Dış politika analisti Barçın Yinanç ve T24 Dış Haberler Editörü Buse Söğütlü, Suriye’de yaşanan değişime uluslararası ve bölgesel aktörlerin yaklaşımlarını değerlendirdi.
Dünyanın en çok film üretilen yeri Nijerya. Peki, 225 milyon nüfuslu fakir denebilecek bir ülkede yılda 2 bin 500 film yapılması nasıl mümkün oluyor?
GalipDalay, Suriye’de birçok devlet ve yapının devre dışı kaldıklarını, bunun yanında Türkiye’nin öneçıktığını, ama HTŞ’nin ise bir Türk proxy’si(vekil sunucu)olmadığın, ama Türkiye’nin yine de kazanan taraf olduğunu belirtiyor.
Putin, Ukrayna’da durumun değiştiğini belirterek, "Birincil hedeflerimize doğru ilerliyoruz" dedi.
Ali Bayramoğlu, Türkiye’nin Rojava’da YPG’ye itiraz ettiğini; o yapının orada kalmaması ve yabancı unsulardan arınması gerektiğini vurgularken, oraya olası bir operasyona ABD’nin nasıl bakacağının merak konusu olduğunu belirtiyor.
Suriye Geçici Hükümeti oluşumunun Başkanı Abdurrahman Mustafa, "Suriye'de iktidarın değişmesinden sonra, Heyet Tahrir eş-Şam örgütünün yaptıklarının sevindirici olduğunu, bununla birlikte kaygılarının da bulunduğunu" söyledi.
Sedat Doğan, Esad’ın da düştüğünü, şimdi ise sıranın kimde olduğunu ve buna bağlı bir şekilde, bölge halklarının, nasıl bir şekilde hak, adalet ve kardeşlik içerisinde nasıl hareket ede(bi)ceklerinin önemine vurgu yapıyor.
YusufZiya Cömert, Arap Baharı dolayısıyla baskıcı yönetimlerin yıkılacağı düşüncesinin, dışfaktörlerin es geçilmesi dolayı birçok çevrenin ve siyasilerin olayı yanlış okuduğunu ve bunun da birçok sıkıntıya yol açtığını belirtiyor.
Hakan Fidan’ın da bulunduğu, Dışişleri Bakanlarının katıldığı zirvede Suriye için ortak bildiri kaleme alındı. Antony Blinken: "Arap ve Türk diplomatlarla Suriye konusunda ortak bildiride anlaşıldı.
Akif Beki, çok iddia olunduğu üzere, sınırımızdaki tehlikenin Taliban mı, yoksa Siyonizm’i olacağı düşüncesi üzerinden hareketle “Tehlike arıyorsanız, asıl tehlike odur; eski faşizmin kılık değiştirerek hortlaması”dır diyor.
Ahmet Taşgetiren, Suriye’de var olan Kürt sorununun çözümü konusunda, Türkiye’nin, aynı zamanda içeriye de bakarak nasıl hareket etmesin3 dair reel anlamda bir yol izlenmesi gerektiğini belirtiyor.
Üç liderin düzenlediği ortak basın toplantısında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kolaylaştırıcılığıyla Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti ve Somali Federal Cumhuriyeti’nin Ankara Bildirisi” duyuruldu
Ali Bayramoğlu, analizinde BAAS sonrası Suriye’sinde nasıl bir yol, yöntem izlenebileceğini; İran ve Rusya’nın güç kaybını, Türkiye’nin söz sahibi olabilirliğini ve dahası işin içerisine Kürtlerin girmesi durumuna dikkat çekiyor.
Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) eski eş genel başkanı, halihazırda ise Başkanlık Konseyi üyesi Salih Müslim, Suriye'deki yeni süreçte Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) örgütüyle diyaloğa açık olduklarını söyledi.
Milli Gazete genel yayın yönetmeni Mustafa Kurdaş, Esed rejiminin yıkılması ve Şam’ın düşmesi sonrasında; Müslümanların, bölge ülkelerinin ve özellikle de Türkiye’nin yapması gerekenlere dair bir analizde bulunuyor.
“Bu betonlaşma yıllarca sürerken Marmaris Belediyesi ne yaptı? Bu ruhsatları nasıl verdi? Neden davacı olmadı? Neden yıkım kararları almadı?"
İbrahim Kiras, toplum olarak sıradan insandan yazar, çizere kadar, kitaba verilen değer üzerinden salt kitap ve yazarından imzalı kitabın nasıl karşılandığı, ona nasıl muamele edildiğine dair kanaat ve düşüncelerini paylaşıyor.
Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin Atlıoğlu, KARAR’a verdiği röportajda HTŞ'nin bu ilerleyişinin Suriye'deki güç dengelerini nasıl etkileyebileceğini değerlendirdi.
Oral Çalışlar, Suriye’de ABD_YPG ilişkinin Türkiye için kabul edilemez olduğunu; bunun nasıl bir çözüme kavuşturulabileceğinin ve HTŞ’nin ise bundan sonra nasıl davranacağının da şimdiden bilinemeyeceğini belirtiyor.
Alper Görmüş Yazdı;
İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, bugün Türkiye’yi ziyaret etti. Suriye’de muhalif gruplarla rejim güçlerinin çatışmalarının başlaması sonrası Irakçi, bölgesel tur kapsamında dün Şam’a gitmişti.
Fransız Le Parisien gazetesi, son yıllarda bir ilk olan bu saldırının koşullarını açıklığa kavuşturmak amacıyla, konu ile ilgili birkaç soruyu yanıtladı.
1996 yılında yayın hayatına başlayan ve 2014'te basılı, 2016'da internet yayını sona eren Radikal, yıllar sonra künyesiz ve arşivsiz olarak yeniden yayına başladı.
Türkiye’de ideolojik bağnazlığın nasıl günün sonunda ayağa dolandığının ve dün karşı çıktığını bugün kendine cephane yapmanın bir örneği olarak bu tartışma ibretlik bir örnek olarak kayıtlara geçmiş olmalı.
Dr. Nazım İntepe’nin, “Hayat Sona Gelince mi Anlaşılır” adlı romanı Çıra Yayınları “kültür” serisi içerisinde yayınlandı.
Bahçeli’nin çağrısı ve DEM Parti’nin İmralı başvurusuna iktidar ne diyecek? DEM Parti “top iktidarın sahasında” derken, AK Parti’de “Önemli olan Bahçeli’nin açtığı yolun anlaşılması” yorumu yapılıyor.
12 Eylül döneminde, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere ilaçlı deneyler yapıldığı anlaşılıyor. İtil ve Songar’ın, HZİ Vakfı’nın deneylerinin ilaçla yapılıp yapılmadığı konusunda netlik yok zira bir soruşturma yürütülmemiş…
Uluslararası Ceza Mahkemesi, tarihinde ilk kez Batı ittifakı içinde yer alan bir devletin yetkilileri hakkında yakalama emri çıkardı. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun artık yeni bir sıfatı var: Kaçak sanık.
Yıldıray Oğur Yazdı;
Yusuf Tosun, Yazar ve şair Hüseyin Akın’ın, “kötü öğretmen” profili üzerinden, onun , başta kendi olmak üzere, eğitim ,öğrenci ve eğitime dair yaklaşımını içeren ‘Kötü Öğretmenin El Kitabı’ adlı eserini değerlendiriyor.