor.
Kitap laikliğin ve sekülarizm Hıristiyan ve İslam algısındaki yerinin ne olduğu anlamak için yazılmış muazzam bir eser niteliğindedir.
Allah’ın, Kur’an’da şaşkınlık içerisinde bulunan şairleri zemmettiği halde, toplumda var olan yanlış bir algıya binaen oluşmuş bulunan “tüm şairlerin kınandığı” yönündeki anlayışın doğru olmadığı bilinmelidir.
Medyascope'ta Tarık Çelenk'in yeni yazısı; Dizi, özellikle FOX’un seyredilmesinin uygun olmayan evlerde ehli tarik çarşaflı hanımlarca YouTube’dan ilgi ile de takip edilmekte...
Şakir Diclehan, Kahramanmaraş merkezli depremde vefat eden ve kendisin de yaşamına şahitlik ettiğini belirttiği Maraşlı kültür insanı ve dava “çalgını/adamıı” Yaşar Alparlan’ı yazdı:
İsmail Çataklı, Afet Koordinasyon Merkezi'nde, "Hatay'da büyük bir salgın olduğu" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.
Kadir Canatan Yazdı;
Salgın nedeniyle bir süre kapalı olan ardından ziyarete açılan Kabe, bu sene de hacıları ağırlayacak. TRT Haber canlı yayınında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac başvurularında yoğun talep yaşandığını belirtti.
Abdülaziz Tantik Yazdı;
Abdülaziz Tantik, birçok Müslüman entelektüelin vb. klişe algıların etkisiyle çoğu kez genelleme yaparak Müslümanları eleştirirken, nedense Batı’ya yönelik eleştirilere de karşı çıktığını, onu savunduğunu belirtmektedir.
Koronavirüs salgınında kötü sınav veren Avrupa, yeni bir sağlık kriziyle karşı karşıya. Birçok ülkede sağlık çalışanlarının azlığı, grevler ve bulunamayan ilaçlar nedeniyle sistem çökmenin eşiğine geldi.
Milyonlarca insanın ölüm sebebi olan virüsle ilgili günlük yazan romancı Fang Fang, Çinli yetkililer tarafından sansürlenirken, hala gözetim altında tutuluyor.
Mehmet Metiner, TSK’nın operasyonlarının PKK ve yandaşlarınca Türklerin Kürtlere düşmanlığı gibi algılatılmaya çalışıldığını, ama bunun bir hakikat içermediğini belirtiyor.
Taha Akyol, Hıranur Vakfı Başkanının kendi kızının altı yaşında nikahlamasının yanlış olduğunu, bunun dinle bir alakasının olmadığını, en büyük yanlışın din kültürü olgusun bizzat din olarak algılanması olduğunu belirtiyor.
Fatma Barbarosoğlu, dizilerle pekiştirilen köpeklerle birlikte yaşama çabalarında ve ona karşı çıkışlarda modern algıların önemli rol oynadığını, bu konuda işin esas sorumlusunun insanın kendisi olduğunu vurguluyor.
Pizza kültürünün Türkiye’ye taşınma hikayesi hayli dikkat çekici bir arka plana sahip. İşte Dominos örneği üzerinden Türkiye'nin pizzayla tanışma hikayesi...
Vahap Coşkun, perspektif.online’da “Kürtlerin İnsan Hakları Algısı” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
AK Partili Abdurrahman Kurt, Erdoğan’ın “PKK’nın 5-10-15 tane çocuğu var” ifadesinin “algılanma şeklinin rahatsız ettiğini belirterek, “Allah rızası için Kürtlerden rica ediyoruz, çok çocuk yapmaya devam edin” dedi.
Mustafa Kaya, Türkiye’de solu referans alan partilerin “sağ”, sağı referans alan partilerin ise sol partiler olarak belirtmesine bağlı olarak bugün CHP’nin, başörtüsü çıkışıyla o yanlış algıyı gidermeye çalıştığını belirtiyor.
YaşarSüngü, 2021’de yaşamın normalleşmeye başlamasıyla birlikte azalan enerji tüketimi salgın öncesi dönemin üzerine çıkınca küresel sistemin ayarları bozulduğunu, bundan da kurtulmanın yollarının bulunması gerektiğini belirtiyor.
Yaşar Süngü, Kovit-19 salgını döneminde değişen alış, veriş/tüketicilik durumunun, bazı kolay tarafları olduğu gibi, gelecekte insan yaşamını. “küresel güçler”in yönlendirmesi/baskısı sonucu zora girebileceği uyarısında bulunuyor.
Doğu Türkistan'da dünyanın gözü önünde soykırıma devam eden Çin, Kovid perdesi altında Uygurları ölüm karantinasına alıyor.
Nihal Bengisu Karaca, haberturk.com’da “Altılı masayı çatlamanın eşiğine getiren algı” başlıklı bir yazı kaleme aldı
Kürtçenin farklı lehçelerinde yüz yüze ve online olarak düzenli kurslar gerçekleştiren MED-DER’in verilerine göre Covid-19 salgını döneminde de kurslara başvuru oranları artış gösterdi.