Televizyon tarihine adeta yön veren Osman Sınav, milyonları ekran başına kitleyen 25 dizi filminin yapımcı ve yönetmeni oldu.
Sergi, arşiv fotoğraflarını, albümleri, kitapları, mektupları, videoları, filmleri ve sanat çalışmalarını bir araya getirerek, hem tarihi hem çağdaş gerçekliği sorgulayan bir diyalog kuruyor
M. Mücahit Sağman, Başrollerini Robert De Niro, Jesse Plemons gibi tanınmış oyuncuların paylaştığı ve bir Netflix yapımı olan Zero Day filmi üzerinden, Trump’ın başında bulunduğu ‘Yeni Amerika’ya dair bir değerlendirmede bulunuyor
Selim Kuneralp: “88 yaşındaki Papa Francis’in ciddi rahatsızlığı ve Papa seçimini anlatan ülkemizde ve bütün dünyada beğeniyle izlenen, bir çok ödül de toplayan, “Conclave” adlı film dikkatleri Papalık kurumuna çekti.”
75. Berlin Film Festivali'nde Yönetmen Jun Li'ye Filistinlilere yönelik soykırımı gündeme getirdiği konuşmasından sonra soruşturma başlatıldı.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirleme yöntemi ve “ön seçim” takvimine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Kibar Feyzo filmindeki “Ağam eğlenir bizimle” repliğine atıfta bulunarak eleştirdi.
Mehmet Ocaktan, bir filmde rol aldığı ve salt gazetecilik yaptığı için tutuklanan, ifadeye çağrılan kişilerin var olan durumu üzerinden, inşallah bu kez kitapların yasaklanmayacağını umduğunu belirtiyor.
AK Partili Orhan Miroğlu: Sinema sanatçısı Melisa Sözen’e yönelik soruşturmaya dair“Faili meçhulleri anlatan film yapılsa Yeşilleri oynayanları savcılığa mı çağıracağız?” ifadesinde bulundu.
Alper Görmüş yazdı;
FehmiKoru, izlediği bir Amerikan yapımı film üzerinden, orada varolan demokratik teamüllerinin aksine, Traump’ın oyun bozma çabalarından önce ABD tarihinde birçok başkanın, kendi hakimiyeti adına oyun bozmayı denediğini belirtiyor
Ahmet Taşgetiren var olan muhalefetin acizliğine istinaden; “Bu bir gerçek. İktidar azgınlaştıkça bozulma büyür. Muhalefet zaafa düştükçe, kitlelerin ona yönelik beklentisi azalır.” İfadelerini kullanmaktadır.
İbrahim Kiras, İrlanda’da Protestanlar ile Katolikler arasında vuku bulan mezhep çatışmalarının olumsuzluğunu, izlemiş olduğu bir İrlanda yapımı olan “Belfast” filmi üzerinden, bize de bir şeyleri hatırlatıyor.
Engin Yülsel, yenipencere.com’da, “Gassal” filmi üzerine bir değerlendirmede bulundu.
Yönetmen Abdülhamit Güler, Gazze’de azim ve sebatla verilen mücadele ile kendi kıt imkânlarıyla film yapmaya çalışan yönetmen Ahmet Uluçay’ın azim ve sebatını karşılaştırarak bir sinemasal bir değerlendirmede bulunuyor.
Dünyanın en çok film üretilen yeri Nijerya. Peki, 225 milyon nüfuslu fakir denebilecek bir ülkede yılda 2 bin 500 film yapılması nasıl mümkün oluyor?
Merkezinde, Fransa-Mısır çifte vatandaşlığı bulunan bir Siyonist Yahudi’nin üzerinden kurgulanan ve her iki ülke sinemasının ortak yapımı olan bir film izlemiştik. İşte ona dair akılda kalanlar…
Dr. Bekir Tank, o meşum 6-8 Ekim vahşetine yönelik Müslğman bir duyarlıkla çevrilen film üzerinden, Müslüman kesimin kendi acılarına yönelik sanat eserleri ile kitap yazma hususunda var olan eksiklikleri vurguluyor.
serbestiyet.com’dan Egemen Kurtoğlu, İran sinemasından “Baradaran-e Leila(Leyla’nın Kardeşleeri” adlı filmi sosyal, siyaslal ve psikolojik açılardan değerlendirmeye çalışıyor.
Eski ABD Başkanı Donald Trump, yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödediği suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında gözaltına alındı.
Sinema yönetmeni ve film eleştirmeni Abdülhamit Güler,hemen herkesin ittifak ettiği üzere Türk sinemasında esas sorunun senaryo olmadığını, onun bir yöntemden yoksun olduğunu belirtiyor.
Sinema yönetmeni ve film eleştirmeni Abdülhamit Güler, “Her Şey Her Yerde Aynı Anda” filmi üzerinden değiştiğini ima edip sözde dezavantajlı grupları öne çıkaran Oskar’ın verdiği ödüllere yönelik pozisyonuna dikkat çekiyor.
Abdülmelik Şahin, İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi’nin, Kirazın Tadı filminin, teknoloji ve devasa mali bütçelerin egemenliğini sürdürdüğü sinema sektöründe, saf sanatsal dehaya olan inancı diri tuttuğunu belirtiyor.
Emine Uçak Erdoğan, perspektif.online’da “Aynı Film: Hafızasız Topluma Güvenmek” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Bugün 80 yaşına merdiven dayayan eski öğretmenlerden Aygün Köse’nin hidayet hikayesi tam Yeşilçam filmleri gibi. Genç bir hafızın İstanbul sokaklarında ilk görüşte aşık olduğu Köse bu aşkla birlikte hayatı da değişiyor.
Psikiyatri uzmanı ve yazar Sefa Saygılı, gösterimde olan Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik filmleri ile ilgili kendi kanaatleri ile birçok izleyicinin, film hakkındaki kanaatlerine yer veriyor.
Mustafa Kaya, “Farha” adlı film üzerinden, Filistin sorununa ve eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Dr. Condoleezza Rice’ın, ABD çıkarları adına bölgeye yönelik bakışına değiniyor.
Mehran Karim Nasseri, İngiltere vatandaşı olmak için çıktığı yolda 18 yıl boyunca bir havalimanında sıkışıp kaldı. Hayatı filmlere, kitaplara konu olan Nasseri, geçtiğimiz hafta yıllarını geçirdiği havalimanında hayatını kaybetti.
Fatma Barbarosoğlu, Yılmaz Erdoğan’ın başrolde olduğu, konusu 80’lerde İç Anadolu bölgesinde geçen ve Netflix’te yayınlanan ve iki buçuk saat süren Cici adlı filmine dair eleştirilerini belirtiyor.
İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde "Kadınların gözüyle" temalı "Kadın Filmleri Festivali" düzenlendi. Bu yıl sekizincisi düzenlenen festivalde, Arap kadınlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekiliyor.
Mehmet Ali Konar’ın yönetmenliğini yaptığı “Govenda Alî û Zîn” (Türkçeye “Zin ve Ali’nin Hikayesi” şeklinde çevrilmiş) filmi, İtalya’da “En İyi Film Ödülü”ne layık görüldü.