Sergi, arşiv fotoğraflarını, albümleri, kitapları, mektupları, videoları, filmleri ve sanat çalışmalarını bir araya getirerek, hem tarihi hem çağdaş gerçekliği sorgulayan bir diyalog kuruyor
Sosyolog yazar Enis Doko yazdı;
Murat Ülker, çağdaş filozof Byung-Chul Han’ın “enfokrasi” kavramını merkeze alarak, bilgi akışının manipülasyonu, gözetim kapitalizmi ve dijital çağın özgürlük yanılsaması üzerine önemli tespitlerde bulunuyor.
Yasin Aktay, Moritanyalı çağdaş Müslüman düşünür Muhtar el-Şankıtî’nin, bir kısmı Türkçede de yayınlanan eserleri üzerinden, Şankıtî’nin, Müslümanların en büyük sorununun istibdat olduğunu vurguladığını belirtiyor.
İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç oldu.
Yeni Şafak Gazetesi biyografi yazarı Nuriye Çakmak Çelik, çağdaş Müslüman düşünür ve devlet başkanı Aliya İzzetbegpviç’in, hayatına, mücadelesine ve düşüncelerine atıf yapıyor.
Tarihçi Taha Kılınç, 19 Ekim 2003 tarihinde Vefat eden çağdaş Müslüman düşünür ve devlet adamı Aliya İzzetbegoviç’in, onun eserlerinden alıntıladığı pasajlarla çeşitli konuları içeren görüşlerine yer veriyor.
Abdülaziz Tantik, modernliğin, çağdaşlıktan farklı olduğu için, kendisini buna nispet eden Müslümanın, hemen her şeye bu gözle bakacağını ve bununda ilgili insanların çabaları sonucu izale edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Hertaraf.com yazarı Ali Dalaz, çağdaş Müslüman filozof ve düşünce insanı Taha Abdurrahman’ın “Dinin Ruhu” adlı eserini değerlendirdi.
İlahiyatçı yazar Mustafa Çağrıcı, Emevilerden buyana Müslüman dünya ile Batı’da “kirli eller” argümanı üzerinden, yönetimsel anlamda “fitne” olgusuna işaret ediyor.
hertaraf.com’dan Ömer Faruk Altuntaş, yazısında insanın aslında aynı insan olduğunu, fakat değişen şeyin araçlar olduğunu; insanın şikayeti bırakıp Rabbi’ne dönmesi gerektiğini belirtiyor.
Mahmut Toptaş, ayetler, hadisler ve konu ile ilgili, klasik fıkıhtan da örnekler vererek çağdaş/teknoljik verilerden hareketle İslam’a uygun bir uzay hukukunun gerekliliğinden bahis açıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı’nda konuştu. “Eğitim çağdaş uygarlığa ulaştıran temel aktör. Biz yeteri kadar önem verdik mi? Bir yüzyılı bitirdik.” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
Yaşar Süngü, içerisinde bulunduğumuz bu dijital çağda,yeni kuşağın hayat karşısında eski kuşağa nazaran sabırsız, vazgeçmeye hazır, çabuk sıkılgan olduğuna işaret ediyor. Yani, tamirci değil, değiştirici...
Balıkesir Edremit'te çarşaf üzerinden yapılan gösteriye gelen tepkiler üzerine Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği'nden açıklama yapıldı.
Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde CHP’li Edremit Belediyesince düzenlenen etkinlikte Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından sergilenen bir gösteri büyük infial uyandırdı.
Bölünmenin ve parçalılığın bu radde arttığı bir çağda ortaklaşmanın, birleşmenin, ortak ereklerde buluşabilmenin imkânlarının aranması gerekiyor. Aksi takdirde yeryüzünden eşit ve adil bir geleceğin imkânı kalmayacaktır.
Doğu Türkistanlı Amine Muhammed, İHH'nın YouTube kanalına konuk oldu. 5 yıldır çocuklarından haber alamayan Amine Muhammed, “Uzayla iletişim kurulan çağda ben çocuklarımdan haber alamıyorum, neden?" diye sordu.
Gazeteci Çağdaş Ulus, CHP'li belediyelerden Özışık kardeşlere 'düzenli ödeme ve araç tahsisi' yapıldığına dair tweetleri sonrasında KRT TV'den kovulduğunu duyurdu.
Gazeteci yazar İslam Özkan, bir dönem el Cezire Kanalının Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Waddah Hanfer’le yeni çıkan kitabının yanı sıra İslamcıların maruz kaldıkları ve neden oldukları çağdaş sorunlar üzerine konuştu
Bu mürteciler gelsinler de bizim aydın, demokrat, ilerici vesaireci takımdan çağdaşlık, reddimiras ve bilhassa lâiklik öğrensinler!
İlahiyatçı yazar Mehmet Azimli'nin, gücünün doruğunda iken, baş aşağı düşen sultanlar ile Saddam ve Kaddafi gibi birçok çağdaş liderin dramatik düşüşünü anlattığı eseri, Mana Yayınları tarafından yayınlandı.
Ergün Yıldırım yazdı;
İnsan derinliğini araştırarak, taşradan şehre bakan bir bakış açısıyla hikayeler kaleme alan çağdaş Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Mustafa Kutlu'nun 4 eseri Arapça'ya çevrildi.
Ebeveynlerin çocuklarına kaşlarını dahi kaldıramadıkları bir çağdayız fakat ne acıdır ki, Siirt’in bir köyünde bir öğretmen bir çocuğun saçını çekerek onu rencide ediyor, tehdit ediyor onun yaşama sevincini elinden alıyor.
Prof. Dr. Niyazi Kahveci “Türkiye’de son zamanlarda Mâtürîdî aklı gündemdedir. Gündem olmasının nedeni, İslam aleminin, her konuda olduğu gibi, dini alanlarda da felsefe yapma konusunda kriz dönemi içinde olması ve dini konulara çağdaş yorum aramasıdır”
Milli Gazete Yazarı Fatma Tuncer, ‘Yalakalığın, yağcılığın, münafıklığın ödüllendirildiği bir çağda yaşıyoruz’ dedi.
FİLİSTİN'İN BİR YİĞİT EVLADI DAHA RABBİ'NE YÜRÜDÜ
Yazar Mehmet Yavuz, günümüzde zamanımızın belki de yarısından fazlasını televizyon karşısında geçirdiğimiz bir çağda, ebeveynleri ve çocukları bekleyen tehlikelere dikkat çeken yazı kaleme aldı.
Yeni Şafak Gazetesi dış politika yazarı Taha Kıvanç, bir müddet önce vefat eden Mısırlı çağdaş âlim, yazar ve entelektüel Muhammed İmâra’yı yazdı.