Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Davut GÜLER


Lebbeyk, Allahümme lebbeyk!..

Yıllar sonra açardık önümüze yeniden büyük kâmusu, "İ´lâ-yı Kelimetullah" ne anlama geliyordu hatırlamaya çalışırdık. Ömrümüzün son demlerini hiç olmazsa, "Adam" gibi yaşardık.


Sosyal hayatta görüp yaşadıklarımızın etkisiyle "Hikaye bu ya" deyip başlayıveresim geliyor çoğu zaman. Yukarıdan aşağıya sıralanmış padişah fermanı gibi zincirleme birbirine ulanmış sonu gelmez cümleler istila ediyor belleğimi.

Fakat değil, hikaye olamaz. Kabullenmesi çok zor, yürek burkan gerçekler bunlar. Harabat ehli meczup gibi alemleri dolaşırken zihin dünyamız, dilsiz dudaksız çakılıp kalıyor halk içinde nutkumuz, efkârımız. Ete kemiğe bürünmüş heykeller gibi her seferinde yutkunup susuyoruz.
 
İyi olacak diye bekliyoruz hep... Aydınlık günlerin hayaliyle avuntuya veriyoruz kendimizi... Ufacık bir kırıntı da olsa var mı böyle bir inancımız? Hayır...

Keşke bir muvahhid çıksa aramızdan: "Kimseden fayda yok arkadaş!.. Herkes başının çaresine baksın!.." deyiverse. Rahatlardık belki o zaman. Boş hülyalardan kurtulur nefes alırdık. Başladığımız noktaya geri döner, kaldığımız yerden devam ederdik.
 
Yıllar sonra açardık önümüze yeniden büyük kâmusu, "İ´lâ-yı Kelimetullah" ne anlama geliyordu hatırlamaya çalışırdık. Ömrümüzün son demlerini hiç olmazsa, "Adam" gibi yaşardık.

Alırdık kiraya verdiğimiz akıllarımızı koltuğumuzun altına, huzura çıkardık: Tık tık tık... Biz geldik ya Rabbi!.. Tövbekarlar olarak geldik... Kapıdan önce sen, tertemiz yeni bir sayfa aç bize!.. Yeniden başlamamıza fırsat tanı!..

Buyur, emrine amadeyiz!.. Lebbeyk, Allahümme lebbeyk!.. Atamız İbrahim´in kırdığı gibi biz de kırıyoruz yolumuzu kesen tüm putları... Adı, sanı ve ünvanı ne olursa olsun, reddediyoruz bütün tağutları...

Bit pazarında ayak altına düşmüş Mukaddes Emanet´i bir kez daha yükselt omuzlarımıza, şenlendir gönlümüzü!.. Kavim ve şahıslara değil, İbrahim Milleti´ne döndür yüzümüzü!..

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR