Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ömer Naci YILMAZ


Sen Hangi Millettensin?

15 Temmuz 2016 Hain darbe girişimine kalkışanları haydi haydi şimdi başarın diyenler, Bağdat caddesinde halkın üzerine giden tankları alkışlayanlar, darbe püskürtülünce de kahretsin yine kurtulamadık diyenler, sahi siz hangi millettensiniz?


Karadeniz´in kültürel çeşitliliğini saymakla bitirmek mümkün değildir. Kültürel çeşitliliğin altında bölge insanının ince zekâsının varlığı asla inkâr edilemez. Kadim dostlarımızdan Yusuf Tokgöz Hocamız, Sürmene eşraflarından muhterem babaları Küçükbey Tokgöz´ü rahatsızlığı döneminde ziyarete gider. Mevsim yaz olduğu için hocamız üzerine bir tişört giyer. Fakat tişörtün rengi bölgede bir erkeğin asla tercih edip giymemesi gereken kırmızı renktedir. Yusuf hoca köye varır varmaz eve babasının yanına gider. Yattığı odaya girer ve selam verir. Rahmetli Küçükbey amca odanın kapısında dikilen oğlu Yusuf´a yan yan bakar ve sorar: ?Sen hangi millettensin.? Yusuf hocamız soru karşısında önce şaşırır, sonra ?Baba biliyorsun, Türk milletindenim.?der. Bu cevap üzerine Küçükbey amca: ?Öyle ise üzerindeki nedir?? diye sorar.

?

Yaşadığımız coğrafyaya göre sosyal normlar değişkenlik arzedebilmektedir. Değişmeyecek normlarımız oldukça fazladır. İşte bunlardan bir tanesi de ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile ilgilidir. Vatanımızın ve milletimizin birlikteliğine yönelik fiili, sözlü her türlü olumsuzluk karşısında bir mukavemet oluşması kaçınılmazdır. Bu durum tarih boyunca böyle olmuştur. Yüce Allah´ın bu topraklara ve bu toprakların üzerinde yaşayan insanlara ikram ettiği bunca nimete nankörlük edenlere hakikaten sormak isteriz: ?Sahi sen hangi millettensin?? diye.

15 Temmuz 2016 Hain darbe girişimine kalkışanları haydi haydi şimdi başarın diyenler, Bağdat caddesinde halkın üzerine giden tankları alkışlayanlar, darbe püskürtülünce de kahretsin yine kurtulamadık diyenler, sahi siz hangi millettensiniz?

15 Temmuz´da FETÖ´cüler TBMM´ye, MİT´e, Özel Harekât´a, Külliye´ye saldırırken, Salâ okunan camilere ve hocalara saldıranlar, sahi siz hangi millettensiniz?

Ülkemizin güney ve doğusuna çöreklenen teröristlerin bertaraf edilmesiyle alakalı olarak yapılan başarılı operasyonlardan sevinemeyen zavallılar, sahi siz hangi millettensiniz?

On yıllar boyunca diplomasimize çöreklenen Batı devşirmeleri uluslararası arenalarda masaların uslu çocuğu rolünü bihakkın yerine getirirken, bu anlayışı tersine çeviren Davos çıkışından korkup eyvah mahvolduk, perişan olduk, bundan sonra kimse bizi muhatap almayacaklar diye ödü kopanlar, sahi siz hangi millettensiniz?

İzmir´imizi Türkiye mozaiğinin bir parçası olarak görmeyip de Türkiye´den ayrıymış gibi Avrupa Birliğine İzmir olarak Türkiye´den ayrı müracaat edelim diyen aymaz, sahi sen hangi millettensin?

Ülkemin insanları akın akın şehitlerimizin cenazelerine koşarken, teröristlerin cenazelerine katılıp tabutlarına omuz veren kanı bozuklar, sahi siz hangi millettensiniz?

Devlet de olsanız terörist öldüremezsiniz diyen ve mecliste büyük Türk milletinin ekmeğini yiyen ey gafil, sahi sen hangi millettensin?

Sırtını bilumum terör örgütlerine yaslayanların meclise girmesi için onlara her evden bir oy isteyenler, hapishanedeki elebaşlarını ziyaret edenler, meydanlarda ?Selo başkan´ diye bağırtanlar, onları savunmak için demokrasi perdesinin arkasına sığınanlar, siz hangi millettensiniz?

İran Türkiye´ye saldırırsa İran saflarında yer alırım diyen müptezel milletvekili müsveddesi sen hangi millettensin?

Amerika´ya akıl vererek ?Ben olsam Türkiye´ye Ramazan´da saldırırım.? diyen gazeteci müsveddesi sen hangi millettensin?

Osmanlı´ya sövmekten fırsat bulup da Yunan´ı bir kez olsun ağzına almayan devşirme, sahi sen hangi millettensin.

Milletimizin ormanları yanarken, yakılırken en ufak bir üzüntü paylaşımına tenezzül etmeyenler,  Yunanistan´daki orman yangınına ağıt yakanlar, siz hangi millettensiniz?

Osmanlı Devleti dışarıda kalan vatandaşları için 1861 yılında Muhacirin Komisyonu´nu kurdu ve gelenleri Anadolu´da geldikleri yerlerin coğrafi şartlarına uygun yerlere yerleştirdi. Osmanlı döneminde gelenler, Cumhuriyetin ilanından sonra mübadele ile gelenler, kimse size niye geldiniz, yaşadığınız yerler için savaşsaydınız ya demedi. Geldiğiniz yer ana ocağı, baba ocağı idi. Atalarınızın uğruna can verdiği toprakların merkezine, Anadolu´ya geldiniz. Bugün aynen sizin geldiğiniz şartları yaşadıkları için gelenlere neden sövüp sayıyorsunuz? Sen ne kadar bu millete aitsen onlar da o kadar bu millete aittir ve bu aziz milletin bir parçasıdır. Aksine düşünenlere sormazlar mı ?Sen hangi millettensin?´ diye.

Yıllardır hasretini çektiğimiz ´Savunma Sanayi´mizin elzem ihtiyaçlarından olan Altay Tanklarımız, Atak Helikopterlerimiz, İHA´larımız ve SİHA´larımız terörün belini kırıp milletimizi sevindirirken sen dudak büküyorsun, sahi sen hangi millettensin?

Yıllardır bu ülke ekonomik krizler yaşadı ve bütün krizlerde yokluklar tavan yaptı. İlk defa bolluklar içinde sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Reis zarar görecek diye ülkesinin sıkıntısından haz alanlar, dolar daha daha çıksın diye içten içe sevinç duyanlar, siz hangi millettensiniz?

Edirne´yi Enver Paşa alacağına Bulgar alsın diyenlerle, Reis bu sıkıntılardan çıkacağına daha beter olsun diyenler, devşirme ağababalarınızla nasıl da buluşuyorsunuz. Sahi siz hangi millettensiniz?

Büyük Türk milletinden ve onun yanında olan yüreklere selam olsun.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR