Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, videolu bir açıklama yayınlayarak, ülkede yaşanan son olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu ve sorumlulardan hesap sorulacağının sözünü verdi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’de hukuk güvenliğinin sağlandığını belirterek, "Ülkede hukuk güvenliği yok demek insafsızlıktır" dedi.
Oral Çalışlar, -Trump ve Musk’ın, “agresif libaralizm” olarak vasıflanabilecek uygulamalarınınü ülkede, dünyada ve özellikle de Avrupa’da dahi endişe ile karşılandığını belirtiyor.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye’nin gerçek gündeminin seçim değil, ekonomik sorunlar nedeniyle vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısı olduğunu belirtti.
Türkiye’ye bağlı güçlerin ülkedeki varlığıyla ilgili görüşmeler de yapılıyor
İbrahim Kahveci: “Bir ülkenin teknoloji seviyesi nasıl ilerlemez? Veya bir ülkede bilim neden durur? Tek bir cevabı var: Vasatlık. Vasatlığın temelinde ise eğitim sistemi yer alıyor.”
Hamas'ın ABD ile İran arasındaki müzakereleri baltaladığını söyleyen Zarif'in görevden alınması talep edildi. Zarif, ülkede katı başörtüsü yasalarının gevşetildiğine da işaret etmişti.
İsmet Berkan, A: Camus’ya atfedilen ““Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın” ifadeleri üzerinden Bolu Kartalkaya’daki otel yangınından hareketle ihmallere ve yapılması gerekenlere dikkat çekiyor
Britanya merkezli The Economist, Suriye'de Beşar Esad yönetiminin devrilmesinin ardından Türkiye'nin ülkedeki girişimlerini konu alan bir haber yayımladı; "Hiçbir ülke istikrarlı bir Suriye'den Türkiye kadar kazançlı çıkamaz"
Kosova’nın orta kesimlerindeki Lipyan Belediyesi'nde, ülkede halkın geleneksel olarak konuştuğu dillere verilen “resmi kullanımda dil” statüsüne Türkçe de dahil edildi.
100 yaşında hayatını kaybeden ABD'nin 39.Başkanı Jimmy Carter, iktidara gelirken "Amerikan halkına asla yalan söylemeyeceği" vaadinde bulunmuştu Çünkü iktidara geldiğinde ülkede hâlâ Watergate skandalının etkileriyle sarsılıyordu.
Rusya'da Ulema Konseyi, çok eşlilikle ilgili çıkardığı fetvanın ülkede tartışma yaratması sonucu geri adım attı.
Dünyanın en çok film üretilen yeri Nijerya. Peki, 225 milyon nüfuslu fakir denebilecek bir ülkede yılda 2 bin 500 film yapılması nasıl mümkün oluyor?
Osman Atalay, Suriye’ye yönelik yapmış olduğu bir haftalık gezisinde elde ettiği bilgileri gözlemleriyle harmanlayarak, yıkık bir ülkede morallerin yüksekliğine, devrim coşkusuna ve geleceğe dair kanaatlerine yer veriyor.
Suriye'de fiili yönetimi ele geçiren HTŞ lideri Ahmed eş-Şara (Colani), ülkede tüm kesimleri kapsayan bir idare kuracaklarını yineledi.
24 yıllık Esad rejiminin devrilmesinin ardından Suriye'de güç dengeleri değişti. HTŞ'nin yönetimi ele geçirdiği ülkede Suriye Demokratik Güçleri'nin etki gücü ABD ve Türkiye arasında tartışılmaya devam ediyor.
21 Kasım 1995’te imzalanan Dayton Barış Antlaşması, Bosna Hersek’e dünyanın en karmaşık siyasi yapılarından birini getirdi. Antlaşma, ülkedeki 4 yıl süren savaşı sonlandırarak, etnik temelli bölünmeleri resmileştirdi.
Suriye'de Esed rejimi karşıtı muhalif gruplar, başta Halep olmak üzere ülkede birçok kentin kontrolünü ele aldı. Bölgede ilerlemeye devam eden muhalif grupların Hama'nın yakınlarında olduğu belirtildi.
İşçi Bayramı olarak da bilinen Emek ve Dayanışma Günü pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de 1 Mayıs'ta kutlanıyor.
İran Cumhurbaşkanı İbrahimReisi, ülkede Mahsa Amini'nin ölümü sonrası başlayan protestolarla birlikte zorunlu başörtüsü uygulamasında yaşanan sorunlar hakkında, "Başörtüsü sorununu kültürel bir yaklaşımla çözme arayışındayız" dedi
odatv4.com’da “9 ülkeden farklı mimarisi ile dikkat çeken cami tasarımları… Biri ise Türkiye’de” başlıklı bir haber yayınlandı. Aşağıya alıntılıyoruz.
ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'ya yönelik yaptırımlara uymadıkları gerekçesiyle 20'den fazla ülkede 120'den fazla şahıs ve şirkete yaptırım kararı aldı. Listede, Türkiye merkezli 5 şirket bulunuyor.
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Basın Bürosu tarafından, birçok ülkede ramazan döneminde Müslümanların kutsal değerlerine yapılan saldırıların cevapsız ve cezasız kalmaması gerektiğine dair bir açıklamada bulunuldu.
14 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için 15 yeni ülkede daha seçim sandığı kurulacağı açıklaması geldi.
Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, Maraş merkezli depremlerin ve ülkesindeki tren kazası sonrası oluşan dayanışma havasının iki ülke arasındaki gerilimin düşmesine katkıda bulunduğunu belirtti.
Taliban, ABD'nin ülkeden çekilirken geride bıraktığı askeri üslerin 'özel ekonomik bölgeler' olarak kullanmaya hazırlandığını duyurdu.
Suriye'de ölü sayısının 1444’e yükseldiği açıklandı. Halihazırda 4.1 milyon kişinin insani yardımlara bağlı yaşadığı ülkede, deprem nedeniyle altyapı zarar gördü.
İsveç Başbakanı Kristersson, ülkede Kur'an yakma eylemleri düzenleyenleri İsveç karşıtı dış güçlerin işine yarayan "kullanışlı aptallar" şeklinde nitelendirdi. Eylemler ile ilgili Türkiye'de soruşturma başlatıldı.
Pakistan'da bir camiye öğle namaz sırasında düzenlenen kanlı saldırıda bilanço artıyor. Ülkede bir günlük ulusal yas ilan edilirken bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 100'e yükseldi.
Ülkede reform yasası destekleyen tanınmış bir hukuk profesörü olan Awad Al-Qarni hakkında Twitter ve WhatsApp uygulamalarını “devlete düşman” mesajlar paylaşmak için kullandığı suçlamasıyla ölüm cezası istendiği öğrenildi.