Mehmet Nuri Yardım, yazar Mustafa Özel’in, Selahaddin Eyyubi’den günümüze Filistin’e, Kudüs’e dair yazılan mektupları içeren ve Muhit Kitap tarafından yayınlanan birçok mektubu içeren “Filistin Mektupları” adlı esere değiniyor.
Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, "Hiçbir Mevsime Sığmıyor Kuşlar" adlı eseri, 6 Şubat depremi etrafında oluşan insan manzaralarını aktarıyor bize. Bu şiirleri okumak içinizi sızlatan, ağır bir hüzne sebebiyet veriyor.
Dr. Nazım İntepe’nin, “Bir Terapistin Notları” alt başlıklı “Terapist” adlı romanı, Çıra Yayınları “kültür” kategorisi içerisinde yayınlandı.
Siyasetçi Ertuğtul Günay, ilk ortaya çıktığında Arap toplumuna iyi vaatlerde bulunan BAAS hareketinin, giderek şahıs eserine dönüşen dikta halinden dolayı umut olmaktan çıkıp zulme dönüştüğünü ve yıkıldığını belirtiyor.
Kendisi bir tıp doktoru olan Orhan Alimoğlu’nun, Gazze'ye, Batı Şeria'ya yönelik gezilerini, çalışmalarını, çabalarını ve gözlemlerini içeren "Sevgili Gazze / Bir Doktorun Anıları" adlı eseri okunmayı hak etmektedir.
Kurmanccade klasik Kürt edebiyatının eserlerine dikkat ettiğimizde belli bir oranda ölçünlü bir dil görüyoruz. Bu yazımızda klasik edebiyatta kullanılan bazı kelimelere dikkat çekeceğiz.
İlyas Özbay imzalı, “Pratik ve Kolay” alt başlıklı “Her Yaş İçin Temel İslâmi Din Dersleri adlı eser, Çıra yayınları tarafından yayınlandı.
İlyas Özbay imzalı, “İlköğretim Öğrencileri İçin Temel İslâmi Din Dersleri Hazırlık Sınıfı -1 adlı eser, Çıra yayınları tarafından yayınlandı.
İlyas Özbay imzalı, “İlköğretim Öğrencileri İçin Temel İslâmi Din Dersleri adlı eser, Çıra yayınları tarafından yayınlandı.
İlyas Özbay imzalı, “Zekâtımı Nereye Verebilirim?” adlı eser, Çıra yayınları tarafından yayınlandı.
Zekeriya Özalp imzalı “Cuma Namazı” adlı eser, Çıra Yayınları tararından yayınlandı.
Dr. Nazım İntepe’nin, “Bursa Güzellemesi” alt başlıklı “OSMANLI'NIN DİLBÂCE'Sİ” adlı eseri, Çıra Yayınları “kültür” kategorisi içerisinde yayınlandı.
"Milletimize hizmet etmek için dev eserler üretiyor, karıncalar gibi çalışıyoruz. Muhalefetin içler acısı halini artık anlatmaya gerek dahi duymuyoruz. Ne vizyon var ne proje"
Kitap Haber yazarı Muhammed Fatih Coşgun, “bilge lider” Aliya İzzetbegoviç imzalı, “İslam Deklarasyonu” adlı eserini değerlendirdi.
Dr. Nazım İntepe’nin, “Işık Doğadan Gelir” üs başlıklı olup, ibni Sina tıbbına dair eseri, Çıra Yayınları “kültür” kategorisi içerisinde yayınlandı.
Faik Öcal, son çeyrek asırda Türkiye’de Kürtçe olarak yayınlanmış öykü kitaplarının içeriğine dair, müstakil bir eserle okuyucusunun karşına çıkıyor.
Eğitimci - yazar Ali Öner imzalı, “Sosyal Medya Çıkmazı” adlı eser, Mana Yayınları tarafından yayınlandı.
Roşan Lezgin’in uzun uğraşlar sonucu oluşturduğu “Ferheng Zazaki – Tirkî / Türkçe – Zazaca Sözlük” adlı eser, Roşna Yayınları tarafından yayınlandı.
Dr. A.Tevfik Dönmez imzalı, ‘İş Dünyasında Başarmanın Gücü’ lt başlıklı “İşin Hilesi Dürüstlüktür” adlı eser, Çıra yayınları tarafından yayınlandı.
Kitap Haber’den Salih Bora, Ahmet Şevki Şakalar’ın, Çıra Yayınları “kültür” serisi içerisinde yayınlanmış bulunan “Taş ve Öfke” adlı deneme eserini yorumluyor.
Moritanyalı düşünür M. Muhtar Şankiti’nin, Muhammed İkbal ile ilgili “Muhammed İkbal’in Diyarında Birkaç Gün” adlı eseri. Mana Yayınları tarafından yayınlandı.
Kitap laikliğin ve sekülarizm Hıristiyan ve İslam algısındaki yerinin ne olduğu anlamak için yazılmış muazzam bir eser niteliğindedir.
Faik Öcal, son çeyrek asırda Türkiye’de Kürtçe olarak yayınlanmış romanların içeriğine dair, müstakil bir eserle okuyucusunun karşısına çıkıyor.
Serbestiyet.com’dan KaanGöktaş, geçenlerle vefat eden Muazzez İlmiye Çığ’ın, Hititolog olup Sümerolog olmadığını, müzelerde memurluk yaptığını;iddia ettiği alana dair bir çevirisinin ve müstakil bir eserinin olmadığını belirtiyor.
Yusuf Tosun, Yazar ve şair Hüseyin Akın’ın, “kötü öğretmen” profili üzerinden, onun , başta kendi olmak üzere, eğitim ,öğrenci ve eğitime dair yaklaşımını içeren ‘Kötü Öğretmenin El Kitabı’ adlı eserini değerlendiriyor.
Maziden Atiye adlı eser, Zeki Savaş İran’dan Türkiye’ye döndüğünde, yazar Osman Sevim’in onunla yapmış olduğu birbirleriyle ilişkili, hatta birbirini açımlayan, birden çok konuya dair sorulara verilen cevaplardan oluşmaktadır.
Batılılaştırılma politikaları sonucu yetim duruma düşürülen Türkçeye bir ömür hizmet eden D. Mehmet Doğan, ortaya koymaya çalıştığı eserleri ve düşünceleriyle anılacaktır.
Sait Alioğlu, Avrayacılık ideolojisinin fikir babası “Rus” stratejist Aleksandr Dugin’in, Putin’e sağdan bakışı öngören “Putin’e Karşı Putin” adlı eserine yönelik bir değerlendirmede bulundu.
Hikâyeci yazar Yusuf Tosun, usta hikâyeci Mustafa Kutlu’nun Başkanın Adamları” adlı eserine vurgu yaparak, onun anlatımları üzerinden çeşitli kurumların kültür ve sanata bakışına ışık tutuyor.
Sait Alioğlu, Hüseyin Rahmi Köse’nin, Kitap Arası Yayınları tarafından yayınlanan "Mu'tezilî – Hanefî Etkileşimi ve Zemahşeri" adlı eserle ilgili bir değerlendirmede bulundu.