İlahiyatçı yazar Mustafa Çağrıcı, Nisa;4/128. Âyetten hareketle; eşler arasından başlayarak, oradan da toplum ve tüm dünya için gerekli olan barış (sulh) çabalarının öncelenmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Emekli diplomat Yalım Eralp serbetiyet.com’da yayınlanan “Dünya Dönüyor” da: Adalet Divan’nın “soykırım yapmamıştır” savıyla İsrail’i artık destekleyemeyeceğinin altını çiziyor.
kitaphaber’den Faik Öcal, sosyal ve siyasal alanlarda meydana gelen olayları anlamak adına, nesnel davranabilmenin, aynı zamanda 15 Temmuzun anlaşılması içinde geçerli olduğunun altını çiziyor.
AK Parti’nin kurucuları arasında ve eski bakanlardan Hüseyin Çelik katıldığı canlı yayında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Çelik, 14 Mayıs'taki seçimlerin ilk turda bitmeyeceğinin altını çizdi.
Abdullah Muradoğlu, Donald Trump ile Binyanin Netenuahu’nun, görevde iken işledikleri iddia edilen suçlardan dolayı yargılandıklarını,ama sürecin her ikisinin de yeniden güçlenmelerine yaradığının altını çiziyor.
Taha Kılınç, Arap dünyasının en büyük medya kuruluşlarından MBC Group’un yapımını üstlendiği “Hz. Muaviye” adlı yapımın, konusu açısından Arap sokağına atılmış bomba olduğunun altını çiziyor.
Abdülaziz Kıranşal, adil halife Ömer’den(ra.a) örnekler vererek, Müslüman yöneticilerin vb. varlık içre şımarmalarını, elitleşmemelerini, bunun aynı zamanda bedevileşme/kabalaşma olduğunun altını çiziyor.
“Gözden ırak olan gönülden de ırak olur” misali, doksanlardan sonra doğan birçok Müslümanın, doğal olarak Yaşar Kaplan gibi bir şahsiyeti tanımıyor olduğunun altını çizmeliyiz.
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Yargıtay’ın AYM’ye başvurusunun siyasete doğrudan müdahale olduğunu belirterek, talebinde incelemeden reddedilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Bakan Bilgin, asgari ücret hakkında yarın yapılacak toplantı için 'uzlaşma' konusunun yeniden altını çizerek çalışanların beklentilerinin daha fazla olduğunu söyledi.
Mustafa Kaya, PKK/PYD’in Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirdiği düşünülen terör eyleminin muhtemelen ABD adına yapıldığı izlenimi oluştuğunu ve terörün lanetlenmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Mustafa Kaya, Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırısında elde etmek istediği birçok şeyin yitimi sonrasında köşeye sıkışması sonucu, Putin’in koyu görüşmek üzere Erdoğan ile müzakere ihtimalinin altını çiziyor.
Mehmet Göktaş, çocukluktan büyüklüğe evrildiğinde kardeşlerin, mal,mülk konusunda kardeşliklerinin büyük oranda azaldığını; buna dünya sevgisi dendiğini ve bu yanlış durumu aşmanın da elbette bir yolunun olduğunu altını çiziyor.
Dr. Bekir Tank, her ikisi de imparatorluklara başkentlik yspmış İstanbul ile Viyana’yı çeşitli açılardan mukayese ederken, İstanbul’a hor baktığımızın altını çiziyor.
Besim Dellaloğlu, Cumhuriyet’in cumhuriyet olabilmesi için herkese helal olması gerektiğini belirtip. o çatının altında hiç kimsenin kendini dışlanmış hissetmemesinin altını çiziyor.
Ahmet Taşgetiren, AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk’ün, sokağın nabzını tutan ifadelerine yer verip, onun teknokrat aklı sorguladığını, ama “Ekonominin dümeninde olduğunu” ifade eden siyasi iradeyi sakınmış olduğunun altını çiziyor
Fehmi Koru, ABD Başkanı Joe Biden’ın, S. Arabistan ziyaretinde Muhammed B. Selman’a daha önce Cemal kaşıkçı cinayetinden bahsettiğini, ama bu görüşmede bu konunun gündeme alınmadığının altını çiziyor.
İktisatçı yazar Yaşar Süngü, Aliya’nın Bosna savaşı döneminde ona “korkmuyor musun?” sorusuna verdiği cevaptan hareketle insanın hayatta korkularından daha büyük şeylerin olmadığı takdirde ilerleyemeyeceğinin altını çiziyor.
Mehmet Şeker, İstanbul’da vukubulan her felaket döneminde İBB Başkanının sürekli tatilde ya da “özel bir görüşmede” bulunduğunu; bunun yanında binaların bodrum katlarının pek de insanî olmadığının altını çiziyor.
Fehmi Koru, o süreçte bir darbe(15 Temmuz 2016) girişimi olacağını belirten gazeteci Fuat Uğur’un ve bir, iki yazarın yine konu ile ilgili uyarılarının dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyor.
Mustafa Kaya, Türkiye’nin dış politikada, özellikle de Yunanistan ile ilişkilerde bazı yanlışlar yaptığını; dış politikanın tekrardan devlet politikası olarak değerlendirilmesinin altını çiziyor.
Ocak Medya’dan Serkan Yıldız, Türk-Yunan ilişkilerine yönelik yazısında Türkiye’nin tezlerinin doğruları içerdiğini, bunu yanında 12 Adalar’ın İsmet İnönü tarafından verilmediğin altını çizıyor.
Murat Güzel, Muhsin Mehdi’nin “İbn Haldun’un Tarrih Felsefesi adlı esrinden yola çıkarak; onun ne pozitivis ve ne de tarihsici olmadığının altını çiziyor.
Fehmi Koru, Ukrayna’nın ilk işgal günlerinde, kendisine belki de gerekli bilgiler sunacak olan istihbarat başkanının alenen eleştirilmesinin, onlar için olumsuz bir durum olduğunu altını çizip konuyu demokrasinin önemine getiriyor
Mustafa Karaalioğlu, akla en yatkın seçim senaryosunun, birçok sebepten dolayı zamanında önce yapılacağı düşünülen bir erken seçim olabileceğinin altını çiziyor.
Ali Bayramoğlu, muhalefetin adayının belli olmaya başladığını, ama muhalefetin Kürt sorunu benzeri konularda iktidardan farklı düşünemediğinin altını çiziyor.
İktisatçı Yaşar Süngü, küresel gidişata atfen, ülkenin en önemli ürünlerinin(ör. Pamuk) ihracat durumuna değinip başarılı olduğumuzu, ama tüketimde bir frenleme sisteminin mutlaka olması gerektiğinin altını çiziyor.
Taha Akyol, İttihadçı döneminden önce 2. Abdülhamid Han döneminde de toplum ve devlet açısından “iktisat bilmemek”ten kaynaklanan ekonomik krizlerin yaşandığı gerçeğinin altını çiziyor.
Fatma Bostan Ünsal, bir dönem bütün karanlık işlerin faili olarak Ergenekon örgütü gösterilirken, yakın zamana kadar Gülen Cemaati’nin gösterildiğini, bundan sonraki adayın ise SADAT olacağa benzediğinin altını çiziyor.
Fatma Tuncer, Müslümanların büyük bölümünün, ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım ederken seküler anlayışla hareket ettiğini; esas olanın ise İslam kardeşliği çerçevesinde olması gerektiğinin altını çiziyor.