Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Sykes-Picot Antlaşması’nın bölge halklarını böldüğünü belirtirken, bölgede barışın sağlanması için insani değerlere odaklanılmasının önemine değindi.
Yalım Eralp ile Dünya Dönüyor’da bu hafta: Suriye ile ilişkilerde artık iyice talepkâr bir hale geldik. Esad’dan bir beyanat yok. Bizden ise iki günde bir, "Efendim, bekliyoruz," diye açıklamalar geliyor
Fehim Taştekin'in Gazete Duvar'daki yazısı;
21-22 Ekim 2024'te Ankara'da gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantımızın sonuç bildirgesi:
Vahap Coşkun'un Serbestiyet'teki yazısı; Kürt meselesinin çözümü; Türkiye’nin bu yüklerden kurtulmasına, hedeflere ulaşmasına ve fırsatları kullanmasına azami derecede olumlu etkide bulunur.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'in yeni yasama yılının açılışında DEM Partili vekillerle tokalaşması gündem oldu.
İSLAM ÖZKAN'nın Yeni Arayıştaki yazısı; Filistin’deki en önemli sorun; adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir barışın, yani Filistinli çocukların rahat ve korkmadan uyuyabilme sorunudur aslında.
Bedri Soylu'nun yeni yazısı;
Mustafa Çağrıcı, Kur’an’da Hz. Peygamber’e(s) atfedilen âlemlere rahmet vurgusunun ışığında, rahmeti(sevgi) kuşanarak küresel barışın sağlanabileceğini belirtiyor.
Filistin'de 15 yıldır devam eden bölünmüşlük, Cezayir'de bir araya gelen başta Hamas ve Fetih hareketi olmak üzere toplam 14 grup aralarında törenle imzalanan anlaşma ile sona erdi.
Ahmet Taşgetiren, başta Türkiye özelinde Alevilik-Sünnilik farklılığı üzerinden genele, yani İslam dünyasına doğru tüm mezhepleri kapsayacak bir “İslam barışı” nın nasıl ve ne zaman olabileceğine dair duygularına yer veriyor.
HDP Eş Genel Başkanı Mithar Sancar, Nevruz meydanlarının hem iktidara hem de muhalefet partilerine mesaj verdiğini belirtti.,
Çağlar karakış imzalı, alt başlıkları“ Nefret Söylemi ve Linç” olan “Toplumsal Barışın Açmazı” adlı eser, Çıra Yayınları “akademi” kategorisinde yayınlandı.
Vahap Coşkun, serbestiyet.com’da “Kürt Barışı: Demokratikleşmenin ve rasyonelleşmenin anahtarı” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Ahmet Taşgetiren yazdı;
Belirlenen tarihe kadar varlıklarını bildiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecek.
Ana gövdeyi oluşturan Müslümanların sorunları çözülmeden toplumsal dengelerin yerine oturması ve sosyal barışın sağlanması mümkün olmadığı unutulmamalıdır.
Duhok Amerikan-Kürdistan Üniversitesi tarafından, Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta önde gelen çok sayıda liderin yanı sıra yabancı akademisyenlerin de katılımıyla ‘Ortadoğu Barışı ve Güvenliği Forumu’ düzenleniyor.
Süleyman Seyfi Öğün, asırlardır süren Türk-Fars barışına mukabil, bu güçlerin, kuzeyde, güneye ve batıda ABD ve Rusya gibi güçlerin etkisine atıf yapıp var olan güç mücadelesine yönelik düşüncelerini dile getiriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek” temasıyla İstanbul’da bir otelde düzenlenen “Türk Konseyi Medya Forumu”na video mesaj gönderdi.
Süleyman Seyfi Öğün, antik dönemlerle birlikte klasik dönemlerde var olan Akdeniz’in bütünlüğünün modern dönemde yok olduğunu; bölgeye dair bir barışın tekrardan kurulmasının gerektiğini vurguluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Din istismarcılığı maalesef dünya barışının, toplumsal güvenliğin ve bireylerin iç huzurunun önünde önemli bir engel oluşturuyor'' dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'ye Kürt sorunu yanıtı: Ülkenin bütün sorunlarını dostlarımızla birlikte çözeceğiz. Sorunlar ile boğuşan değil nefes alan bir Türkiye'ye ihtiyacımız var.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” başlıklı konferansta konuştu.
Bir tek biz bilmiyoruz; böyle bir genç birkaç yıldır aramızda yaşadığı halde. Angelina Jolie onun için “Muhammed’i çoğaltabilsek dünya barışı gerçekleşebilir” diyor.
Türkiye Afganistan’da kalmaya devam edecekse kendi iradesi ve kendi yol haritasıyla, Afgan halkının ortak talebi üzerine, huzur ve barışın inşası amacıyla orada kalmayı sürdürmelidir.
Çelik, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan ruhsatsız yapılar için getirilen imar affından faydalandı. Ancak dağ evi, 31 Aralık 2017'den sonra inşa edilmiş olmasına rağmen yapı kayıt belgesi verildi. Belge iptal oldu, yapı kaçak
Bilinen bir şey var; iç barışını koruyamayan hiçbir ülke, dış tehditlere karşı olması gerektiği gibi güçlü olamaz. İç barış her şeyin önünde gelir.
Diyarbakırlı STK'lar, bir arada yaşama kültürünü güçlendiren, toplumsal barışı sağlamaya yönelik insani dil ve ortamın geliştirilmesi için çaba sarf etmeye çağırdılar.
Davut Güler Yazdı;