Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Bülent ACUN


Uluslar arası 1. Avrasya Kitap Festivalinden Notlar

Ehil kalemlerle tanış olmak niyetiyle gelenler ve yayıncısı yazarı okuruyla kitabın kadrini bilenlerle birlikte kitap kokulu güzel bir pazar günü geçirdik. Uluslararası Avrasya Kitap Festivalinde gün boyu bana eşilk ederek yalnız bırakmayan eşime ve kızla


?Fecre Kurduğumuz Cümleler? kitabımızı yeniden imzalamak üzere bu yıl besmelesi çekilen Avrasya Kitap Festivalinde Çıra yayınevinin standındaydık. Sevgili Şakir Kurtulmuş, Fedakar Kızmaz ve Yusuf Tosun ile birlikte oluşturduğumuz imza dörtlüsüyle okurlarımızla hemhal olma fırsatı bulduk. Sağ olsunlar bizi yalnız bırakmayan okurlarımızla birlikte dolu dolu iki saat geçirdik. Okurlarımın yanı sıra standımızı ziyaret eden Cağaloğlu´nun ağır abisi, Dücane Cündioğlu´nun deyimiyle ?101. Türk büyüğü? sevgili Mehmet Varış ağabey ve Pınar Kitabevinin samimi ve aykırı ismi sevgili Ramazan Dündar Kaya kardeşimizin ziyaretlerinden de ziyadesiyle memnuniyet duyduk...

Uluslararası Avrasya Kitap Festivali birçok açıdan ilk olduğunu hissettiriyor. Bundan dolayı bazı aksaklık ve eksikleri mazur görmek icab ediyor. Bununla beraber organizasyonun istikbal vaat ettiği de aşikar. Yer güzel, mekân ferah, alan geniş, yayıncıda, yazarlarda, okurlarda gayet rahat. Her şey Kitap Festivali için uygun.

Abdullah Yıldız İle Hasbihal

İmza nöbetini bitirdikten sonra salonu kolaçan ettiğimde Pınar Yayınlarında sevgili Abdullah Yıldız Hoca´nın imzada olduğunu görüp, ziyaret ederek bir çay içimi hasbıhal etme imkânı bulduk. Malezya´da evlendirdiği oğlu Ömer´i tebrik edip, saadetler diledikten sonra kendisinden kısaca Malezya´yı dinledik.

Rıhle Ne Zaman Çakacak?

Kayıhan yayınlarında ziyaret ettiğim Doç. Dr. Ebubekir Sifil hocayla hatırı sayılır bir muhabbet ettik. Hocaya Rıhle Dergisi neden çıkmıyor, ne zaman çıkacak? diye sordum. Aldığım cevap bana Cenap Şehabettin´in şu sözünü hatırlattı. ?Tek yüzlü hakikat için iki yüzlü paraya muhtacız.?

Sanal Değil Sandal Hoca                                                                                                           

Yayın evleri arasındaki kitap gibi seyahatimiz devam ediyor. Şimdiki durağımız Ensar Yayınları ve imza nöbetinde ?Kalp Sevmekten Yorulmaz? diyen Vehbi Vakkasoğlu ağabey önce beni tanımakta zorlanıyor. Niğde, Ulukışla ve obama tatlısı şifrelerini girince o günler bir anda gözünde canlanıyor.

Kendisini konferans için misafir ettiğimiz Ulukışla´daki hatıralarını o tatlı üslubuyla birer birer anlatıp ?Demek burada da görüşmek nasipmiş.? diyor. Ardından fakire eğitimci bir din gönüllüsünün hayatını ve hatıralarını anlattığı Sandal Hoca kitabını imzalayıp hediye ediyor. Bendenizde ?Hocam anlattığınız hoca sanal değil Sandal Hocaymış.? diyerek latife yapıyorum. Birbirimize tebessüm ederek ayrılıyoruz.

Buranın Acun´u Benim!                                                                                                                  

Bu güzel hasbihalin morali ile kim tutar bizi. İstikamet sevgili Ahmet Maraşlı, Mehmet Nuri Yardım ve Sencer Olgun dostların okurlarını beklediği Mihribat Yayınları. Bu 3 dost ile nükte ve latife dolu dört dörtlük bir muhabbet atmosferinin tam ortasında buluyoruz kendimizi. Onlar benim ziyaretimi ?Standımıza Acun gelmiş, hoşgelmiş!´ şeklinde yorumlayınca bana da şöyle demek düştü. ?Arkadaşlar, acunu başka yerde aramayın buranın Acun´u benim.?

Ehil kalemlerle tanış olmak niyetiyle gelenler ve yayıncısı yazarı okuruyla kitabın kadrini bilenlerle birlikte kitap kokulu güzel bir pazar günü geçirdik. Uluslararası Avrasya Kitap Festivalinde gün boyu bana eşilk ederek yalnız bırakmayan eşime ve kızlarıma teşekkür ediyorum.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR