Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Halil ÇİFTÇİ


Ufukta 2 Haziran Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Rusya´ya gitmeden önce yaptığı ?Organize suçun bazı eylemlerini tespit etmiş bulunuyoruz. Bu kadar az bir farkla seçimin kazanılması halkı rahatlatmaz? açıklaması sonucu görünen o ki ufukta 2 Haziran İstanbul Büyükşeh


Türkiye 31 Mart seçimlerini geride bırakmak için gün sayarken yeni bir seçim atmosferi için alt yapı oluşturuluyor. Seçim sonuçlarında en fazla spekülasyon yapıldığı iddiasının ortaya atıldığı şehir İstanbul oldu. Sonuçların açıklanmaya başladığı gece Ak Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Adayı Binali Yıldırım´ın ben kazandım açıklaması ardından Anadolu Ajansı´nın sandıklarda Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul Büyükşehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu´nun öne geçmesi ile veri girişini durdurması bu spekülasyonlardan sadece biri.

Ak parti tarafından yapılan itirazlar sonucu neredeyse 300 bine varan geçersiz oyun tekrar sayımı bugün itibari ile devam ediyor. CHP adayının önde olduğu 25 bin ile 30 bandındaki fark 7. Günün sonunda 16 bin civarında seyrediyor. Tabi bu geçersiz oyların yüzde 85´lik bir dilimi açılarak elde edilmiş bir sonuç.

Seçim çalışmalarından evvel bu seçimlerde İstanbul´da başa baş bir yarışın olacağını öngörüyordum. Eğer Millet ittifakı kazanması halinde seçim sonuçlarına itiraz edileceği ve akabinde bazı usulsüz durumlar öne sürülerek seçimlerin tekrar edilebileceği fikrini ortaya atmıştım. Bu usulsüzlüklerden biri de yerel seçim çalışmalarından evvel muhalefet cephesi tarafından birçok defa dile getirilen seçmen kayıtlarındaki anormal durumlar. Öyle ki bir evde 40 ve üzerinde seçmen kütüğü  bulunduğu İktidar partisi tarafından ortaya çıkarılmış. Bu da şaibeli bir seçim olduğu izlenimi için maddi dayanağı oluşturmaktadır. Hâlbuki seçmen listeleri askıya çıktığı zaman itirazlar yapılır. YSK´nın seçim kanunun 298 sayılı 122.maddesinde açıkça belirtilen itiraz hakkı kurullar tarafından incelenir ve kurul başkanınca karara bağlanır. Yine 298 sayılı kanun 130´ncu maddesi 1´nci fıkrasının 6´ncı bendindeki hükme dayanılarak mazbatanın ve seçimin iptali istenemez. Seçmen kütükleri üzerinde yapılan hataların cezai müeyyideler ile sonuca bağlanacağı kanun ile yasal bir zemine oturtulmuştur.

Kesinleştirilmemiş sonuçların akabinde yapılan bazı eylemler iki karşı ittifakı harekete geçirmiş. Millet ittifakının adayı Anıtkabir´e giderek anıtkabir özel defterine kendini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanıtmış. Cumhur ittifakı ise İstanbul´un çeşitli yerlerinde billboardlarda halka teşekkür ederek Psikolojik bir savaşın içine girmiş.

Saray´a yakın bazı gazetecilerin ortaya attığı ve sağlam istihbaratlarla elde edilmiş bir bilgi olan İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin tekrar edileceği bilgisi gündemi bir hayli meşgul edeceğe benziyor. Bu bilgiyi destekleyecek gelişmelerden bazılarını şöyle sıralamak gerekirse; sayılan geçersiz oyların büyük bir çoğunluğu tamamlanması ile Cumhur ittifakı lehine durumun değişmemesi, Ak Parti´nin YSK´ya İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Rusya´ya gitmeden önce yaptığı ?Organize suçun bazı eylemlerini tespit etmiş bulunuyoruz. Bu kadar az bir farkla seçimin kazanılması halkı rahatlatmaz? açıklaması sonucu görünen o ki ufukta 2 Haziran İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri var.

Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu adaylık süreci ve seçim sonrası takındığı tavır ile artık halka mal olmuş bir isimdir. Eğer seçimler tekrar edilirse ki görünen edilecek bu durumda tüm ülke tarafından bir siyasi figür olarak Türkiye Cumhuriyeti siyasal hayatına atılmış olacaktır. Bu duruma benzer bir durumu Recep Tayyip Erdoğan´a Beyoğlu belediye başkanlığı seçiminde yaşamıştı. Öyle ki  seçimi kazanmasına rağmen CHP´nin ortaya attığı iddialar sonucu seçimi kaybetmiş ve bu olay sayesinde Erdoğan ülke çapında tanınmıştı. Bu haksızlık ve mağduriyet Anadolu insanının ferasetinde bir karşılık bulmuş. Halk Erdoğan´ı ülkede gelinebilecek en büyük makama geçirerek mazlumdan yana taraf olduğunun göstermiştir. Bu olayın benzeri eğer seçimler tekrar edilirse Ak parti eli ile gerçekleşecek. Sonuçta bu ülke bir liderin daha doğuşuna tanıklık edecektir.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR