Ali Bayramoğlu, Erdoğan’la ilgili olarak, batı basınında, onun otoriterliği ile modernleştirmeci politikaları üzerinden bir paradoks düşüncesinin hâkim olduğunu; onun bu iki zıt kutbu bir arada tutabilme becerisine dikkat çekiyor.
İngiltere'nin başkenti Londra'da farklı siyasi partilerden 25 milletvekili, parlamento önündeki eylemlerinde, "Stop Arming Israel (İsrail'i silahlandırmayı bırakın)" yazılı pankart açtı.
Fidan: “6-7 sene önce Biden Başkan Yardımcısıydı, Türkiye'ye geldi, Cumhurbaşkanımıza ‘Biz Beşşar’ın gitmesini istemiyoruz’ dedi. Bu onun değil İsrail'in görüşüydü. İsrail hiçbir zaman için Beşşar’ın gitmesini istemedi”,
Alper Görmüş, HTŞ ile ilgili, onun İŞİD’leşmesi ihtimalin gerçeğe dönüşmesinden (aynı zamanda kendileri gibi düşünenler) korkanlarla, o ihtimalin gerçeğe dönüşmemesinden korkanların durumunu değerlendiriyor.
T24’ten Mehmet Önal, Esed ve onun gibi olup, ülkelerinde devrilen liderlerin Rusya’ya sığındıklarını ve bunun da, onlar açısından bir bedeli olduğunu belirtiyor.
Enis Doko, Esed’in, Türkiye’de birçok laik seküler çevrenin, iddiasının aksine laik olmadığını; dini ve mezhebi kendi yönetimi için kullandığını ve onun diktatörden de öte bir tiran olduğunu belirtiyor.
Tarih bize göstermiştir ki Heidegger'in ahlaksal doğrusu yoktur; onun sadece "Varlık ve Zaman" felsefesi ve Alman devletine iman doğrusu vardır.
Yusuf Ziya Cömert, Hafız Esed ve oğlunun döneminde Suriye’ye birkaç kez gittiğini; Beşar’ın döneminde nispeten bir iyileşme gördüğünü, ama onun da sonunda kendi insanını katlettiğini belirtiyor.
Yazar Vahdettin İnce, Helep’in tekrardan özgürlüğüne kavuşmasına bağlı olarak, oranın medeniyetimizin yitik değeri olduğunu; onun sahip olduğu değerlere göre yaşamamız gerektiğine işaret ediyor.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, belediyelere kayyım atanması ile ilgili yasa değişikliği çağrısı yaptı. Yıldız, “Soğukkanlılıkla, suçsuzluk karinesini unutmadan bu işi tartışmak zorundayız" dedi.
Fehmi Koru, Erdoğan’ın, çözüm süreci ile ilgili kullandığı “Silahları gömeceksiniz. Silahları gömdüğünüz anda, bizim için her şey sizlerin önünü açmaktır.” İfadeleri ile kimim kastedildiğinin müphemlik içerdiğini belirtiyor.
30 Kasım'da Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılacak mitinge, tüm ezilenlerin, emekçilerin katılarak ortak güçlü bir şekilde ses yükseltmeleri gelecekteki yeni hak alma mücadelelerinin önünü açacaktır.
Alınan kararın ardında askeri başarı mı yoksa diplomatik zorunluluklar mı var? Fransız Le Figaro gazetesinin analizi, bu ateşkesi şekillendiren beş temel nedeni gözler önüne seriyor.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın taleplerinin iki ülke arasında anlaşmaya varılmasının önünde engel olduğunu söyledi.
İktidarın seçim vaadi olan ve sandık kalkınca ‘sözde’ kalan mülakatın mağdur ettiği öğretmenlerin sayısı her geçen gün artıyor. 14 Kasım’da mülakat sıralamasında hakları yenilen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı.
Yusuf Tosun, Yazar ve şair Hüseyin Akın’ın, “kötü öğretmen” profili üzerinden, onun , başta kendi olmak üzere, eğitim ,öğrenci ve eğitime dair yaklaşımını içeren ‘Kötü Öğretmenin El Kitabı’ adlı eserini değerlendiriyor.
Selahattin Demirtaş, TUSAŞ saldırısını dikkat çekici bir mesajla kınadı:
Oğuzhan Keskin'in Serbestiyet'teki haberi;
Maziden Atiye adlı eser, Zeki Savaş İran’dan Türkiye’ye döndüğünde, yazar Osman Sevim’in onunla yapmış olduğu birbirleriyle ilişkili, hatta birbirini açımlayan, birden çok konuya dair sorulara verilen cevaplardan oluşmaktadır.
Muhtâr Es-Sekafî, Hz. Peygamber'in(s) yaşadığı dönemde Taif'te ikamet ettiği halde, onu(s) bizzat göremediği için sahabeden sayılmamıştı. Onun, Hz. Ali'nin(ra.) halifeliği döneminde öne çıktığını görmekteyiz.
Hamid Dabashi, mepanews.com’da “Gazze Avrupa Felsefesinin Ahlaki İflasını Gözler Önüne Serdi” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Araştırmacı yazar Sait Alioğlu, günümüz Selçuklu dönemi tarihçisi Prof. Dr. Mikâil Bayram’ın vefatı dolayısıyla, onun geride bıraktığı mirası ile ilgili bir yazı kaleme aldı.
Hikâyeci yazar Yusuf Tosun, usta hikâyeci Mustafa Kutlu’nun Başkanın Adamları” adlı eserine vurgu yaparak, onun anlatımları üzerinden çeşitli kurumların kültür ve sanata bakışına ışık tutuyor.
Murat Sabuncu'nun T24'deki Röportajı; "Türkiye, Suriye'ye yalvarır gibi önüne gidiyor"
Mutafa Çağrıcı; "Kuşkusuz Kur’an’ı anlamada onun lafızları göz ardı edilemez. Fakat Kur’an’ın lafız olarak dediğinin arkasında bir de mutlaka demek istediği var." diyerek Kur'an'ı anlama ve ona yaklaşma durumuna değiniyor.
O(s) dünden bugüne bize örnek olacak ve örnek alacağımız bir şahsiyet olarak, her ne yapacak isek bize yol göstermeye devam edecektir. Onun(s) Medine toplum modeli örnek alınarak yeni bir siyaset dili de geliştirilebilir.
Cezaevlerindeki adli mahpuslara yönelik örtülü af niteliğindeki uygulamaların suç ve ceza dengesini bozduğunu belirten MAZLUMDER, 28 Şubat sürecinin generallerinin affedilmesine sert tepki gösterdi.
Siyasette dilin ve şeklin değişmesi demek olan ufuk insan profili, büyük oranda İslam’dan ve onun toplum nezdinde bıraktığı kalıcı çizgiyi takip eden anaç insanların yapıp ettikleri ufuk insan profilini şekillendirmiştir.
Devletler, yüklendikleri bir görevi yerine getirirken, ya adalet unsuruna, ya da onun zıddına olacak şekilde zulüm unsuruna dayanırlar.
Okuma kültürü ve gerek bilgi sahibi olmak ve gerekse de onunla birlikte kitaplı bir hayattan uzaklaşmamak için kitap bir nesneden ziyade olgu olarak kendine belli bir yer bulur.