Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Prof. Dr. Bilal SAMBUR


Öteki olmamak, insan olmak

Beyaz Faşizmi, Hristiyanlıkla özdeşleştirmek, Beyaz Faşist terörizmin kutsanması ve meşrulaştırması anlamına gelmektedir. Yeni Zelanda katliamını gerçekleştiren terörist, Hristiyanlığı inkar eden, sadece ırkçılığı din haline getiren bir sapkındır


Dünya´da ırkçılık ve İslamofobi yükselmektedir. Irkçılık ve İslamofobi, beyaz ırkın üstünlüğü temelinde üretilmekte, yaygınlaştırılmakta ve  meşrulaştırılmaktadır. İnsanlık, küresel ölçekte Beyaz Faşizm tehdidi ve tehlikesiyle yüzyüze bulunmaktadır. Yeni Zelanda katliamı, Beyaz Faşizmi benimsemiş ırkçı bir faşist  tarafından sistemli, planlı ve örgütlü bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Yeni Zelanda katliamı, Beyaz Faşist terörizmi  derinliğine anlamamız, bu konuda  insanlar arasında bir farkındalık oluşturulması konusunda çok ciddi  çaba sarf etmemiz  gerektiğini acil bir ihtiyaç haline getirmiştir.

Beyaz Faşizm, uluslararası ölçekte terör saldırılarına uzun zamandan beri başlamış bulunmaktadır. Norveç ve Yeni Zelanda katliamları, Beyaz Faşizmin  Batı ülkelerindeki en büyük terörist saldırılarıdır. Beyaz Faşizmin, hiçbir dini, ahlaki ve insani yanı bulunmamaktadır. Beyaz Faşizmi, Hristiyanlıkla özdeşleştirmek, Beyaz Faşist  terörizmin  kutsanması ve meşrulaştırması anlamına gelmektedir. Yeni Zelanda  katliamını gerçekleştiren terörist, Hristiyanlığı inkar eden, sadece  ırkçılığı din haline getiren bir sapkındır. Beyaz Faşizm ve Hristiyanlığın birbirinden ayrılması gerekmektedir. Beyaz Faşizm, dünyada kendisinin  Hristiyanlığın temsilcisi ve koruyucusu olarak algılanılmasını çok istemektedir. Hiçbir ırkçılığın  ve milliyetçiliğin kutsal ve dini olmayacağı, bütün ırkçılıkların ve faşizmlerin  cahiliye sapkınlıkları olduğu konusunda  küresel bir insani konsensüs ve bilincin oluşturulması gerekmektedir.

Beyaz Faşizm, Beyazların ve Avrupa´nın üstünlüğü temelinde Müslüman-Avrupa, İsam-Batı çatışması çıkartmayı amaçlamaktadır. Yeni Zelanda katliamı, İslam-Batı ikilemi üzerinden bir uluslararası  çatışma çıkartmayı amaçlayan stratejik bir terör saldırısıdır. Siyah başörtüsü takan Yeni Zelanda Başbakanı  Jacinda Ardern, Beyaz Faşizmin bu tuzağının çok iyi farkında olarak, İslam-Batı ayrımını reddetmiş,  ?Biz biriz; Onlar Biziz, Acımız ortaktır? diyerek  Beyaz ırkçılığın   insanlığı parçalama ve çatıştırma tuzağına düşmemiştir. Her türlü ırkçılık ve İslamofobi, çatıştırmacı ve  bölücüdür. Irkçılık ve İslamofobiyle mücadelenin nasıl yapılacağı konusunda Başbakan Ardern´in  ortaya koyduğu ahlaki liderlik, yol göstericidir. Ardern´in pratiğinden yola çıkarak İslam- Batı, Müslüman-Avrupalı  karşıtlıklarını reddetmeli, hiçbir insanın bir diğerinin  düşmanı ve ötekisi olmayacağı konusunda fıtri bir insani olgunluk düzeyi gerçekleştirmeliyiz.

Terörizm, gücünü  gerçekleştirdiği vahşi eylemlerden  alan bir barbarlıktan ibaret değildir. Terörizm, gerçekleştirdiği saldırıları bir tiyatro sahnesi olarak kurgulamaktadır. Terörizmin gücü, yıkıcı bir tiyatro sahnesi olarak kurgulanmasından gelmektedir. Yeni Zelanda saldırısını gerçekleştiren terörist,  yapmış olduğu katliamı canlı olarak internet üzerinden yayınlamıştır. Katliamı canlı yayınlayan Beyaz Faşist terörist, bütün dünyanın  kendi oynadığı terör tiyatrosunu izlemesini istemiştir. Terörizm, şiddet tiyatrolarıyla dünyayı korkutmaya ve teslim almaya çalışmaktadır. Terörizme verilecek en önemli cevap,  şiddet tiyatrosunu seyretmemek ve  teröristleri  dünyada tanınan kişiler haline getirmemektir. Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Beyaz  Faşist teröristin adını bile zikretmemiş, bunun yerine Beyaz ırkçı terörizme kurban gitmiş olan masum insanların adını  söylemiştir. İnsanlık hafızasında teröristlere yer olmamalıdır.  Anmamız gereken  teröre kurban verilen insanlardır. Terör eylemleri görüntülerinin  hafızalarda  yeri olmamalıdır. Teröre kurban verdiğimiz insanların görüntüleri, her zaman bilincimizde yer etmelidir.

Beyaz Faşizm, internet ve dijital teknolojileri  çok ustalıkla kullanmaktadır. Beyaz  Faşizm, interneti kullanarak kendisine teröristler devşirmekte ve  gençleri radikalleştirmektedir. İnternet, Beyaz faşizmin elinde bir dijital şiddet ve ırkçılık aracına dönüşmüştür. İnsanlığın önünde interneti bir dijital insanlık ve barış aracına dönüştürme şeklinde  zor bir meydan okuma bulunmaktadır. İnternet dahil  bütün dijital teknolojileri ırkçılığa ve faşizme karşı etkin ve işlevsel bir şekilde kullanmadığımız sürece, İslamofobi ve diğer insanlık karşıtı sapkınlıklarla mücadelede  ilerleme kaydedilmeyeceği unutulmamalıdır.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR