Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Vicdan-Ahmet Güner Ortaokulunda bir öğretmen, 10 Kasım ‘da Süleyman Apaydın'ın "Yıkın Heykellerimi" adlı sözde şiirini okudu.
Eğitimci yazar Ahmet Örs’ün dört hikâye kitabı yaklaşık bir yıl önce Tasfiye Kitaplığı’ndan çıktı. Halil Toprek yazarın kitaplardan alıntılar eşliğinde Ahmet Örs’le bir söyleşi yaptı.
Yusuf Ziya Cömert, Mehmed Akif’in, hakkında makale yazdığı, Peygamber(s) dönemi Arap şiirinin önemli şairesi Hansa’ya; onun şiirine, olaylara yönelik duygu ve düşüncelerine yer veriyor.
28 Şubat'ın şiirini, Nurettin Durman yazdı. 28 Şubat 97'de. Nasıl bir gündü, daha dün gibi... Karsız bir Şubat. Fakat öyle bir soğuk ki ruhları dondurmuştu..
7 Haziran Türk şiirinin iki usta isminin, Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’un vefat yıldönümü. Son sekiz yıldır aynı gün yad edilen bu iki Kahramanmaraşlı şairin yaşarken yollarının kesişip kesişmediğini merak ettik.
M. Kadir Atasoy, 1771-1826 yılları arasında yaşamış Alman şair ve yazar Siegfried August Mahlmann’ın yazdığı ‘Allah’ şiirinin çevirisini yaparak bizlerle paylaştı.
Almanya Anayasa Mahkemesi, komedyen Böhmermann´ın Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hakaret içerikli şiirinin bazı bölümlerinin okunmasını yasaklayan mahkeme kararına yapılan temyiz başvurusunu reddetti. Kaynak: Almanya´da Cumhurbaşkanı Erdoğan´a Hakaret İçeren Şii
16´ncı yüzyıl divan şairi Fuzuli, edebiyat tarihçileri tarafından divan şiirinin edasını dönüştüren şair olarak nitelendiriliyor.
Geçtiğimiz hafta 88 yaşında vefat eden Bahaettin Karakoç Türk halk şiirinin hazinesiydi. Maraş´ta çıkardığı Dolunay dergisi ve düzenlediği şiir şölenleriyle Anadolu´nun dört bir yanından gelen şairleri evinde ağırlardı. Yazdığı şiirler ise buram buram Ana
Eskişehir´de dergi çıkararak yayın dünyasına adım atan Ahmet Kot bugüne kadar üç yayın evi kurdu ve Türk okurlarını ilk kez Batı dünyasındaki önemli yazarlarla tanıştırdı. Kot, yayıncılık serüvenine Ankara´da öğrenciyken Sezai Karakoç´un Mona Roza şiirini
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon´daki konuşmasında Nazım Hikmet´in "Davet" şiirini okudu. Erdoğan, "bu cehennem, bu cennet bizim" yerine, cehennem kelimesini kullanmayarak "bu cennet bizim" dedi.
İstanbul´da öğrencilik yaptığı yıllarda Rasim Özdenören´le gezerlerken İstiklal Caddesi´ndeki Fransız Konsolosluğu önünde durur ve yüksek sesle Atilla İlhan´ın bir şiirini okur. Rasim Beyin elinden tutarak caddenin ortasındaki tramvay yoluna getirir ve s
Günümüz Türk şiirinin önde gelen isimlerinden Cafer Turaç ?Kalbim Sizin Olsun´ şiirinde, Kudüs direnişinin sembolü haline gelen Fevzi El-Junidi isimli 14 yaşındaki Filistinliyi anlatıyor.