Milli Gazete genel yayın yönetmeni Mustafa Kurdaş, Esed rejiminin yıkılması ve Şam’ın düşmesi sonrasında; Müslümanların, bölge ülkelerinin ve özellikle de Türkiye’nin yapması gerekenlere dair bir analizde bulunuyor.
Samsung akıllı telefon defterini kapatıp yapay zekaya geçiş yapıyor. Sunduğu özelliklerle günlük iletişimi kolaylaştırmayı hedefleyen marka, yabancı dil bilmeyenleri de bir araya getirecek
Medyascope'ta Tarık Çelenk'in yeni yazısı; Dizi, özellikle FOX’un seyredilmesinin uygun olmayan evlerde ehli tarik çarşaflı hanımlarca YouTube’dan ilgi ile de takip edilmekte...
Ahmet Taşgetiren, Kılıçdaroğlu’nun, özellikle de genç kitleye yönelik yayınladığı ve kendi Aleviliğine vurgu yaptığı bir video üzerinden, olan, olacak ve ileride olabilecek durumlara yönelik bir çıkarımda bulunuyor.
Yeşil Sol Parti’nin Milletvekili Adayı, gazeteci Hasan Cemal, “Kürt sorununu meclis çatısı altına getirmek ve bu sorun konusunda yeniden çözüm süreci başlatmak lazım, özellikle de meclis çatısı altında” dedi.
Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdullah Şanlıdağ, "Ortada helal-haram sınırı gözetmeksizin zenginleşen bir AKP’li (özellikle Ak Partili demiyorum) sınıf var." dedi.
Afet bölgesi depremin ardından sağanak yağışla mücadele ediyor. Özellikle Şanlıurfa ve Adıyaman'ın etkilendiği bölgede çadır kentler de sular altında kaldı.
İktisatçı yazar Yaşar Süngü, aslında her zaman olması gerektiği üzere, bu deprem sebebiylede birlikte yaşamamız; laf değil iş üretmemiz ve iyilik içeren yeni özellikler kazanmamız gerektiğini belirtiyor.
Din İşleri Yüksek Kurulu’nun 'deprem' yanıtında akıl, irade ve vicdan gibi özelliklerin insanoğlunu tabiatla ilişkisinde sorumlu kıldığı belirtildi.
Mahmut Toptaş, deprem bölgesinde çadırlarda kalan halkımızın ibadetlerini ifa edebilecekleri, özellikle de kadınların bazı hallerine dair iyileştirmenin yapılması gerektiğini vurguluyor.
Mehmet Göktaş, Kur’an yakma hadisesinin esas muhatabının Türkiye olduğunu, devletin buna bir cevabının mutlaka olduğunu ve biz Müslümanlarında kendimize düşen görevlerimizin olduğunu belirtiyor.
Ahmet Taşgetiren, Cumhur İttifakı’nın, oylarını alma düşüncesinin yanında HDP’yi görmezden gelme siyasetinin, 6’lı Masa’ı oluşturan partilerin, özellikle de İYİ Parti’nin bu konudaki tavrına dikkat çekiyor.
SemraAlkan, AKParti’nin kendisinden uzaklaşan seçmenin, özelliklede Kürt seçmenin gönlünü tekrar kazanması zorgöründüğünü, bu olumsuz durumun bizzatErdoğan tarafından tersine çevrilip çevrilmeyeceği üzerine bir analizde bulunuyor
WhatsApp yep yeni bir özellik ile gündeme geldi. İşte ayrıntılar...
WhatsApp'ın beta sürümünde ortaya çıkan bilgilere göre, kullanıcılar kendilerine mesaj gönderebilecek. Bu özellik, şimdilik sınırlı sayıdaki kullanıcıyla test ediliyor.
Özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra Araplar başta olmak üzere Müslümanlar beyaz perdede sıklıkla "terörist, barbar, ilkel ve hain" olarak gösteriliyor.
TBMM Genel Kurulu’nda ‘Sansür Yasası’ teklifinin görüşmelerinde, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, konu ile ilgili olarak ABD’li yetkililerle görüşüldüğünü belirtti.
Mehmet Göktaş: “İffetsizliğin ve hayâsızlığın anlamı İslamsızlıktır. Bu ise koskoca bir hiçliktir. Türkiye için de biricik beka meselesi iffetsizliktir, hayâsızlıktır, özellikle devlet bunu böyle bilmelidir.” diye not düşüyor.
İktibas Dergisi standı yoğun ziyaret ve etkileşime tanık olan noktalardandı. Özellikle Ercümend Özkan ismine olan ilgi, İktibas standındaki ziyaret ve sohbetlerin ana konusuydu.
Siyaset kulislerinde Akşener’in özellikle '6’lı masanın noter görevi olmadığı' yönündeki çıkışıyla hem parti içine hem de parti dışına, özellikle de CHP’ye mesaj verdiği ifade ediliyor.
Siyasetçi ve hukukçu yazar İsmail Müftüoğlu, her şeyden ziyade ahlakın anlamına, önemine ve özellikle de yönetici konumunda bulunan insanların ahlakla olan ilişkisine dikkat çekiyor.
İbrahim Kiras, geçmişte mantıkta ve felsefede kullanılan retoriğin(söylem) günümüzde siyasiler, özellikle de mevcut iktidar tarafından de demagojik biçimde kullanıldığını belirtiyor.
Altılı masada son günlerde özellikle Suriye politikası konusunda tartışma yaşanıyor.
Yusuf Ziya Cömert, Hasay Aycın’ın, tarihte özellikle de Osmanlı'da bir cengaverlik ünvanı olan Sahipkıran figüründen hareketle Hz. Hamza’nın hikâyetine benzer bir çalışmasına/kitabına değiniyor.
Mustafa Çağrıcı, Nebevî hicret ile herhangi bir sebepten ötürü yapılan yer değiştirmenin aynı olmadığını, ama özellikle de Müslümanların batı ülkelerine yönelik göçleri konusunda düşünmemiz gerektiğine işaret ediyor.
Hakan Albayrak, Amerika’da ve Kanada’da beyaz adam tarafından, kıtanın yerlisi olan Kızılderili insana ve özellikle de zorla ailelerinin elinden alınıp kendi kültüründen alıkonulan çocukların dramına işaret ediyor.
Eğitimci yazar Hüseyin Akın, öyle söylendiği gibi “Anadolu irfanı” söyleminin bayraklaştığı ülkemizde, özellikle de kadın konusunda İslam’a uygun yürümeyen bir geleneğin, konu bazında iyi bir gelenek olmadığını belirtiyor.
Mustafa Kaya, ABD’de yayınlanan Foreign Policy dergisinde Türkiye, özellikle de CB. Erdoğan’ın önplanda sunulduğu bir makale üzerinden Batı’nın Türkiye’ye biçmeye çalıştığı role dikkat çekiyor.
Mustafa Kaya, futbol takımı taraftarlığı üzerinden Türkiye’de siyasi partilere ve özellikle de 12 milyon üyesi bulunan AK Parti’yi, üyelik üzerinden bi nevi iş bulma kapısı ve “parti devlet’e dönüşmesi açısından değerlendiriyor.
Mustafa Kaya, Türkiye’nin dış politikada, özellikle de Yunanistan ile ilişkilerde bazı yanlışlar yaptığını; dış politikanın tekrardan devlet politikası olarak değerlendirilmesinin altını çiziyor.