Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


Sevgililer Günü İffet Kalesinde Bir Gedik Açmaktır

Müslümanlar iffete karşı yürütülen sevgililer günü adındaki iffetsizlik operasyonundan nesillerini korumak zorundadırlar.


Semavi/ilahi anlayış nebilerin dili ve kitapların beyanıyla, nikâhsız ilişkilerin her türlü boyutunu reddetmiştir. Şüphesiz ki nikâh; kadın ve erkek arasındaki ilişkileri meşru kılan olmazsa olmaz bir yasadır. Ve nikâh ancak insani bir davranış biçimidir. Ve sadece insanlar nikâhlanır.

İlahi emirlerin aksine seküler felsefelerde kadın ve erkek ilişkilerinde uç yaklaşım tarzları ortaya çıkmış; öyle ki cinsellik anlayışı hayvanlar çiftliğine dönüşmüştür. Bu duyguyu tatmin yolu olarak; çocuk yaşta beyaz kadın ticareti ve fuhuş yadırganmayacak bir hal almıştır.  

Fuhşu Yaygınlaştırmanın Sevimli Adı; Sevgili

İnsanın kulağına hoş gelen ve onun duygularını harekete geçiren kelime; sevgili/sevgilim. İlahiyat ve sosyoloji alanında bu kelimenin insanlar arasında kullanımı yasak değildir. Ancak bu kelimenin fıtrata aykırı davranışları harekete geçirmek için nikâhı olmayan bireylerin; nikâhlılar gibi davranmasını beraberinde getirecek sonuçlar adına kullanılması bir çirkinlik olarak kabul edilmelidir. Diğer bir ifadeyle zehrin içimini kolaylaştırmak için altın kâsede sunulmasının adıdır; sevgili/sevgilim.

Cinsellik dürtüsünün uyarılması 5´li yaşlara kadar inmiş durumdadır. Bu duygunun erken uyarılması; fuhuş tacirleri için ciddi bir kazanç kapısıdır. Televizyon, internet ve diğer görsel uyarıcılarla beraber; anne babaların evlerinde giyim tarzları ve çocuklarının gözleri önünde ki cinsel içerikli davranışları çok erken yaşlarda zinanın/fuhuş sektörünün kapılarını açmaktadır.

Bu cinsellik sektörünün sahipleri yalnızca beyaz kadın ticaretinden kazananlar değil asıl payı; bu gün (sevgililer günü) üzerinden kapitalist sistem adına, sermaye sahipleri tüketimi kamçılayarak almaktadırlar. Bu anlamda çok masum görünen sevgili/sevgilim kelimesinin ve beraberinde getirdiği davranış biçimi; fuhşun yaygınlaşmasının sevimli adıdır.

Sevgililer Günü İffetsizliğin Pazarlandığı Gündür

Müslümanların medeniyet algısında sevgililer gününe rastlanılmaz. Romalı putperest ve müşriklerin şehvete tapınma bayramı ve etkinliği olan sevgililer günü: milli günlerimiz arasında, dini günlerimiz arasında, tarihimizde ve edebiyatımızda yer almaz. Bu gün sıradan bir gün değil; bir felsefe ve bir yaşam tarzını içermektedir. Bu günün felsefesi nikâhsız yaşamı yaygınlaştırmaktır. Çünkü sevgililer günü felsefesi nikâha yer vermeyen zinanın her türlüsünü normal bir davranış biçimi gibi sunmaktadır. Yaşları kaç olursa olsun özellikle bekârlar, sonra dullar ve üzülerek ifade edeyim ki sayıları çok olmasa da evli insanlar bu günün büyüsü eşliğinde iffetlerini pazara çıkarmaktadırlar. İslami düşüncede nikâhsız bir şekilde bir araya gelen bayan ve erkekler iffetsiz olarak adlandırılır. Dolayısıyla sevgililer günü iffetsizliğin pazarlandığı gündür.  

Müslümanlar Eşlerine Nasıl Hitap eder

Sevgililer ne demektir? Sıradan masum bir kelime midir? Buna evet demek mümkün değil. İslam´da akil baliğ olan kız ve erkekler ancak nikâh bağı ile bir araya gelirler. Nikâh sonucunda alacakları isimde bellidir; bey-hanım, karı-koca veya eş. Ama sevgilim / sevgililer değil. Bu anlamda evli olan bir kimse eşini karşı tarafa tanıtırken sevgilim diye tanıtmaz. Çünkü nikâhın beraberinde getirdiği unvan bellidir; kocam, karım, eşim ve hanımım gibi.

Bu tanım çerçevesinde sevgili/ sevgililer: nikâh bağı olmaksızın bir erkek ve kadının cinsel bir arzu ve istek içerisinde birlikte olmaları olarak adlandırılır. Pratikte de bakıldığında öyle değil midir; nikâh bağı olmayan hiç kimse muhatabına hanım ya da bey diye hitap etmez/etmiyor. Ama nikâh beraberinde kutsal bir isim olan ?eş? ile isimleşmeyi getiriyor.

Mümin evli çiftlerde birbirlerine eşim, hanım, bey, kocam gibi tarihin derinliklerinden süzülen; kitabi, felsefi, muhabbet ve aidiyet yüklü kelimelerle/isimlerle hitap eder.

   

Sevgililer Gününün Tarihçesi

Sevgililer Günü´nün başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğu zamanına uzanıyor. Eski Roma´da (14 Şubat 270) 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno´ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu. Bu bayram halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu. Bunun nedeni ise yaşantıları kesin kurallar ile sınırlandırılmış, bunun doğal sonucu olarak bir birliktelik yaşama şansı olmayan bu gençler sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı. Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı´nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu. Romalı genç kızlar isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlardı. Genç Romalı erkekler ise kavanozdan bu kâğıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı.

İffet Kalesinden Gedik Açmak

Sevgililer günü Romalı pagan kültürünün günümüze dek varlığını sürdürmesi ve küresel boyuta ulaşması; aile ve insan neslinin geleceği açısından büyük riskler taşımaktadır. Bu anlayış ve yaşam tarzı nikâha alternatif bir algı oluşturmaktadır. İslam coğrafyasında 14 Şubat´ın yaygınlaşması ve ticari meta kaynağı olarak görülmesi ciddi sorunları beraberinde getirmektedir. Müslüman olduğu iddiası ile toplumda boy gösteren başta medya olmak üzere, sayıları her gün biraz daha artan bazı ticari kuruluşlar, esnaf ve sanatkârlar bu gününün üzerinden servet edinmek isteyenler; iffetsizliğin yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. Sonucu itibarıyla sevgililer günü iffet kalesinden bir gedik açma eylemidir.    

Cinsellik tutkusu, bir zaaftır. Bir olumsuzluktur. İlahiyat ve Sosyo-psikolojinin yaklaşımı böyledir. Her ne adına olursa olsun bu zaafın yaygınlaşmasına katkıda bulunmak; nikâhın gerilemesine ve zinanın yaygınlaşmasına zemin hazırlayacaktır. Müslümanlar iffete karşı yürütülen sevgililer günü adındaki iffetsizlik operasyonundan nesillerini korumak zorundadırlar.

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


ahmet tosun
13.02.2018 23:59:15
yüreğine,diline sağlık

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR