Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Selvigül ŞAHİN


Masamdaki Kitaplar

Yazarımız Selgül Şahin, edebiyat serisinde yayımlanıp kendisine ulaşan kitaplarla ilgili görüş ve düşüncelerini yazdı..


Çırak

Çırak, Yunus Nadir Eraslan´ının Hece Yayınları´ndan çıkan ilk öykü kitabı.

Sabrın, özverinin, yazının ve dahi sözün kıyılarında tahkiyenin sımsıcak atmosferiyle, toprağı, Anadolu insanının samimiyetini, yağmurun kokusunu, rahmet yüklü havasıyla eviçlerine büyülü atmosferler bırakan masalcı nineleri, pamuk sakallı nur yüzlü dedeleri anlatıyor ve okuru sahih, temiz ve arı bir dünyanın kıyılarına doğru taşıyor. ?Yunus Nadir Eraslan hikâyelerini okurken, hayatlarımızın içinde, bir yer altı nehri gibi saklı bir biçimde akıp giden nice hayatların yaşanmakta olduğunu fark ediyor insan. İnsana gamı ve kederi, sevinci ve coşkusu kadar yakın olan hayatlar. İnsana insan kadar uzak, insana insan kadar yakın; insana insan kadar cennet, insana insan kadar cehennem ve âraf olan hayatlar. Felsefenin belini büken şu ?İnsan nedir? sorusunu ölüitapların m döşeğinde bile rahat bırakmayan hayatlar? derken Erdal Çakır, Eraslan´ın duyarlı ve demlenmiş kaleminin de meramını anlatır gibi. Çırak, yer yer geçmişte yaşanmış, olumsuz nice olayın içinden gelip insanı bulmuş hikmetli hikâyeyi yakalarken, baskıcı, insan için ama insanlık dışı nice olmaması gereken dramı da ince bir tahkiye ve sağlam bir dille anlatıyor. Ki beni en çok sarsan öyküler de bunlar olmuştur. Sabrın ve nice demlenmiş zamanların öyküleri olarak Yunus Nadir Eraslan´ın kaleminden ve dahi yüreğinden sızıp gelmiş bu öyküler muhatabını bulsun ve devamı gelsin inşallah?

Serazat

Safiye Gölbaşı´nın ilk öykü kitabı Hece Yayınları´ndan 19 öykünün toplamı olarak okuyucu ile buluştu. Genç bir kalem Safiye Gölbaşı ama yazdığı öykülerle coğrafyaya ince bir ironi ile dokunurken, yaşanmışlıkları usta ve imgesel anlatımın da imkânlarını kullanarak, incelikli bir kurgu ile okura sunuyor. Yaşanmış acıları doğal ve akıcı bir dille sunarken okuru da metnin içine farkında olmadan dâhil etme maharetini gösteriyor. Hayatın nice zorlu zamanlarını aşk ve sevgiyle, yenile yenile aşan nice insanın umut yüklü sıcak hikâyesi kuşatıyor okuru. Eviçlerinin huzurunu ve dahi yüreklerin sürur kuşanmış anlarını, yoklukların, acıların içinden süzülüp gelmiş özlemlerle özetliyor yazar: ?Misal şu an evimin kapısını kapattım. Sobamı yaktım. Mehparem çayı koydu. Canparem uykuya daldı. Minderime oturup şöyle bir evime baktım da; bu gecekondu benim hükümranlığımdı.? (Serazat, Sf:46 / Hece Yayınları) Nice öyküler bekliyoruz Safiye Gölbaşı´ndan?

Eylül Biraz

Serap Kadıoğlu´nun ilk şiir kitabı, Profil Yayınları´ndan okuyucu ile buluştu. Şiar Edebiyat Dergisi´nin de Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten yazar, edebi kamuda sözün zirvesi olan şiir alanında ürünler veriyor. Şiir genelde erkek egemen bir halde yazıldığı için kadın şaireler her zaman dikkat çekiyor. Serap Kadıoğlu´nun şiirleri toplu halde okuduğumda, sanki Behcet Necatigil, Ahmet Haşim ve sonlara doğru Fuzili´ nin şiirlerinden esinlenmeler hisseder gibi oldum. Tabi bu duyumsama beni bağlar diyebilirim. İmgesel yoğunluğu ile derinden akıp gelen bir ırmak gibi okuru kuşatan şiirlerde dramatik ironiye yaslı gizli bir tahkiye ile şair; toprak, yağmur, anne, Meryem, ırmak, aşk, yara diyerek yaralı bir söz yumağı bırakır gibi okurun yüreğine? Irmağın Kıyısı´na çağırıyor okuru ve sesleniyor: ?Benzersiz bir aşka yürüyorum usulca / Kalbimde yaralı Meryem /Tehlikeli bir vadide salınıyorum / Suskunluğun seyrek saçlarına tutunarak / Sana Tanrım demekten korkuyorsam hala / Beni Allah Aşkına bağışla?(Eylül Biraz ,Sf:30 / Profil Yayınları) Şaire Serap Kadıoğlu´ndan nice şiirler beklemek de hakkımız diyerek nice kitaplara duasıyla yazımızı hitama erdiriyoruz?

 K510 

Çırak, Yunus Nadi Eraslan,Hece Yayınları

Serazat  Safiye Gölbaşı ile ilgili görsel sonucu

Serazat, Safiye Gölbeşı, Hece Yayınları

Eylül Biraz

EEylül Biraz, Serap Kadıoğlu, Praofil Yayıncılık

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR