Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Aziz DARICI


Müslümanların Kaderi İman ve Mücadeledir

Ahlaki kriz kapıya dayandı. Korkarım Ramazan KAYAN Hocamızın tespiti ile ?Amelsiz Müslümanlık? ile iman ve hayat(ahiret) krizi yaşayacağız. Çünkü Müslümanların kaderini imanı ve mücadelesi belirler


Gündem değişikliği yüzünden odaklanma sorunu yaşıyoruz. Hayatımız kısa film şeridine döndü. Sevinç ve hüzünlerimizi tam olarak yaşadığımızı söylemek zor. Ümmettin coğrafyasından pek iyi haber gelmediği için sevinçlerimizin kısa sürmesine alıştık. Kara haber tez duyulmuyor. Artık anında duyuluyor. Bu acılar için yas tutma günü bile bırakılmıyor. Doğallık, yapaylığın salvolarına karşı kendisini koruyamaz hale geldi. Hiçbir şey artık tat vermiyor. Hissiyatımız bencil duyguların pençesine takıldı. Derinleşen izlere merhem sürmek bile kâr etmiyor. O yüzden yaralarımız derinleşerek, acılarımız artarak devam ediyor.

Modernizmin baskısına dilsel, duygusal Müslümanlıkla cevap vermek bize yol aldırmadığı açık. Küfrün bize vurduğu her darbe duygusallık ötesi geçmeyen tepkilerle, beddua seansları ile duracak gibi değil. Her İsrail saldırısında ?Kahrolsun İsrail? sloganı ile İsrail´in helaka uğradığına dair bir haber gelmedi. Gazze sokaklarında oynayan çocukların üzerine gökten bomba değil de, Allah´ın Hz. Meryem´e gökten indirdiği sofra gibi bir nimet verildiğine dair bir duyum da gelmedi. Annelerin çocuklarını yarına taşıyacak umutlarına yönelik İslam coğrafyasından güzel haberler de duyulmadı. İsrail´in zindanlarına girerken genç delikanlı olanlar, çıkarken kendileri yaşlanmış halde çıktıklarında; ölmüş olan atalarına ancak mezarı başında hasret giderirken; bu zulmün son bulacağına dair beklentiler pekte iyi gözükmüyor. Filistin gençlerin; çocukların elinde sapanları, yüreklerinde imanı, hayatlarında şehitlik aşkı dışında pek mühimmatları olduklarına dair istihbarat ta gelmedi. İsrail´e boykot çağrılarına karşılık halkı Müslüman olanların konforizmden beri kaldıkları da görülmedi. İslam coğrafyasının hafızası silinirken, tarihi yok edilirken, bizim varlığımız düşmanın zalimliğini bitirecek bir emare de görülmedi.

Dahası bizim yaşantımız İslami değilken, Allah ile olan kulluk problemimizi halletmemişken, Kur´an anayasamız değilken, Hz. Peygamberin yaşantısı bizim örnekliğimiz değilken, Allah sırf Müslüman coğrafyasında yaşıyoruz diye rahmet kapılarını açacağı düşüncesi pratiğe de dökülmüş değil. Korkaklığımıza mazeretler ararken, bir şey üretmeyip sürekli tüketiyorken, batılaşmanın dibini yaşıyorken, içimizde onca beyinsizler ve halkını satıp düşmanla bir olan onca satılmış ruhlar varken, Allah bize Bedir günü sahabeye yardım ettiği gibi yardım için meleklerini bize de yollasın sorusu cevabını da bulmuş değil. Allah´ın bize emrettiği bir yaşantı ile fiili bir dua ile eller kalkmıyorsa, beddualar bizim elimizle zalime ulaşmıyorsa, mazlumların omuzlarına sadece dilinizden dökülen dualarla değil elimizde dokunulmuyorsa, onların hallerini zaten Allah´a bırakmışız demektir. Allah ise ne yapacağını bizden daha iyi bilir. İlahi emir ?Sakın, Allah´ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.? (İbrahim-42)  Gerekirse İsrail´i de, Amerika´yı da yok eder. Bunun için telaş etmeye gerek yok.

Allah nurunu elbette tamamlayacak, ama Allah ayetinde ?Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü´min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. Allah, dilediğinin tövbesini kabul eder.   Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.? (Tevbe-14) buyuruyor.

Sıkıntımız şu? Bizim Allah´ın ayette geçen emrini yerine getirecek, muradını tamamlayacak bir mücadelemiz yok. İlmi derinliğimiz, tarih bilincimiz, mücadele azmimiz, feraset ve basiretimiz, Allah´a adanmış bir iman bilincimiz zayıfken; bir medeniyeti teşekkül edecek bir yapı oluşturmak şu halimizle zor. Bir İslam medeniyeti oluşmadan, adalet ile hükmetmeden de mazlumların acıları dinmeyecek.

Hiçbir ideolojik sistem insanlığın derdine deva olamaz. Bencil hırs ve tutkuların tezahürü olan ideolojiler, doğallığı ve fıtratı bozmak için var ola gelmişlerdir. Bunun en büyük sömürü karalı batı ideolojisinde görüyoruz. İdeolojilerin vicdanı yoktur. Olmayan bir vicdanda bir şey beklemek abesle iştigaldir.

Gündem hızlı değişiyor dedik. Asıl gündem olması gereken ahirete giden yolculumuzun nasıl gittiği olması gerekirken, dünyevileşme hastalığından pek gündem de kalmıyor. O zaman Allah merkezli bir hayat rafa kalkıyor. Bugün Yemen, Arakan, Gazze bizden bir şeyler beklerken; kendimize hayrı olmayan yığınlara dönüşme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Fikir krizi iki-üç asırdır yaşıyoruz. Ahlaki kriz kapıya dayandı. Korkarım Ramazan KAYAN Hocamızın tespiti ile ?Amelsiz Müslümanlık? ile iman ve hayat(ahiret)  krizi yaşayacağız. Çünkü Müslümanların kaderini imanı ve mücadelesi belirler.  Allah bizleri,  imanımızın ve mücadelemizin gereği ile korusun? Vesselam?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR