Mehmet Nuri Yardım, yazar Mustafa Özel’in, Selahaddin Eyyubi’den günümüze Filistin’e, Kudüs’e dair yazılan mektupları içeren ve Muhit Kitap tarafından yayınlanan birçok mektubu içeren “Filistin Mektupları” adlı esere değiniyor.
Milat Gazetesi yazarı Nuray Alper, şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, Çıra Edebiyat’tan çıkan “Bahçelerde Yapayalnız” adlı şiir kitabını değerlendirdi.
Hukukçu yazar avukat Mehmet Ali Başaran beş yılın ardından “Sevimli Türkçe Sözlük” adlı yeni kitabıyla çıkageldi.
Tefhimul Kur'an tefsiri ilk bölümde tefsir bilinci veya Kur'an okuma bilinci diyebileceğimiz bilgiler ile giriş yapar. Kur'an'ın bütün zamanlara hitap eden, günümüzün sorunlarına çözüm olan bir hayat kitabı olduğuna vurgu yapılır.
'Kırmızı Kitap' olarak adlandırılan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin güncellenmesi için gizli bir toplantı yapıldı. Üst düzey yetkililerin akıllı telefon ve saatleri toplantı salonuna sokulmadı.
İsmail Bedirhan Doğanpınar imzalı, “Kuytu Kuyu” adlı şiir kitabı, Çıra Edebiyat etiketiyle yayınlandı.
Eyüp Taşçı imzalı, “Araftan Aşka” adlı şiir kitabı, Çıra Edebiyat etiketiyle yayınlandı.
İlyas Özbay imzalı, “Yürekten Kopan Fırtınalar” adlı şiir kitabı, Çıra yayınları tarafından yayınlandı.
Kitap Haber’den sosyolog yazar Bilal Can, Diyarbakır’ın yetiştirdiği değerlerden olan; kitap, bilgi ve hakikat aşığı Ali Emiri Efendi’nin hayatını on beş soruda okuyucusuna sunuyor.
İbrahim Kiras, toplum olarak sıradan insandan yazar, çizere kadar, kitaba verilen değer üzerinden salt kitap ve yazarından imzalı kitabın nasıl karşılandığı, ona nasıl muamele edildiğine dair kanaat ve düşüncelerini paylaşıyor.
Vahap Coşkun, Öcalan’ın, Marx’ın yazmadığı kitabı kaleme alma düşüncesinin yersizliğine dikkat çekip; bir başkasının yarım bıraktığını tamamlamanın bugün itibarıyla bir işe yaramayacağının hatırlatılması gerektiğini belirtiyor.
Faik Öcal, son çeyrek asırda Türkiye’de Kürtçe olarak yayınlanmış öykü kitaplarının içeriğine dair, müstakil bir eserle okuyucusunun karşına çıkıyor.
Yusuf Tosun, Beşir Ayvazoğlu’nun, meşrutiyet dönemi edebiyatçılarından ve aynı zamanda dönemin muhalif İslamcılarından olan “vatan şairi” Namık Kemal’e yönelik kitap çalışması üzerinden bir değerlendirmede bulunuyor.
DEM Parti Eşbaşkanı Bakırhan’ın anlattığına göre Abdullah Öcalan “Marx’ın yazmak istediği son kitabı yazmak istiyor”muş. Peki yazmalı mı? Benim tavsiyem: Yazmamalı.
Demet Aşıcı Evrensel’in, Küçük Kayısı Ağacı” adlı çocuk kitabı, Çıra Yayınları “çocuk” serisi içerisinde yayınlandı.
Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yeni çıkan kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temasları da yer alıyor: “ İstanbul ziyaretim sert şekilde eleştirildi. Bundan iki sandalye, daha doğrusu iki altın taht sorumluydu."
Yasemin Ocak imzalı “Sessizliğin Uğultusu” adlı şiir kitabı, bir Çıra Yayınları iştiraki olan Bengisu Yayınları tarafından yayınladı.
MEB Resmî Gazete’de yayımlanan Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği’ne göre kitap sayısı 10 bini aşan okul kütüphanelerine uzman görevli atanacak.
Hacı Kaymaz imzalı, “Eller Masanın Üstünde” adlı çocuk kitabı, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Eğitimci yazar Seyit Ahmet Uzun’un, Hayvan Arkadaşlar / Arkadaşın Kim? Adlı, çocuklara yönelik şiir kitabı, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Ali Haydar Haksal "Halide Edip, Modernleşme ve Suriye ll" adlı, Ali Ekrem Bolayır'ın hatıralarından ve H. Edip'in Mor Salkımlı Ev kitabından alıntılarla zenginleştirdiği önemli bir yazısı var.
Yusuf Tosun, Yazar ve şair Hüseyin Akın’ın, “kötü öğretmen” profili üzerinden, onun , başta kendi olmak üzere, eğitim ,öğrenci ve eğitime dair yaklaşımını içeren ‘Kötü Öğretmenin El Kitabı’ adlı eserini değerlendiriyor.
Ali Duran Topuz'un Artı Gerçek'teki yazısı;
Zeynep Sena Çomoğlu'nun Murat Bardakçı'nın MAKBULE kitabı üzerine;
Sait Alioğlu, Hüseyin Rahmi Köse’nin, Kitap Arası Yayınları tarafından yayınlanan "Mu'tezilî – Hanefî Etkileşimi ve Zemahşeri" adlı eserle ilgili bir değerlendirmede bulundu.
Yazarımız Sait Alioğlu’nun, kitaphaber.com.tr’de konu ile ilgili olarak yayınlanan yazısı…
Yasin Aktay’ın “Batılılaşma;Modernleşme mi, Yabancılaşma mı? / Tarihin Gerçek Yüzü – 1” adlı eseri, serinin ilk kitabı olarak yayınlandı.
ABBAS BİLGİLİ'nin Karar'daki yazısı;
Okuma kültürü ve gerek bilgi sahibi olmak ve gerekse de onunla birlikte kitaplı bir hayattan uzaklaşmamak için kitap bir nesneden ziyade olgu olarak kendine belli bir yer bulur.
RAHMA AUSTRİA ve ÖNCE DER örnek bir projeyi daha gerçekleştirdi.