Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Seyit Ahmet UZUN


SENİ SEVİYORUM ARDERN

Dünyaya tek başına BARIŞ, UMUT VE KARDEŞLİK mesajı veren değerli insan, yüce bir lider, insan kardeş JECİNDA ARDERN SENİ SEVİYORUM.


Yüreğimiz yandı. Alçakça saldırıyla bir din terörü estiren aşırı Hristiyan dinci, tek suçları camide namaz olmak olan elli insanımızı şehit etti.

Onlar yüce bir mertebeye erdi. Onlar için üzülmekle birlikte şehadet mertebesine ermelerinden dolayı onları Rabbimin rahmeti kuşatacaktır. Acımızı biraz da olsa dindiren ve teselli veren bu inancımızdır.

Dünya bu olaya yine sağır ve kalpsiz kaldı.

Fransa´da gerçekleştirilen terör saldırısında öldürülen insanlar için, teröre karşı bir duruş sergilemeyi amaçlayan dünya liderleri tek yürek olarak Fransa´da gövde gösterisi yaptılar. Kötü müydü? Hayır kesinlikle olması gerekendi ve takdire şayandı.

Ancak insan dünyanın iki yüzlülüğüne kahretmekten de kendini alamıyor.

Fransa´da ki insanların kanı, Yeni Zelanda´daki insanların kanından daha mı değerliydi? Veya Fransa´daki insanlar daha mı insanca bir tepki gösterilmeyi hak edecek bir ayrıcalığa sahipti?

Terör kimden gelirse gelsin insanlık suçudur ve teröre uğrayan insanların dini, mezhebi, meşrebi sorulmadan yanlarında olunmalıdır. Dünya liderlerini, Yeni Zelanda Başbakanı Jecinda Ardern´ün yanında görmeyi ve onunla omuz omuza teröre karşı gövde gösterisi yapmalarını insanlığın barışı için büyük bir fırsat olarak görmekteydim.  

Ama olmadı.

Dünyaya tek başına BARIŞ, UMUT VE KARDEŞLİK mesajı veren değerli insan, yüce bir lider, insan kardeş JECİNDA ARDERN SENİ SEVİYORUM.

İnsanlığa dair umutların tükendiği zaman diliminde terör mağdurları için ülkesinde yas ilan ederek, silahları yasaklayarak, ölen insanların inancına göre örtünerek, camilerin etrafında etten duvar örülmesi çağrısı yaparak, onların cenazesinde bulunarak büyük bir lider olduğunu ve daha da önemlisi nasıl İNSAN olunacağını bütün dünyaya tek başına gösterdi.

Beyaz ırkçı, İslami Fobi hastalarının tehditlerine pabuç bırakmadan ülkesinin gerçekten nasıl bir insanlığa sahip olduğunu ortaya koydu. Korkusuzdu aynı zamanda. Ölüm tehditlerini gülümseyerek karşıladı.

Hele Cuma vakti yaptığı kısa konuşmaya ölen insanlar için değerli olan Hz Peygamberin bir sözüyle konuşmaya başlaması yüreklere sevgi tohumu ekti.

Namaz öncesindeki kısa konuşmasına hadisle başlayan Jacinda Ardern, "Peygamber Muhammed dedi ki ´karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder.´ Yeni Zelanda´da sizinle yasta, biz biriz." ifadeleri kullandı.

Evet biz biriz ve dünya senden çok şey öğrendi. Öğrenmesi gerekir. Çünkü senin yaklaşımın insan olmanın onurunun bir kez daha ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

Dinler ve milletler terörist olmaz.

İşte Ardern, alçak terörist için şu harika tespitleri yaparak aslında katliamı yapanı nasıl değerlendirdiğini de açıkça ortaya koymuştur.

"O bir terörist. Bir suçlu. Aşırılıkçı. Hakkında konuştuğumda isimsiz olacak."

O aşırılıkçı bir HİÇ´tir.

Adını anmayacak ve o kendisi için isimsiz olacaktır. Verdiği bu tepki onun hapiste yatmasından, cezalandırılmasından daha büyük cezadır  bence; çünkü isimsiz yani kimliksiz olarak değerlendirmek kişiyi yok saymaktır. İnsan olarak yok hükmünde görmek ne büyük bir ceza!

İşte tüm bu güzel erdemlerinden dolayı seni seviyorum insan kardeş olarak, değerli bir insan olarak ve yüce bir lider olarak.

Sevginin nefreti nasıl yendiğini gösterdin tüm dünyaya teşekkürler Jecinda?

Nefret dilinin değil, sevgi dilinin neler gerçekleştireceğini gösterdin dünyaya teşekkürler Jecinda?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR