Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Necip CENGİL


Pusuda Kimler Var

Süleyman´ın bastonu çürür ve düşer bir gün, pusudakiler gizledikleri ne kadar heves varsa, hepsini yerine getirmek için üşüşürler.


Epey zaman oldu, Süleyman´ın asasından yola çıkarak bazı şeyler söylemek gerektiğini düşünüyordum.

Aklıma pusuda kim var sorusu geldi.

Buradan yola çıkarak söylemek istediklerimi özetlemeye çalıştım:

Bazıları sever gibi yapar.

Bazıları zayıf anını gözler.

Bazıları gölgenizin kısalacağı güne kilitlenir.

Bazıları varlığınızın erimesine ayarlar saatini?

Pusudakiler vardır hayatta?

Onlardan bildikleriniz vardır, bilmedikleriniz vardır.  Gördükleriniz vardır, göremedikleriniz de?

Dayandığınız bastonunuzun çürümesiyle her şey ortaya çıkar.

Gizlenenler atarlar ellerindekileri, çalışır gibi yaptıkları aldatıcı görüntülere son verir, üzerinize yürürler.

?Onca zamandır, olmayan gücünle yön verdin bize, artık buyuracak durumda değilsin? derler, ?biz varız ama artık sen yoksun? derler.

Süleyman´ın bastonu çürür ve düşer bir gün, pusudakiler gizledikleri ne kadar heves varsa, hepsini yerine getirmek için üşüşürler.

Mesele şu: Kim, ne oranda, çevresindeki bitmeyen kalabalıkların, onun dayandığı asasının çürüyeceği anı beklediğini biliyor!

Kim, hangi oranda, dayandığı asanın bir gün çürüyeceğini ve onu düşüreceğini, düşürürken de pusudakilere aradıkları fırsatı vereceğini biliyor ve buna göre yapacaklarını gözden geçiriyor?

Birileri bu konuyu diri tutmalı ve dayandığı asasıyla sürekli olarak hükümferma olamayacağını, tam bir insanlık ve kardeşlik diliyle, unutanlara hatırlatmalı!

Bugün birileri gelir yanınıza, güç aldığınız asanıza bakar, sizin için çalışmasının şart olduğunu, zira sizin kendisi için önemli olduğunuzu, hatta rol model olduğunuzu söyler. Ona belki en yakınınızda, belki başka önemli noktalarda görevler verirsiniz, gider. Giderken gözü asanızdadır. Nasılsa bir gün çürüyecek diye içinden konuşur. Amacı yakınınıza kadar gelebilmektir. Siz asanın verdiği güvenle ayrıntılara dikkat bile etmezsiniz. Elbette ne siz ne de onlar gaybı bilemez ama hesaplarını yaparlar. Güveler üretir, asanıza musallat ederler. Siz de, basiretiniz köreldiği için, o güveleri, onların çalışma teri sanırsınız. Zamanla asanızı çürütürler.

Birileri asalara dayananlara körelen basiretlerini anlatmalı.

İşlerini yaratıcının istediği gibi; zulümden uzak, adaletle, kardeşlikle, özgürlüklere önem vererek, hakkı gözeterek yürütürlerse basiretlerinin körelmeyeceğini hatırlatmalı!

Bağ sahiplerinin anlatıldığı kitapta, onların ulaştıkları maddi güçleri yaratıcının çizdiği yola şirk koştuklarının hatırlatılmasından yola çıkılarak; birileri bugün ulaştıkları gücü şirkle kirlettiklerini, bu şirkin yaratıcıya direk ortak koşmak değil, gücün büyüsüne kapılarak yol almak olduğunu söyleyebilmeli!

Gücün büyüsü, asanın giderek çürüdüğünü görmeye engel olur. O çürümeyi gören pusudakilerse, körelen basiret sahiplerine karşı oyun üstüne oyun kurarlar.

Asayı güveler çürütür. O halde o güvelerin asaya musallat olmasına mani olacak tedbirler alınmalı. Bu çürümeyi ancak gücün büyüsüne kapılmayanlar görebilir ve tedbirleri de ancak gücün büyüsüne kapılmayanlar alabilir.

Dayandığınız asanıza bakıp sürekli alkışlayanlar o güveleri üretir.

Zayıflayan adalet duygusu o güveleri üretir.

Kardeşliği yaralayan çıkarcılık o güveleri üretir.

Bitmek bilmeyen hırs ve doymak bilmeyen iştah sahipleri o güveleri üretir.

Çıplak olmanızı bile alkışlayanlar o güveleri üretir.

Gördüklerini size ulaştırmak isteyenleri engelleyenler o güveleri üretir.

Her zaman ?Kral öldü, yaşasın yeni kral? duruşuyla duran ve hak, adalet, özgürlük, eşitlik, kardeşlik ve eşit kardeşlik derdi olmayanlar o güveleri üretir.

 Siz de bu pusudakileri görmezseniz; dayandığınız asanızın çürümesini ancak düştükten sonra anlarsınız. Oysa o an, etkinliğinizin olmadığı ölü anınızdır! O an geldiğinde, size umut bağlamış olanları da yıkmış olursunuz.

Kime yazdın bu yazıyı diyenler olabilir.

Bu yazının muhatabı, ben dâhil yaşayan herkestir!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR