Ali Bayramoğlu, Türkiye’nin Rojava’da YPG’ye itiraz ettiğini; o yapının orada kalmaması ve yabancı unsulardan arınması gerektiğini vurgularken, oraya olası bir operasyona ABD’nin nasıl bakacağının merak konusu olduğunu belirtiyor.
Ahmet Taşgetiren, Suriye’de var olan Kürt sorununun çözümü konusunda, Türkiye’nin, aynı zamanda içeriye de bakarak nasıl hareket etmesin3 dair reel anlamda bir yol izlenmesi gerektiğini belirtiyor.
İlhami Işık, Suriye’de Rusya ve İran tarafından gözlemlenen hareketliliği Esad'ın ciddiye alınmadığı; rejimin yıkıldığını; Bunda Türkiye’ye imkân doğduğunu, ama bu imkânın doğru bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtiyor.
Mustafa Karaalioğlu, bitirildiği belirtildiği halde, İsrail’e yönelik gizlice yapılan ticareti eleştirdikleri için tutuklanan genç çocuklara yapılanın hukuksuzluk olduğunu ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtiyor.
İlahiyatçı yazar Mustafa Çağrıcı, Nisa;4/128. Âyetten hareketle; eşler arasından başlayarak, oradan da toplum ve tüm dünya için gerekli olan barış (sulh) çabalarının öncelenmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Vahap Coşkun, Öcalan’ın, Marx’ın yazmadığı kitabı kaleme alma düşüncesinin yersizliğine dikkat çekip; bir başkasının yarım bıraktığını tamamlamanın bugün itibarıyla bir işe yaramayacağının hatırlatılması gerektiğini belirtiyor.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı emeklilere yapılacak zamların dışında ilave refah payı verilmesini istediklerini söyledi. Kalaycı net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yapay zeka ve bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, hizmet ürettiğimiz alanlarda ciddi çalışmalar yapmamız gerektiğini apaçık ortaya koyuyor” dedi.
Bugün yapılan grup toplantısında MHP Lideri Bahçeli, Öcalan ile DEM Parti arasındaki görüşmelerin bekletilmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, "22 Ekim'de ne dediysek arkasındayız." dedi.
İran'ın dini lideri Hamaney, UCM'nin Netanyahu ve Gallant hakkında çıkardığı tutuklama kararlarının 'yeterli olmadığını' ve iki isim için 'ölüm cezası verilmesi gerektiğini' söyledi.
Taha Akyol, Türkiye’nin İsrail’i kınamakla birlikte, Hamas’a yönelik ilgisinin belli bir seviyede kalması gerektiğini belirtiyor.
ABD Kongresi Üyesi Elissa Slotkin, ABD’nin Erbil ile Bağdat arasındaki petrol ihracı anlaşmasının uygulanması için baskı yapması gerektiğini söyledi.
Dr. Bekir Tank, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da rejimin mürtecisi, bölücüsü ve ötekisi olarak yaşamak istemediğimize göre, tercihimiz de çabalarımız da daha adil bir Türkiye için olması gerektiğini belirtiyor.
İlahiyatçı yazar Mehmet Göktaş, ramazanın son günlerinde eda edilen itikaf ibadetine dikkat çekip, Müslüman kişinin, kendi içindeki sese kulak vermesi gerektiğini belirtiyor.
Abdülaziz Kıranşal, Dünyevileşmemiş hiçbir insanın kalmamasının istendiği bir ortamda, kendi içimize dönmeyi, Hira’ya ve Sevr’e çekilmeye ihtiyacımız olduğunu ve içimizin sesini duymamız gerektiğini belirtiyor.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, MİT tırları davasında haklarında hapis cezası verilmeye gerek görülmeyen Enis Berberoğlu ve Erdem Gül hakkındaki kararı bozarak iki isme ceza verilmesi gerektiğini söyledi.
Vahap Coşkun, başkalarının “Tencere dibin kara, seninki benden kara” yarışına girebililecğini, ama HDP ve HÜDA PAR’ın, Kürtleri işaret eden bu lanetli yarıştan uzak duracak basireti göstermesi gerektiğini belirtiyor.
Hayrettin Karaman, ister bağımsız şekilde, ister baskı altında olsun, Müslümanların, kendilerine karşı muhalif olanlarla olan ilişkisinde vahye dayalı bir anlayışın, tavrın ve duruşun olması gerektiğini belirtiyor.
İktisatçı yazar Yaşar Süngü, aslında her zaman olması gerektiği üzere, bu deprem sebebiylede birlikte yaşamamız; laf değil iş üretmemiz ve iyilik içeren yeni özellikler kazanmamız gerektiğini belirtiyor.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşta beyaz bayrak çekmediklerini belirterek “Bugün tam bir yıldır ayaktayız ve hala her yarın için savaşmamız gerektiğini biliyoruz” dedi.
Enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın seçimin ertelenmesi gerektiğini öne sürmesinden sonra başlayan tartışma Yüksek Seçim Kurulu’nda da (YSK) gündem oldu.
Mahmut Toptaş, deprem bölgesinde çadırlarda kalan halkımızın ibadetlerini ifa edebilecekleri, özellikle de kadınların bazı hallerine dair iyileştirmenin yapılması gerektiğini vurguluyor.
Serbestiyet’ten Başran Düzgün, 6’lı masanın açıkladığı mutabakat metninde Kıbrıs’la var olan ilgili tek cümlelik bir ifadeye binaen, konuya dair ada’da olumsuz anlayışın oluştuğunu, bunun da izale edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Yasin Aktay, İsveç’te Kur’an yakılması üzerine, sessiz kalma durumunun yanlışlığına dikkat çekip, onun, yani Kur'an'ın mesajına ve taşıdığı ruhunun da sahiplenilmesi gerektiğini vurguluyor.
Taha Akyol, Kur’an yakma eylemin İslamofobi ile ilgisine ve bu durumu kendi amaçları için kullanan Putin örneğinde olduğu üzere dış çevrelere ve bizimde kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini belirtiyor.
Başdanışman Mehmet Uçum, Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesiyle ilgili çağrısını meclise olan saygısından ötürü olduğunu savunurken meclisin bu çağrıyı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Mustafa Kaya, ABD’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini onaylaması durumunda F-16’ları verebileceğini; dolayısıyla Türkiye’nin bir ikileme düşürüldüğünü, bu tür politikaları aşmak için yeni bir çabanın gerektiğini belirtiyor.
Oral Çalışlar, 14 Mayıs tarihinin Türkiye siyaset tarihi açısından önemine atfen, DP’nin, bununla özgürlükçü, katılımcı bir siyaseti geliştirmek ile tek adamlık yönetiminin de sona ermesi gerektiğini öncelediğini belirtiyor.
Fehmi Koru, İsrail vatandaşı olan İsrail Frey adlı bir gazetecinin, ülkesinin en sağcı hükümetinin iktidarı döneminde eylem yapacağını söyleyen bir Filistinliyi övmesinin nasıl karşılandığına dair bir değerlendirmede bulunuyor.
Ahmet Taşgetiren Türklük ve Türkleştirme politikaların atfen, bir üstünlükten ziyade her toplumun kendi kimliği çerçevesinde eşit vatandaşlığın esas alınması gerektiğini belirtiyor.