Türkiye’nin sancılı dönemlerinde özellikle muhafazakar kadınların kamusal alandaki hak arayışında öncü bir rol üstlenen yazar Cihan Aktaş edebiyat hayatının 40’ıncı yılını kutluyor.
Brian Perlman, “Suyu silah haline getiren İsrail'in verdiği hasar korkunç” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Hakan Fidan’ın da bulunduğu, Dışişleri Bakanlarının katıldığı zirvede Suriye için ortak bildiri kaleme alındı. Antony Blinken: "Arap ve Türk diplomatlarla Suriye konusunda ortak bildiride anlaşıldı.
Dr. Nazım İntepe’nin, felsefe tarihinde yürürken ders çalışma ve anlatma metodundan (Meşşailik) esinlenerek kaleme aldığı “Yürüyenler” adlı romanı, Çıra Yayınları “kültür” kategorisi içerisinde yayınlandı.
Serdar M. Değirmencioğlu, evrensel.net’te “Soul Behar Tsalik: Gazze’den çıkın!” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Mustafa Yeneroğlu, serbestiyet.com’da “Bir Cezaevi ziyareti: ‘’Beni buraya getirdilerse Türkiye’de herkesi buraya getirebilirler.’’” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Mümtaz’er Türköne, turkishpost.net’te “Bahçeli’nin Suriye Operasyonu” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Vahap Coşkun, Öcalan’ın, Marx’ın yazmadığı kitabı kaleme alma düşüncesinin yersizliğine dikkat çekip; bir başkasının yarım bıraktığını tamamlamanın bugün itibarıyla bir işe yaramayacağının hatırlatılması gerektiğini belirtiyor.
Metin Karabaşoğlu, serbestiyet.com’da “Bir Ölümün Ardından (VI): İrrasyonel Rasyonellik” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Metin Yeğin, artigercek.com’da “Barış, Müzakere ve El Sıkma Üzerine” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Mustafa Şahin, perspektif.online’da “İslamcılığın Ekmeği Küçülünce Milliyetçilik: “Gerçeklikte Gemiler Terk Ediyor Fareleri”” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Cemil Meriç: "Bu Ülke'nin kalemi kırılmıştı, ben de kaleme sarıldım. Bu Ülke kelamını yitirmişti, ben de fildişi kuleme çekilerek her kesle, konuşmaya çalıştım."
Taner Akçam,“’Kürt Açılımı’nda konuşulması gerekenin adını koymak: Apartheid” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Yusuf Şanlı, yenipencere.com’da ““Dağ”ın Ardında Kalan Gazze” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Candan Yıldız, t24.com.tr’de “Bahçeli, ‘açılım’ sürprizini Ufuk Uras’a böyle açıkladı: Erdoğan ‘Bu işi başkalarını karıştırmadan biz çözelim’ deyince gidip DEM Partililerle el sıkıştım” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Orhan Gökdemir, haber.sol.org.tr’de “Bizim Sevgili Hastalığımız” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Vahap Coşkun, AK Parti’ye ve MHP’ye yakın duran bazı kalemlerin iddialarının aksine, Bahçeli ile Erdoğan’ın, Kürt sorununun çözümüne yönelik olarak, uyum içerisinde ve birlikte hareket ettiklerini belirtiyor.
Hamid Dabashi, mepanews.com’da “Gazze Avrupa Felsefesinin Ahlaki İflasını Gözler Önüne Serdi” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Fehmi Koru'nun Karar'daki yazısı;
Araştırmacı yazar Sait Alioğlu, günümüz Selçuklu dönemi tarihçisi Prof. Dr. Mikâil Bayram’ın vefatı dolayısıyla, onun geride bıraktığı mirası ile ilgili bir yazı kaleme aldı.
Sait Alioğlu, yazar Muhsin kızılkaya’nın, Hakkari üzerine kaleme aldığı yazılarından oluşan, “Yolun Bittiği Yerde” adlı eserini değerlendirdi.
M. Mücahid Sağman, hertaraf.com’da “Kürt İslamcılığı ve Türkiyelileşmek ” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
M. Mücahid Sağman, perspektif.online’da “Airfryer mı Ekose Ceket mi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
İbrahim Kiras, karar.com’da “‘Harp hiledir’ siyaseti” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Mustafa Çağrıcı, karar.com’da “Kültürümüzde sistematik bilgi alanı olarak ahlak (2)” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
İlhami Güler, perspektif.online’da “Muhafazakârlığın Müslümanlığa Ettikleri” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Beşir Atalay, sosyalbilimlervakfi.org/tr’de “Raşid Gannuşi” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
M. Mücahid Sağman, hertaraf.com’da “İşçi Partisi Tarikatlardan Ne İster?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Cihan Aktaş, “Kızılcık Şerbeti: Entrika Ya Da Dürüstlük” başlıklı Nihayet Dergisi’de kaleme aldığı yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Mustafa Çağrıcı, karar.com’da “Bizde sistematik bilgi alanı olarak ahlak” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.