Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, "Hiçbir Mevsime Sığmıyor Kuşlar" adlı eseri, 6 Şubat depremi etrafında oluşan insan manzaralarını aktarıyor bize. Bu şiirleri okumak içinizi sızlatan, ağır bir hüzne sebebiyet veriyor.
Yusuf Tosun, Beşir Ayvazoğlu’nun, meşrutiyet dönemi edebiyatçılarından ve aynı zamanda dönemin muhalif İslamcılarından olan “vatan şairi” Namık Kemal’e yönelik kitap çalışması üzerinden bir değerlendirmede bulunuyor.
Yusuf Tosun, merhum mütefekkir şair ve yazar Sezai Karakoç’un, gündemde tutuğu “diriliş olgusu” üzerinden bir değerlendirmede bulunuyor.
Yusuf Tosun, Yazar ve şair Hüseyin Akın’ın, “kötü öğretmen” profili üzerinden, onun , başta kendi olmak üzere, eğitim ,öğrenci ve eğitime dair yaklaşımını içeren ‘Kötü Öğretmenin El Kitabı’ adlı eserini değerlendiriyor.
Allah’ın, Kur’an’da şaşkınlık içerisinde bulunan şairleri zemmettiği halde, toplumda var olan yanlış bir algıya binaen oluşmuş bulunan “tüm şairlerin kınandığı” yönündeki anlayışın doğru olmadığı bilinmelidir.
Şair ve yazar Arif Ay, Çıra Edebiyat ve Çıra Kültür dizisinden en son çıkan şiir ve deneme türündeki kitapları değerlendirdi.
Gazeteci yazar Yusuf Ziya Cömert, uzun yıllara dayanan yakın dostluğu bulunan ve kendisiyle basın yayın piyasasında mesai arkadaşlığı yapmış olan şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’u yazdı.
Sait Alioğlu, eğitimci, yazar, şair ve sendikacı Ahmet Örs ile “düşünce ve eylemin maksadı” üzerine bir röportaj gerçekleştirdi.
Yazar-Şair Nuri Yıldız'ın depremin 88.gününe kadar bir sürece yönelik duygularını şairane bir uslüple anlatıyor...
Yazar ve şair Ethem Erdoğan, şair ve yazar Mehmet Kurtoğlu’nun “Çıra Edebiyat’tan çıkan “Keşke Toprak Olsaydım” adlı şiir kitabını değerlendiriyor.
Ramazaniyelerin ana hedefi dinî bakımdan meydana gelen değişiklikleri dile getirmektir. Konu ile ilgili ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerden yararlanan şairler, bunlara dayalı öğüt, nasihat ve tavsiyelerde bulunurlar.
Ferda Fidan, cumhuriyet.com.’de “Gizemli yaşamın hermetik şairi; Stéphane Mallarmé!” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Edebiyatçı yazar Mustafa Uçurum, şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un ‘Sanatın İzi’ alt başlıklı “Yer Gök Arasında” adlı deneme eserini değerlenirdi.
Yasin Aktay, “Kur’an şairi” olan Mehmed Akif’in salt istiklal şairi olarak düşünülmesinin bir sonucu ve yaşadığı hayal kırıklıklarıba binaen ülkesinden ayrı kalmasının, aslında İslamcıların da yabancısı olmadığını belirtiyor.
Abdülaziz Tantik, bugün ölüm yıldönümü olan şair, mütefekkir ve dava adamı Mehmed Âkif’i çeşitli yönleriyle bugünün anısına bizlere hatırlatmaktadır.
Şair ve yazar Alim Kahraman, hikayeci yazar Cihan Aktaş’ın, eserlerinden hareketle yazarın hikayeciliğini işliyor.
İlim yayma cemiyetinin daveti üzerine Manisa/Turgutlu'da çeşitli etkinliklere katılacak olan şair yazar Şakir Kurtulmuş 2 aralık 2022 Cuma günü iki okulda öğrencilerle bir araya gelecek.
Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, Yer Gök Arasında Sanatın İzi” adlı eseri, Çıra Edebiyat’ın “Deneme” kategorisinde yayınlandı.
Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, “Dağların Açık Yarası” adlı şiir kitabının 2. Baskısı Çıra Edebiyat kategorisi içerisinde yayınlandı.
Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, “Gökte Asılı Şarkılar” adlı şiir kitabının 2. Baskısı Çıra Edebiyat kategorisi içerisinde yayınlandı.
Kahramanmaraş Belediyesi’nin düzenlediği Kırkbirinci Saat Sezai Karakoç Sempozyumu’nda büyük şairin sadece sanatı konuşuldu
Edebiyatçı yazar Alaattin Karaca, Hatıralar’ından hareketle merhum şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç’un, “bir muvazaa/danışıklı partisi” olarak gördüğü Demokrat Parti ile ilgili görüşlerine yer veriyor.
Şakir Diclehan, facebook sayfasında şair yazar ve düşünür SezaiKarakoç’un vefatı dolayısıyla “Göklerin Kendine Çektiği Bir Mumin: Sezai Karakoç” başlıklı bir yazısınıbüstadın vefatının 1. Sene-i devriyesinde yeniden yayınlıyoruz…
Şair Gökhan Serter’in, “Ziyan” adlı şiir kitabı, “Çıra Edebiyat” yayınları arasında yayınlandı.
Şair Gökhan Serter’in, “Bana Şahdamarımı Getir” adlı şiir kitabı, “Çıra Edebiyat” yayınları arasında yayınlandı.
Eğitimci, şair ve yazar Halil Toprak, eğitimci, şair, yazar ve stk temsilcisi Ahmet Örs'le sendikal faaliyetleri ve edebi çalışmaları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.
Büyük şair Sezai Karakoç’un ‘Hâtıralar’ı vefat yıldönümüne iki ay kala Diriliş Yayınları tarafından iki cilt halinde okura sunuldu.
İspanyol şair ve romancı Miguel de Cervantes'in, kendi dilinde yazdığı Don Quijote’un(Don Kişot) Osmanlıca tıpkıbasımı, Litografi Yayınları tarafından yayınları tarafından yayınlandı.
Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, “Muhacir Günlüğü” alt başlıklı “Artık Evimize Dönmek İstiyoruz” adlı eseri, Çıra Edebiyat’ın “Günlük” kategorisinde yayınlandı.
Şair Ali Karakaya’nın, “Nisa” adlı şiir kitabının 2. Baskısı, Çıra Yayınları iştiraki olan Bengisu Yayınları arasında yayınlandı.