Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Prof. Dr. Bilal SAMBUR


Rahmet Peygamberi ve gençlik

Rahmet Peygamberi, gençlerden gençliklerini tüketen kişiler olmalarına engel olmuştur. Rahmet Peygamberi, Üsame Bin Zeyd ve Muaz Bin Jabal gibi genç insanların topluma önderlik ve öncülük etmelerini istemiştir


İnsan hayatı içinde gençlik dönemi çok önemli bir yer işgal etmektedir. Modern dönemde gençlik, tüketilen, sömürülen ve metaya dönüştürülen   tatmin edilmez bir hırsa dönüştürülmüştür. Gençlik konusunda sahih ve sahici bir modelin ve yaklaşımın ortaya konulamaması günümüz dünyasının çok önemli bir problemidir. Rahmet Peygamberi, gençliği üretilen, geliştirilen,  hiçbir maddi şeye indirgemeyen ahlaki ve manevi bir olgu olarak ele almıştır. Rahmet  Peygamberi´nin ortaya koyduğu gençlik modelinin ve yaklaşımının idrak edilmesi, modern dünya için acil bir ihtiyaçtır.

Rahmet Peygamberi, gençlik döneminin ve gençlerin insanlık için ifade ettiği önemin ve değerin  farkında olunmasını sürekli olarak vurgulamıştır. Gençlik dönemi, insana verilen en önemli imkan ve nimet olduğu gibi, gençler de insanlığı ayakta tutan, geliştiren ve yenileyen en önemli  insani kesimdir. Genç kadın ve erkeklerin her açıdan güçlendirilmesi, insani faaliyetlerde aktör haline getirilmesi, Rahmet Peygamberi´nin üzerinde durduğu en önemli hususların başında gelmektedir.

Hz. Peygamber, adalete, merhamete, selamete ve hikmete dayanan fıtrat dini İslam´ı insanlığa tebliğ etmiştir. En yüksek ahlak modelini ortaya koyan Rahmet Peygamberi´nin mesajında gençler için   fıtri gelişimi  sahih  ve salih bir şekilde bir sunan hidayet yolu bulunmaktadır. Rahmet Peygamberi, hayatının bütün aşamalarında gençlerle birlikte hareket etmiş ve gençlerin İslami hareketin temel dinamiği olmasını sağlamıştır. Bütün çağlar boyunca   doğal olarak genç olan İslam dini, gençlerle başlamış, büyümüş ve gelişmiştir. Davut, Yusuf, Yahya ve İbrahim genç İslam Peygamberleridirler.  İslam medeniyetinin  evrensel  bir medeniyete dönüşmesinin arkasında gençlerin  çabaları ve  eserleri bulunmaktadır. Rahmet Peygamberi, insanlığa eski cahiliye düzeni yerine akla, ahlaka ve Tevhit´e dayalı Allah´la, kainatla ve toplumla  sahih anlamda yeni ilişkilerin ve kurumların kurulmasını esas alan bir mesaj sunmaktadır. Gençler, Rahmet Peygamberi´nin mesajında  geleceğe yönelik güçlü bir umut, dinamizm ve yenilenme kaynağı gördüklerinden dolayı  İslam´ı  en uygun din olarak benimsemişlerdir. Bütün insanlığa olduğu gibi, gençlere hitap eden en sahih din, ahlak ve ibadet yolu İslam´dır.

Rahmet Peygamberi, insanlığa her çağda hitap eden en genç hidayet rehberidir. Rahmet Peygamberi, gençlerle  fıtri bir iletişim, ilgi ve ilişki kurmayı başararak onlara yol göstermiş,  öğüt vermiş ve onların enerjilerini, insanlığa  hayır getirecek   bir hayat yaşamaya kanalize etmelerini sağlamıştır. Rahmet Peygamberi, gençliğin hayat, hareket ve hidayet üçgeni çerçevesinde yaşanması gerektiğini sürekli olarak gençlere anlatmaya çalışmıştır. Rahmet Peygamberi, gençlerin imanlarını, ahlaklarını ve maneviyatlarını korumak için baskıdan, zulümden ve yozlaşmışlıktan kaçan Ashab´ı Kehf gençlerinin en sahih  pratik olarak gençler tarafından anlaşılmasını istemiştir. Modern dünya, her zamankinden daha fazla Ashab-ı Kehf gençlerinin ortaya koyduğu  ahlaki, imani ve  manevi modeli keşfetmelidir.

Rahmet Peygamberi, gençlerle şefkat ve saygıya dayanan sıcak bir insani ilişki kurmuştur. Başka bir ifade ile Rahmet Peygamberi, gençlerin  kalplerine ve  akıllarına hitap edebilen, dokunabilen ve değiştirebilen müstesna bir güzel örneklik ortaya koymuştur. Enes Bin Malik, Zeyd Bin Haris ve Ali Bin Ebi Talip, Rahmet Peygamberi´nin çok yakınında olan gençlerdi. Rahmet Peygamberi, bu gençlere hiçbir zaman hiçbir konuda baskı ve dayatmada bulunmamıştır. Rahmet Peygamberi, bu gençlerin ahlaklı iman sahibi insanlar olmaları için  sürekli olarak bu  gençlerle birlikte olmuş ve onlara yol göstermiştir. Gençleri anlamak suretiyle onlarında İslam mesajını derinliğine kavramalarını sağlayan  Rahmet Peygamberi, İslam´ın  genç bir okumasının ve uygulamasının her çağın ihtiyacı olduğunu bize öğretmektedir.

Rahmet Peygamberi, gençlerden gençliklerini tüketen  kişiler olmalarına engel olmuştur. Rahmet Peygamberi,  Üsame Bin Zeyd ve Muaz Bin Jabal gibi genç insanların topluma önderlik ve öncülük etmelerini istemiştir. İnsanlar, gençlik ve sağlık sayesinde kendilerine iman, ahlak ve  hikmet dolu bir hayatı inşa edebilirler veya ikisini  tüketerek dünyevi ve uhrevi hayatlarını mahvedebilirler. Rahmet Peygamberi, gençliğin ve sağlığın sahih bir şekilde değerlendirilmesini istemekte ve gençlere ahlaklı mümin insanlar olma şeklinde asli bir sorumluluk yüklemektedir.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR