Sedat Doğan, Esad’ın da düştüğünü, şimdi ise sıranın kimde olduğunu ve buna bağlı bir şekilde, bölge halklarının, nasıl bir şekilde hak, adalet ve kardeşlik içerisinde nasıl hareket ede(bi)ceklerinin önemine vurgu yapıyor.
Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı döneminde, partisinin, Suriye’de savaşın başladığı ilk dönemlerde, kalıcın barışa yönelik olarak taraflara önermiş olduğu Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nın (OBİT) önemine dikkat çekiyor.
İndependent Türkçe'den Mehmet Mazlum Çelik, dini bir anlamından ziyade politik açıdan Emevilerden Osmanlıya, oradan da günümüze kadarki süreçte Emevi Camii’nin anlam ve önemine dikkat çekiyor.
Prof. Dr. Doğan Yaşar, La Nina dönemine girildiğini belirtip, sert bir kış yaşanacağını söyledi. Prof. Dr. Yaşar, " Son 50-60 yılın en soğuk yıllarından biri olacağını düşünüyorum. Çünkü bütün veriler de bu yönde" dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Sykes-Picot Antlaşması’nın bölge halklarını böldüğünü belirtirken, bölgede barışın sağlanması için insani değerlere odaklanılmasının önemine değindi.
Toplumu, en alt ve önemine binaen başta aile, yakın akraba, sülale, kabile, “aşiret” kavim, ulus/millet, ümmet ve salt inançtan sadır olan dinleri ve mezhepleri kapsayan gruplar oluştura gelmiştir.
İktibas’ın 532. sayısı olan Nisan sayısı, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının anlam ve önemine dikkat çeken bir gündem ile çıktı.
Mücahit Gültekin, güncelden hareketle sosyal medya üzerinden yayılan haberlerin yalan olup olmadıkların dair kişinin uyanık olmasının önemine ve haberin kaynağının araştırılması gerektiğine dikkat çekiyor.
Bu toprakların modern dönemde gerçekleştirilen ilk darbesi olan 31 Mart olayı sebebiyle yazarımız Alta Tan’ın, konuya dair, daha önce yayınlanmış bir yazısını önemine binaen “yeniden” yayınlıyoruz…
YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklamalar yaparken, 3 Nisan'dan itibaren isteyen öğrencilerin yüz yüze eğitim alabileceğini açıkladı.
Yazarımız Celal Tahir'in, 12 Mart darbesinin yıldönümü sebebiyle Özgün İrade Dergisi 2020 Nisan-Mayıs (192-193.) sayısında konu ile ilgili olarak yayınlanan yazısını önemine binaen yeniden yayınlıyoruz…
Eğitimci yazar Hüseyin Akın, 28 Şubat dönemine tanıklık eden bir avukatın, konu ile ilgili bizzat yaşadığı şeylere dair düşüncelerini, o kişini kaleme aldığı bir kitaba dayanarak aktarıyor.
Mustafa Kaya, devlet yönetmek açısından manevi bir dinamik ve kurucu bir felsefi metin olmayı hak eden, Edebali’nin Osman Gazi’ye yönelik “Ey Oğul!” başlıklı nasihatini, önemine binaen okuyucularının dikkatine sunuyor.
Yaşar Süngü, deprem hadisesinden de önce gündeme getirdiği “yata ev/dikey ev” konusunda, birçok Avrupalı uzman ile merhum Turgut Cansever’in, yatay eve dair “olumlu” yaklaşımlarının önemine dikkat çekiyor.
Yazarımız Necip Cengil’in, depremle ilgili olup daha önce haberdurus.com’da yayınlanan ve içerik olarak birçok uyarı ve olması gerek bilgileri içeren yazısını, önemine binaen yeniden yayınlıyoruz…
Oral Çalışlar, 14 Mayıs tarihinin Türkiye siyaset tarihi açısından önemine atfen, DP’nin, bununla özgürlükçü, katılımcı bir siyaseti geliştirmek ile tek adamlık yönetiminin de sona ermesi gerektiğini öncelediğini belirtiyor.
farklıbakis.net yazarı Fatma Akdokur’un, Hrant Dink’in katledilmesi üzerine, aynı sitede 19 Ocak 2021 tarihinde konu ile ilgili bir yazısı yayınlanmıştı. Bizde o yazıyı önemine binaen “yeniden” yayınlıyoruz…
Taha Akyol, yenilenmesinin gerektiğini, dini yapıların özgürlük alanında yararlanmalarını, ama dini eğitimin bu yapılara bırakılmamasını ve ilahiyatların bu anlayışlara karşı suskun kalmaması gerektiğinin de önemine dikkat çekiyor
Metin Karabaşoğlu, Osmanlı son dönemine damgasını vuran istibdada karşı, ilan edilen Meşrutiyet fikri kılıç ve güce dayanan bir yönetimin yerine, ilime ve fikre dayanan yönetimlerin olmasını gerektirdiğini belirtiyor.
Ayşe Böhürler, Tanzimat dönemine kadar giden kadın hareketleriyle ilgili olarak, bu alanda çalışmalar yapan Prof. Dr. Zafer Toprak’ın çalışmalarına atfen konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunuyor.
İndependent Türkçe’den Cihat Arpacık, Gazeteci yazar Ylmaz Yalçıner’in vefatı dolayısıyla, onun dava arkadaşlarıyla bir röportaj gerçekleştirmişti. On röportajı önemine bianen “yeniden” yayınlıyoruz…
Mustafa Kaya, Mısır ile normalleşmenin önemine vurgu yaparken, iktidarın ve taraftarlarının, baştan beri ilişkileri bozmak istemeyenlere karşı çıkışlarının ve suçlayıcı bir dilin doğru olmadığını belirtiyor.
Halbusi, Irak’ın stratejik ve jeopolitik konumunun önemine vurgu yaprak, “Zorluklarla yüzleşmek için bilinçli diplomasiye ihtiyacımız var” dedi.
İran'da Selçuklu dönemine ait 900 yıllık Kur'an-ı Kerim, Tahran'daki Milli Kütüphane'de ziyarete açıldı.
İktisatçı yazar Yaşar Süngü, para kazanma ve kazanılan servetin dağılımında adalet(servetin toplum içerisinde dolaşımı) ve iyilik(servetin üretiminde payı olan insanların ödüllendirilmesi)kavramının önemine işaret ediyor.
Dr. Abdülkadir Turan, Afganistan İslam Emirliği’nin sözcüsü Zebihullah Mücahid’in, bir program dolaysıyla İstanbul ziyareti sebebiyle, kendisine sorulan sorulara verdiği cevapların önemine işaret ediyor.
19.10.2003 Aliya’nın ölüm yıldönümü. Bizde yazar Abdulvehap Ballı’nın Aliya İzzetbegoviç’in düşünce dünyasına projektör tuttuğu “Aliya” adlı kitabı ile ilgi değerlendirmesini, konunu önemine binaen “yeniden” yayınlıyoruz…
Rafael Sadi, Erdoğan’ın diploması olmadığı iddialarının en yoğun tartışıldığı dönemde, 2016’da bir yazı yazarak Erdoğan’ın üniversite dönemine tanıklığını açıklamıştı:
Abdullah Muratoğlu, çoğumuzun II. Dünya Savaşı döneminde ortaya atıldığı düşünülen “soğuk (ya da ılık vb.) savaş kavramının, 1800’lerin sonlarında Almanya’da ve daha da ilerisinde Endülüs dönemine kadar ulaştığını belirtiyor.
Siyasetçi ve hukukçu yazar İsmail Müftüoğlu, her şeyden ziyade ahlakın anlamına, önemine ve özellikle de yönetici konumunda bulunan insanların ahlakla olan ilişkisine dikkat çekiyor.