Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Bülent ACUN


Kerbela´nın Söylettikleri

Kerbela: Bize bizden olanların, bizden olmayanların bile veremeyeceği zararı verdiği büyük kırılma?


21. 09. 2018 Cuma

Bugün 10 Muharrem, aman Allah´ım! Bir hiç uğruna nasıl şehit edilir Ehl-i Beyt´i muhterem.

***

Tarihimizin belki de en büyük sorunu. Ey! Ben Müslümanım! Onun ümmetindenim diyen, gafil! Hunharca katlettiğin kim? O bir Peygamber (a.s.) torunu.

***

Kerbela: Bize bizden olanların, bizden olmayanların bile veremeyeceği zararı verdiği büyük kırılma?

***

Kerbela öyle bir zulümdür ki, asla sığmaz âleme, öyle bir ihanettir ki kan ağlatır kaleme, öyle bir cinayettir ki takat yetmez kelama.

***

Öyle bir yürek yangınıdır ki Kerbela! Onu söndürmeye ne Fırat´ın gücü yeter ne de Dicle´nin?

***

?Küfeli´ler gibi gönüllerimiz Hz. Hüseyin(r.a.) ile olduğu halde, kılıçlarımız Yezid´den yana olursa? payımıza Kerbela düşer, başımıza şer bela düşer?

***

İnsanı helak eden şeylerin en başında onun bitmek tükenmek bilmeyen baş olma ihtirası gelir. Tarih, baş olayım derken başından olan ahmaklarla doludur.

***

Üç beş günlük valilik uğruna içine düşülen korkunç delilik, Dünya´yı kazanayım derken ahireti kaybetme tehlikesi, ahmaklığın dayanılmaz alçaklığı.

***

Alem-i İslam olarak Kerbela faciasını yeterince anlayamadığımız için, her dönemde gönül coğrafyamızda yeni Kerbela´lar yaşamaktan kurtulamıyoruz.

***

Uğursuz, meymenetsiz, bereketsiz, vicdansız, insafsız, gafil, haydut, zalim gül bahçemize dadandı. Bahçenin suyunu kesti, çiçekleri susuz bıraktığı yetmedi. En güzel gülleri dalından koparıp koparıp attı. O günden beri şol bahçe de bülbüller sustu. Asırlardır şakıyan o bülbüllerin yerinde baykuşlar ve kargalar ötüyor?

***

Ümmeti olduğu peygamberin, gözbebeği torununu, bir hiç uğruna hunharca katleden anlayış! 
Aman Allah´ım ne yaman çelişki?

***

Cennet gençlerinin efendisinin dökülen kanı, katledilen canı, bir anda altüst etmeye yeter cihanı?

***

Kerbela bir akıl tutulması? Kerbela bir tarih kırılması? Kerbela gücün hakka kılıç çekmesi? Kerbela ruhun ölümü... Kerbela aşkın kan ağlayışı... Kerbela zalim insanın eşreften esfele savrularak yuvarlanışı...

***

Dünyaya düşkünlük, bütün taşkınlık ve şaşkınlıkların başıdır.

***

Bak Kerbela konuşuyor can kulağı ile dinle. İyi dinle de ne söylediğini anla. Hz. Hüseyin´i düşün. Onun hüznü ile bir ney gibi inle. İnlesin âlem senin mateminle. Sen mazlumla oldukça bütün beninle, yılma, yıkılma, üzülme, gevşeme Allah seninle.

***

Şehit edilişlerinin seneyi devriyesi münasebetiyle bütün Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor,  onlar şahadetleri hütmetine Alem-i İslam´ın bütün keder ve acılardan kurtulmasını yüce Allah´tan niyaz ediyorum.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR