Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un yorumlarıyla ekranlara gelen ‘Bi' Karar Ver’ programına Akademisyen/Yazar Ufuk Uras konuk oldu.
Serbestiyet.com’dan KaanGöktaş, geçenlerle vefat eden Muazzez İlmiye Çığ’ın, Hititolog olup Sümerolog olmadığını, müzelerde memurluk yaptığını;iddia ettiği alana dair bir çevirisinin ve müstakil bir eserinin olmadığını belirtiyor.
Vecdi Erbay'ın @gazeteduvar.com.tr'deki SÖYLEŞİSİ; Akademisyen Cuma Çiçek ise gemilerin yakılmadığını düşünüyor.
Duyarlı Aydın ve Akademisyenler; 108 sanığın yargılandığı Kobani davasının perşembe günü yapılacak karar duruşmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.
Yıldıray Oğur'un Karar Gazetesindeki yazısı;
Moritanyalı akademisyen ve düşünür Muhammed Muhtar Eş-Şankitî’nin, “Laik Olmayan Demokrasi” adlı eseri, Mana Yayınları tarafından yayınlandı.
Hatice Mızrak’ın, “Necm Suresinin Arap Dili ve Belâgatı Açısından İncelenmesi” adlı eser, “Çıra Akademi” etiketiyle yayınlandı.
Bilim Akademisi üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da kentsel dönüşüm için rezerv alanlara yeni konutların inşa edilmesi planının "sakıncalı" olduğunu söyledi.
AİHM, ihraç edilen Barış Akademisyenleri Alphan Telek, Edgar Şar ve Zeynep Kıvılcım'ın başvurusunda Türkiye’yi haksız buldu.
Ankara 21’inci İdare Mahkemesi, OHAL Komisyonu tarafından başvurusu reddedilen 'Barış Bildirisi' imzacısı akademisyenler hakkında ihlal kararı verdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) akademisyenleri, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlere ilişkin ön inceleme raporu hazırladı.
Bilim Akademisi üyesi, jeolog Naci Görür'ün Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme ilgili olarak 3 gün önce uyarı yaptığı görüldü.
Yıldıray Oğur, karar.com’da “Genç akademisyenler neden rahatsız?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Hasan Dündar, hikmetakademisi.com’da “İşkence: Şiddetin İnsanlığa İhaneti-2” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Hasan Dündar, hikmetakademisi.com’da “İşkence : Şiddetin İnsanlığa İhaneti -1” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam’da başkanlık sarayında akademisyenler ve gazeteciler ile bir araya geldi ve yaşanan güncel olaylar hakkında 4,5 saatlik bir toplantı yaptı.
Hasan Dündar, hikmetakademisi.com’da “Öteki Üzerinden Kimlik Kazanmak…” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Hasan Alıcı, hikmetakademisi.com’da “Silinip Gidiyoruz Hayattan Tek Tek” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Bilal Gök’ün “Karamanoğulları Tarihi” adlı , Çıra Yayınları “Akademi” kategorisi içerisinde yayınlandı.
Yazar-Akademisyen Levent Baştürk, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın görevinden istifasını değerlendirdi.
Sosyolog yazar Mahmut Kaya’nın, “Dinî Ağlar ve Entegrasyon” alt başlıklı “Göç” adlı eseri, Çıra Yayınları “Akademi” kategorisinde yayınlandı.
Hasan Dündar, hikmetakademisi.com’da “STK’lar, Silahsız Türk Kuvvetleri…” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Akademisyenler ve siyasi analistler, Kürtlerin milletvekili seçimlerine daha çok önem vermesi gerektiğini belirterek, “Daha çok Kürt milletvekili Ankara’ya gönderilmeli ki Kürtlerin hakları yasalarla korunabilsin” dedi.
Hasan Dündar,hikmetakademisi.com’da “19 Ekimin 19. Yılında Aliya İzzetbegoviç’i Hatırlamak…” başlıklı bir yazı kaleme aldı
Yasin Aktay, Türkiye’de akademinin en büyük eksiğinin muhabbet, samimiyet, dostluk. olduğunu, oysa akademinin verimi ancak dostluğun esası olan bu erdemlerin düzeyiyle gelişebilirliğine işaret ediyor.
Yasin Aktay Yadı;
Yasin Aktay, antik Yunan’dan ve Doğu’dan hareketle, felsefenin de temellerinin atıldığı akademik ortamların günümüzde, “hikmet sevgisinin ve dostluğun yerine akademisyenlerin bir nevi çekişme ortamına dönüştüğünü belirtiyor.
Dr. Bekir Tank, toplumumuzda siyasetçisinden, akademisyenine, din adamına ve oradan da sıradan insana kadar varacak oranda olumlu ve faydalı bir tenkit kültürümüzün bir türlü oluşmadığına dikkat çekiyor.
Taha Kılınç, önemli bir konu olan Yahudilikle ilgili İlahiyatçı akademisyen Doç. Dr. Yasin Meral, “Yahudi Kaynakları Işığında Yahudilik” (Milel Nihal Yayınları, İstanbul, 2021) adlı kitabına dair bir değerlendirmede bulunuyor.
Hasan Dündar,hikmetakademisi.com’da “On bir Eylül: Şiddetin Labaratuvarı…” başlıklı bir yazı kaleme aldı.