Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Cafer AKDENİZ


Savaş mı Cinayet mi?

İşte bu gün bu talanı yapanlar ne acıdır ki kendileri savaşa girmeden aynı toprağın, aynı ırkın, aynı kavmin, aynı dinin insanlarını bir birine kırdırarak uzaktan leş bekleyen çakallar gibi seyre dalmaktadır.


Ey Arap´lar, Ey Kürtler, Ey Türk´ler, Ey insanoğlu; sizlere ne oluyor ki yemediğiniz halde hem cinslerinizi kadın, çocuk yaşlı, suçlu-suçsuz demeden dünyanın birçok yerinde, Orta Doğu´da ve ülkemizde insanların sokakta evlerinde iş yerlerinde kanlarına girip katlediyorsunuz.

Savaşların bile bir şerefi vardır. Savaşlar şehir merkezinde bulunan kadın, çocuk, yaşlı insanların bulunduğu mahallelerden uzak, savaş meydanlarında yapılırdı.

21. yüzyıldaki medeniyetiniz ve demokrasiniz batsın, çağlar öncesi medeniyetsiz ve gerici dediğiniz insanlar bile sizden medenidir. Çağlar öncesi dediğiniz insanlar en azında çocuk ve kadınların kanına girmeden, bir yerlere savaşmayı düşündüklerinde oralara saldırmadan haber gönderirlerdi. Savaşı haber alan insanlarda güçlerini tartar, ölçer ve savaş imkanları varsa yerleşim yerlerinde uzak gösterilen meydanlarda savaşırlardı.

Yok, güçleri savaşa yetecek durumda değilse yaşadıkları alanlarda günümüzdeki gibi kadın ve çocukların parçaları havada uçuşmasın, şehirler yerle bir olmasın diye, savaşmayan yaşlı, hasta, çocuk ve kadınların yaşam alanları olan evler yerle bir olmasın diye bir ön anlaşma ile teslim edilirdi. Ama günümüzde medeni olduğunu söyleyen batılı devletler, iki yüzlü davranarak kendisine tabi olmayan mazlum halkların ve Müslümanların yaşam alanları olan topraklarda katliamlar yaparak talan etmektedir.

İşte bu gün bu talanı yapanlar ne acıdır ki kendileri savaşa girmeden aynı toprağın, aynı ırkın, aynı kavmin, aynı dinin insanlarını bir birine kırdırarak uzaktan leş bekleyen çakallar gibi seyre dalmaktadır.

Ey insanoğlu; emperyalistlerin oyununa gelerek mezhebiniz, ırkınız ve ölmüş insanların ideolojilerini kullanarak birbirinizi öldürmeyin.

Ey insanoğlu; Allah´ın mesajına kulak verin, çıkarlarınız ve nefsiniz sizi cehenneme hazırlamasın.

"Her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir. Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.? (Al-i İmran/185)

Ey insanoğlu; yaşadığımız alanlarda kavmi, mezhebi, ideolojik sorunlar çıkması kadar normal bir şey yoktur ama, bizim işimiz bu sorunları gidermek için insanları öldürmek değil, insanları kurtarmakla mükellefiz. Ama ne yazık ki ölüm ve öldürmek son çare olunca da onuda kendi mezhebiniz, ırkınız ve çıkarlarınız için öldüremezsiniz.

Allah bize gönderdiği ilahi mesajda şöyle buyuruyor. "Ey iman edenler, Allah´a itaat edin; elçiye itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de. Eğer bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz, artık onu Allah´a ve elçisine döndürün. Şayet Allah´a ve ahiret gününe iman ediyorsanız. Bu, hayırlı ve sonuç bakımından daha güzeldir. (Nisa/59)

İslamın bütün İslâm aleminde barışa, kardeşliğe vesile olmasını Allah´tan diliyoruz. Ama nafile kendisini yaratan Allah´ı, Peygamberi dinlemeyenler bizleri mi dinler?

"Mü´minler sadece kardeştirler; öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah´a karşı sorumlu davranın ki, O´nun merhametine mazhar olasınız!" (Hucurat Suresi Ayet 10)

Peygamber Efendimiz (SAV) "Müslüman Müslümanın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştir. Bir Müslüman kardeşinin kanı da, malı da helal olmaz."Buyurmuştur. (Veda Hutbesi)

Allah´ın ve Peygamber´in kardeşliği emreden kesin hükümlerine rağmen, Orta Doğu´da ve ülkemizde ve dünyanın bir çok mazlum bölgesinde kentler viran olmuş, çocukların, yaşlıların ve suçsuz insanların cesetleri sokaklarda çürümeye bekletilirken, İslam ümmetinin ve tüm insanların kendilerine ve Allah´a vereceği çok acıklı hesapları olacaktır.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR