Ali Bulaç izleyicilerin sorularına cevap veriyor. Ali Bulaç bu programda, “Kutsal Nedir?”e dair konusuyla ilgili izleyicilerin sordukları soruları yanıtlıyor.
Piyasa dinamiklerine uymayan, gerçekçiverilere dayanmayan ve rasyonel temellere oturtulmayan siyasi amaçlı boykotların; girişimcilerini başlangıçta gözettikleri hedeflerden uzaklaştırması biryana, aynı zamanda komik duruma düşürür
Mücahit Bilici: "Doğallığını kaybetmiş her inanç bir ideolojidir. İdeolojiyi ideoloji yapan şey, müminler arama konusundaki iştahlı bir akım olması değil, müşterisini arayan bir ürün seviyesinde var olmasıdır."
Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in, ''Sincan'da demokrasiye balans ayarı yaptık'' ifadesi ile birlikte 'Postmodern darbe''nin kapısı aralanmış oldu.
Deniz Baran’ın konuğu Umut Hakkı üzerine kitap yazan Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden akademisyen Furkan Ali Şimşek oldu.
Toplumu, en alt ve önemine binaen başta aile, yakın akraba, sülale, kabile, “aşiret” kavim, ulus/millet, ümmet ve salt inançtan sadır olan dinleri ve mezhepleri kapsayan gruplar oluştura gelmiştir.
6284 sayılı kanuna destek verdiği için bir kesimin hedef tahtasına oturttuğu AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin AK Parti'nin seçim beyannamesinin açıklandığı programda CNN Türk canlı yayınına konuk oldu.
SelahaddinE. Çakırgil, İmamoğlu ile ilgili kararda İktidar'ın müdahale ettiğine inanmadığını,HSK'nın, 6 ay sonra seçim varken, üç senedir beklettiği bu dâvayı ,tam da bu merhalede, devreye sokması akıl kârı olmadığını belirtiyor.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Böyle boş konuşmaya bırakın devam etsin, 3 Aralık’ta gelsin, vizyon nedir kendisine öğreteceğim" dedi.
D.Mehmet Doğan, tyb.org.tr’de “Din, tarih, dil, mûsıki “inkılâp”larının 90. Yılında yahut imajın imgesi nedir?” başlıklı bir yazı kaleme aldı
Selahattin Demirtaş, gazeteduvar.com’da “Yeni başlayanlar için: Kürt Sorunu nedir?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Mehmet Alkış Yazdı;
Mehmet Alkış Yazd;
Aşırı artan konut kiraları ‘Hollanda modeli’ni gündeme getirdi. Peki Hollanda hükümetinin kapsamını da genişlettiği ‘Hollanda modeli’ nedir, ne anlama geliyor? Sistemde yapılacak değişiklikler neler?
Bir dönem İslamcıların şikayet ettiği cuma hutbeleri şimdi bambaşka bir nedenden dolayı laiklerin hedefinde... Peki hutbe nedir, cuma namazı nasıl kılınır? Bu tartışmayı ortadan kaldırmak mümkün mü?
Erkan Remzi Ulman, evrimagaci.org’da “Diderot Etkisi Nedir? Aynı Firmanın Ürünlerini Alma Merakı, Bizi Nasıl Tüketim Çılgınlığına Sürüklüyor?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un İBB'ye yönelik teftiş açıklamalarına tepki gösterdi.
Fehmi Koru, asgari ücrete %50 civarında yapılan artışın-zam- siyasi bir dehanın ürünü olduğunu ve bunun Erdoğan’ın en önemli siyasi kişiliğini ortaya koyduğunu gösterdiğini belirtiyor.
Faruk Beşer yazdı;
Gelelim Nemesis nedir sorusunun cevabına. Akdeniz’de 8 ülkenin yaptığı ortak tatbikatın adı olan Nemesis, eski Yunan’da kullanılan bir ifade imiş ve anlamı “ceza veren, öç alan”mış.
Yaşam, insan ve düşünce arasındaki korelâsyonu sağlayacak olan şey nedir? Yaşamı anlamlı kılacak olan şeyin neliği meselesi insanın önünde duran en temel konudur.
Paris İklim Anlaşması maddeleri daha istikrarlı, daha sağlıklı bir gezegen, daha adil toplumlar ve daha canlı ekonomilerin olduğu bir dünya bırakmayı amaçlıyor.
Gazeteci kimliği ile yeni dönemde Afganistan’a giden Dr. Bekir Tank, hiçbir gücün orada insan hakları gibi konularla ilgilenmediğini, amaçlarının madenler olduğunu, bunun için orada olduklarını/olacaklarını belirtiyor.
Bu “kazaların” sorumluları neden sistematik olarak cezasız bırakılıyor? Dahanın dahası, nedir, nedendir muhalefetin bu konudaki sessizliği?
"Onların beklentileri nedir, bizim beklentimiz nedir, bütün bunları görüşerek yapacaksınız. Görüşmeden bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. İşte diplomasi budur”
Televizyon ekranından Kürtçeden "doğu dili" diye söz edilmesi tepkilere neden oldu. Bir insanın kendini bildiği bir dille ifade etmesinin engellenmesi, "insanlık suç" ve "zorbalık" olarak nitelendirildi