Osman Atalay, Suriye’ye yönelik yapmış olduğu bir haftalık gezisinde elde ettiği bilgileri gözlemleriyle harmanlayarak, yıkık bir ülkede morallerin yüksekliğine, devrim coşkusuna ve geleceğe dair kanaatlerine yer veriyor.
Kendisi bir tıp doktoru olan Orhan Alimoğlu’nun, Gazze'ye, Batı Şeria'ya yönelik gezilerini, çalışmalarını, çabalarını ve gözlemlerini içeren "Sevgili Gazze / Bir Doktorun Anıları" adlı eseri okunmayı hak etmektedir.
İlhami Işık, Suriye’de Rusya ve İran tarafından gözlemlenen hareketliliği Esad'ın ciddiye alınmadığı; rejimin yıkıldığını; Bunda Türkiye’ye imkân doğduğunu, ama bu imkânın doğru bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtiyor.
Gazeteci yazar Nevzat Çiçek, HTŞ’ ve SMO’nun Halep’in rejim güçlerinden kurtarılması harekâtına dair, Reyhanlı sınırında elde ettiği gözlemleri, sorular eşliğinde değerlendiriyor.
HTŞ lideri Ebu Muhammed el Colani'nin, Suriye'nin İdlib kentindeki bir karargâhın bombalanmasına ilişkin videonun yayınlanmasının ardından öldüğüne dair söylentiler yayılırken, El Colani'nin akıbeti gizemini koruyor.
Alınan kararın ardında askeri başarı mı yoksa diplomatik zorunluluklar mı var? Fransız Le Figaro gazetesinin analizi, bu ateşkesi şekillendiren beş temel nedeni gözler önüne seriyor.
Hamid Dabashi, mepanews.com’da “Gazze Avrupa Felsefesinin Ahlaki İflasını Gözler Önüne Serdi” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Cezaevlerindeki adli mahpuslara yönelik örtülü af niteliğindeki uygulamaların suç ve ceza dengesini bozduğunu belirten MAZLUMDER, 28 Şubat sürecinin generallerinin affedilmesine sert tepki gösterdi.
Gurbet Hikâyelerinde Suriye’de rejim karşıtı komünist bir örgütün mensubu olmuş, Filistin direnine katılmış ve mülteci olarak sığındığı Türkiye’de(Ankara) hayata gözlerini yumuş bir insanın(Gıyas Abi) hayatına yer veriliyor.
Gazeteci İbrahim Hamidi, Mecelle’e, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) Lideri Abdullah Öcalan'ın Ekim 1998'de Şam'dan ayrılmadan önceki son saatlerini anlatıyor.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetinde çıkan çatışmalarda, Suriye ordusu ve Heyet Tahrir Şam örgütünden 10 kişinin öldüğünü açıkladı
Ahmet İşler’in, “Gözlerimde Öyküler” adlı eseri, Çıra Yayınları “Kültür” kategorisinde yayınlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin öne alınmasına dair kararını imzaladı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra gözler YSK’de olacak.
Dr. Bekir Tank, ciddi iddialarla kurulan, ama inanç açısından Müslümana ve kavmi kimlik açısından da Kürtlere yan gözle bakıldığı bir ortamda, gidişata teslim olmayanların yüz yılın kazananı olabileceğini belirtiyor.
Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun'a göre, İYİ Parti'nin masadan ayrılması Kürt seçmenlerinin total anlamda Millet İttifakı adayını daha çok sahiplenmesini artıracak
Milyonlarca EYT'linin 21 gündür merakla beklediği yasa düzenlemesi bugün saat 15:00'da Meclis Genel Kurulunda görüşülecek. Deprem nedeniyle düzenlemeye ek madde getirilmesi gündemde. İşte detaylar...
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün Halep’teki bir depremzede kampında 100’den fazla kişi zehirlendiğini duyurdu.
Maraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından gözler beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi. Deprem bilimciler ise olası İstanbul depremi için açıklamalarda bulundu.
Uzun süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Baykal, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Hukukçu yazar Vahap Coşkun, merkezi Kahramanmaraş olan depremde, Diyarbakır’da kendisinin, ailesinin ve çevresinin yaşadığı panik hainle dair gözlemlerini dile getiriyor.
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, göçükten sağ çıkarılan afetzedeleri kurtaranların 'Allahu Ekber' diyerek sevinç gözyaşları dökmesinden rahatsız oldu.
Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı için gözler Altılı Masa’nın bugün yapılacak 11. toplantısında.
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için gözler yarın Beştepe'de olacak. Paketin kapsamı ve ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda ele alınacak.
İran ve Azerbaycan devlet televizyonlarında aynı gece yayımlanan iki program iki ülke arasındaki gerilimin vardığı boyutları bir kez daha gözler önüne serdi.
Türkiye’nin Rojava’ya başlattığı yeni hava operasyonu sonrası Erdoğan’ın kara harekatı sinyali vermesinin ardından gözler ABD ve Rusya’ya çevrildi.
Abdülaziz Tantik, modernliğin, çağdaşlıktan farklı olduğu için, kendisini buna nispet eden Müslümanın, hemen her şeye bu gözle bakacağını ve bununda ilgili insanların çabaları sonucu izale edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Tarihçi yazar Taha Kılıç, 390 küsur yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan Rodos adasında, halen ayakta kalan ve İslam’a olan aidiyeti temsil eden yapılara dair gözlemlerini aktarıyor.
Mehmet Özhaseki, partisinin Hatay İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. CHP’yi eleştiren Özhaseki hizmette gözlerinin olmadığını ve ufuklarının dar olduğunu söyledi.
Mustafa Karaalioğlu, bir devlete arız olan liyakatsizlik sonucu kurumlar nezdinde oluşan güvensizliği; MB; ÖSYM ile birçok kurumun aynı durumda olaması gerçeğiyle gözler önüne sermeye çalışıyor.
Ali Haydar Haksal, dünya hayatının sonlu ve akibetin de mukadder olduğunu; kuşaklar arası çatışmaların gözlemlendiğini, buna bağlı olarak Müslümanın yürüyüşünde istikametini kaybetmemesi gerektiğini belirtiyor.