Taha Akyol, Şahin Alpay’ın “Bir Hikayem Var” adıyla yayınlanan esrine atfen, “ideolojik açıdan” nice insanın sözde “dava ve emir” adına hayattan koparıldığını ve hayata tek taraflı bakmaları konusunda zorlandıklarını belirtiyor.
Yeni Şafak Yazarı Gökhan Özcan, Müslüman’ın toplumsal hayattaki temsiliyeti ile ilgili önemli hatırlatmalarda bulundu.
Okuma kültürü ve gerek bilgi sahibi olmak ve gerekse de onunla birlikte kitaplı bir hayattan uzaklaşmamak için kitap bir nesneden ziyade olgu olarak kendine belli bir yer bulur.
Yaşar Süngü, kendine has bir üslupla bazı kitaplardan ve bazı sosyal medya sayfalarından yaptığı “incelik eseri” alıntılarla insanın yaşadığı hayatta ölçülü olması gerektiğine işaret ediyor.
Fatma Tuncer, insanın, çoğu kez yaşadığı hayatta pek faydası olmayan, onların varlığına sığınıp insanlardan ve toplumdan kopmalarına sebep olan ve psikolojilerini değişten nesnelere vurgu yapıyor.
Hasan Alıcı, hikmetakademisi.com’da “Silinip Gidiyoruz Hayattan Tek Tek” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ederken Ukraynalılar, savaşın gölgesinde hayatta kalma mücadelesi veriyor.
İktisatçı yazar Yaşar Süngü, Aliya’nın Bosna savaşı döneminde ona “korkmuyor musun?” sorusuna verdiği cevaptan hareketle insanın hayatta korkularından daha büyük şeylerin olmadığı takdirde ilerleyemeyeceğinin altını çiziyor.
Gökçer Tahincioğlu, t24.com’da “DGM’lerin sembolü Nusret Demiral öldü, mirası hayatta: Devlette devamlılık esastır” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Mücahit Sağman, After Life dizisi üzerinden, eşi vefat eden bir adamın hayattan kopuşunu aynı zamanda Ortadoğulu karakterine de vurgu yaparak kara mizah bir dille ele alıyor.
Mehmet Göktaş, günlük hayatta en çok söylediğimiz “arkadaşlar haydi namaza namaz vakti çıkıyor!” ifadesine vurgu yaparak namazsız bir vaktin olmaması gerektiğini belirtiyor.
Ayağına kıymık battı diye insan ölür mü? Ölürmüş. Kıymık enfeksiyona, enfeksiyon da ölüme yol açmış… Kıymık-ölüm ilişkisine benzer bir takım gelişmeler siyasi hayatta da yaşanır.
Türkiye’deki eğitim politikalarının, 12 Eylül darbesinin de beslendiği faşizan bir arka plana sahip olduğu kanısında. Eğitim sendikalarının büyük ölçüde ücret ve maaş gibi haklar üzerinde yoğunlaştığını vurguluyor.
Hasan Dündar, hikmetakademisi.com’da “Dijitalleşen Hayatta İ̇slami Hareketin Ontolojisi…” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Hz. Peygamber hayattayken aslında bize İslam’da Güncellenmeyi işaret etmiştir. İsterseniz bunu dini terimlerle ifade edelim: ‘İslam’da Güncelleme Sünnettir.’
Kadir Tekin imzalı “Hayattan Anlar” adlı öykü kitabı, bir Çıra Yayınları kuruluşu olan Bengisu Yayınları tarafından yayınlandı.
Streeck, 'Kapitalizm Nasıl Sona Erecek?'te neoliberal kapitalizmi savunanların alternatifsiz diyerek sistemi hayatta tutmaya çalıştığını, tepkilerin alternatifsiz söylemini nasıl yonttuğunu anlatıyor.
Yiğit Yazılım Genel Müdürü Yiğit Turan, dünyada yakın gelecekte insan hayatına girecek ve günlük hayatta saha sık karşılaşacak teknolojileri paylaştı.
Sevgili babacığım ne çok şiir yazmadın, Uyanmasın acılar, düşler ürkmesin diye, Ben ki hayattan düştüm, kime çektimse böyle, Gelmeseydim dünyaya o kadar kırılmazdım, Bu yüzden seviyorum her şeyi ölesiye...
Sağlık Bakanı Koca yeni hayatta gevşeme riskine karşı 83 milyonu uyardı: Adımlarımızı ölçerek atalım. Artık en büyük düşmanımız rehavet.
Ebeveynlerden birinin veya her ikisinin kaybı yahut hayatta olmalarına rağmen görevlerini yerine getirmemeleri, çocukları türlü tehlikelerle karşı karşıya bırakmaktadır.
Çoğumuz farkında olmadan Veblen’in 100 küsur yıl önce eleştirdiği şeyleri yapıyoruz, hiç ihtiyacımız olmayan eşyaları, hiç de gerekli olmayan fiyatlara alıyoruz. Ekonomi de kullanım değerinden çok marka değerine dayanıyor.
İnsanın hayatta kalması için 3'lük gayri resmi bir yasa vardır. Oksijensiz üç dakika, susuz üç gün, yemeksiz üç hafta yaşayabilir. Ama durum tam olarak böyle değil ...
Mustafa Öztürk; İnsanoğlu hata ve nisyan ile malul bir varlıktır. Bu yüzden, her insan hayatta çok kere yanlış hesap yapar, yanlış kararlar alır ve er ya da geç bu yanlışların dramatik ve trajik sonuçlarını gayet ıstıraplı şekilde yaşamak zorunda kalır.
Önem verdiğim tezimdir: ‘Hz. Peygamber bugün yaşasaydı, hayatı nasıl olurdu?’ Neden?
Ali Osman Aydın, gerçek bir olaydan esinlenilerek çekilmiş ‘127 Saat’ filminden bahsederken içinde geçen olayların aslında gerçek hayatta her insanın hayatının içinde yaşadığı iç muhasebeler üzerinden bir benzetmeye gidiyor.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kilisenin taşınması, kadına ve hayattaki akrabalarına tazminat ödenmesine hükmetti
1241 yılında Macaristan sınırlarına dayanan Moğolların Avrupa fethi, atlar için konforlu koşullara duyulan ihtiyaçla sınırlandı. Atların hayatta kalmayı zor bulduğu yerlerde sona erdiler.
BM Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Grande, "Yemen´de milyonlarca insan çatışmaların kurbanı ve hayatta kalmak için bize güveniyor. Bir ailenin gözlerinin içine bakıp yardım edecek paramız yok demek içler acısı." dedi.
Seçim döneminin bitmesiyle birlikte laikçi zihniyetin dini değerlere düşmanlığı da yine hortladı. CHP´li eski bir milletvekili ?başörtülü hakim olamaz´ derken toplu taşıma araçlarında ve sosyal hayatta tesettürlü kadınlara yönelik çirkin saldırılar da art