On iki yıldır İstanbul’da yaşaya Suriyeli gazeteci – yazar Malek Dağıstani, Esed rejimi altında on yıllarca cezaevlerinde “haksız ve hukuksuz bşr şekilde kalan mahkûmların,ortamdaki durumlarını yazdı.
İhami Işık, Sırrı Süreyya Önder’in, –kendileri iktidarda olmadıklarından maada- Kürt sorununa yönelik barış girişimine olumsuz yaklaşan ve işi zora sokmaya çalışan çevrelere yönelik eleştirilerini teyit ediyor.
Roşan Lezgin’in uzun uğraşlar sonucu oluşturduğu “Ferheng Zazaki – Tirkî / Türkçe – Zazaca Sözlük” adlı eser, Roşna Yayınları tarafından yayınlandı.
Ahmet Taşgetiren, önceleri, devlet’in (CHP) çeşitli toplumsal kesimlerle “iç barış”a dair var olan sorunlu durumun, bugün AK Parti’de; bürokrasi ile “parti arasında” göründüğünü ve bunun “iç cephe” ile ilişkisine vurgu yapıyor.
Sait Alioğlu, Hüseyin Rahmi Köse’nin, Kitap Arası Yayınları tarafından yayınlanan "Mu'tezilî – Hanefî Etkileşimi ve Zemahşeri" adlı eserle ilgili bir değerlendirmede bulundu.
Yasin Aktay’ın “Batılılaşma;Modernleşme mi, Yabancılaşma mı? / Tarihin Gerçek Yüzü – 1” adlı eseri, serinin ilk kitabı olarak yayınlandı.
"On Aaron Bushnell’s Action in Solidarity with Gaza" değerlendirmesi, Yeryüzü Postası'nca çevrilmiştir;
hertaraf.com’dan Fuat Taşçı, Prof. Dr. Fahri Yetim’in yazdığı “Türkiye’nin Değişim Serüveni (Entelektüel Aydınlardan Seçmeler)” kitabını değerlendirdi.
M. B. Muhtar eş-Şankıtî’nin, “Haçlı Seferleri Etkisi Altında Sünni – Şii İlişkiler” adlı eserin “yeni” baskısı, Mana Yayınları tarafından yayınlandı.
Mustafa Kutlu, yenisafak.com’da “Turgut Cansever Hoca’yı dinlerken – 2” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Eyüpsultan Belediyesi 2022 – 2023 Eğitim Öğretim yılı sömestir tatiline giren öğrenciler için birbirinden renkli program ve eğlenceli aktivitelerden oluşan muhteşem bir festival düzenliyor.
Mustafa Kaya, Türkiye-Suriye yakınlaşmasından Rusya’nın faydalanabileceğini, ABD’nin hakimiyetine zarar verebileceğini, AB’ni ise, olası bir mülteci akınına odaklandığını, belirtiyor.
MİT Başkanlığı, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere bir rapor hazırladı. Raporda, MHP – Ülkü Ocakları hattında yaşanan sıkıntılı süreçle ilgili önemli bilgilere yer verildi.
Eğitim İlke-Sen, TOKAD, ÖYB ve Sağlık İlke-Sen İstanbul – Fatih İtfaiye Parkında, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti, ekonomi politikalarını protesto eden bir eylem düzenledi.
AhmetTaşgetiren, nikaha zorlanan bir kız çocuğu üzerimden “Bir gün bir çocuk isyan eder, değil cemaati, tarikatı, anne-babası dahil herkesi toplum önüne çıkamayacak hale getirir.” Deyip herkesin kendisine bakmasını salık veriyor.
Ali Haydar Haksal, Batılı oryantalistlerin İslam’a bakışlarına ve bir Batı projesi olan modernleşmenin –onun din karşıtlığından dolayı-medeniyetle eş tutulamayacağını belirtiyor.
Mehmet Zeki Mirzaoğlu’nun, “Sosyal ve Siyasal Mesajı” alt başlıklı “Hz. Muhammed’in Hayatı –2” adlı eseri, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Mehmet Zeki Mirzaoğlu’nun, “Sosyal ve Siyasal Mesajı” alt başlıklı “Hz. Muhammed’in Hayatı –1” adlı eseri, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Dünya Bizim'den Nizamettin Yıldız, Sezai Karakoç’un, “Sütun-Günlük Yazılar –ll” adlı eserinden örtünme konusu ile ilgili görüşlerini alıntıladı.
Mustafa Ali Akyol, serbestiyet.com’da “HDP – Demirtaş – PKK gerilimi, Türkiye demokrasisi ve Kürt siyasetiyle ilgili ne söylüyor?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Dr. Abdülkadir Turan, öteden beri, meb, kültür ve daha sonra kurulan “aile bakanlığı” üzerinden –sağ hükümetlerin kısmi farklı çabalarına rağmen- Müslüman toplumu Batıcılaştırma ameliyesinin sürdürüldüğünü belirtiyor.
Atasoy Müftüoğlu, taviryayin.com’da “Entelektüel Tavır – 1” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Taha Akyol, İran’da, Şahlık rejimine karşı İslam’dan hareket ederek bir devrim gerçekleştirildiğini, ama gelinen süreçte –yenilenme çabalarının hiç dikkate alınmadan- otoriterliğin giderek pekiştirildiğini belirtiyor.
Abdullah Muratoğlu, İngiliz kraliçesi 2. Elizabeth’in, tahtta kaldığı süre içerisinde –çoğu da kendi sömürdüğü ülkelerde var olan olaylar- İngiltere’nin başlayan çöküşüne etki eden olaylara/olgulara dikkat çekiyor.
MAZLUMDER Kayseri Şubesi zaman zaman düzenlediği kültür gezilerine bir yenisini ekleyerek üyelerini sevindirdi.
Mustafa Kaya, Gorbaçov’dan sonra tek kutuplu dünya şartlarında Rusya faktörünü gözden kaçıran Batı’nın, Ukrayna savaşı ile birlikte ona karşı –sonuçsuz kalacak olan- yaptırım silahına sarıldığını belirtiyor.
Hediye Levent, gazeteduvar.com’da “Dünden Bugüne Irak: Bu noktaya nasıl gelindi? – 1. Bölüm” başlıklı bir yazı kaleme aldı
Ümit Kıvanç, gazeteduvar.com’da “Altılı Masa’da ne eksik? – I” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Mehmet Ali Başaran, mehmetalibasaran.wordpress.com’da “Cezaevi Ziyaretleri – 24” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
MAZLUMDER araştırmacı – yazar, Ortadoğu ve dış politika uzmanı Süleyman ARSLANTAŞ’ı misafir ederek üye ve gönüllüleri ile buluşturdu.