Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Seyit Ahmet UZUN


İnnanmayın Kur´an´a

?İnanıyorsanız inancınız size ne kötü şeyi emrediyor? hitabıyla sarsılmıyorsa ruhumuz, titremiyorsa kalbimiz, sorgulanmıyorsa yaptıklarımız ve kötülüklerden alıkoymuyorsa inancımız, varsın adımız inanmayana çıksın, ne olur!


Bölüp parçalayacaksak göklerin ve yerin sahibinin sözlerini, kapatalım kalplerimizi, inanmayalım kitabı Kerimine.

Sözlerden yansıyan ışıkların nurlarına körelecekse gözlerimiz varsın okumayalım.

Her gün tekrarlayan dilimiz, rızasına aykırı hezeyanlar yansıtacaksa şayet, yüzüne bakmayalım.

Adımız Kur´an-a inanana çıkarken, yaşantımız Kur´an-sızlar gibi fecaate dönüşecekse varsın adımız kitapsız olsun ki, o kutlu kabın adını kirletmesin adımız.

Nefsimize, kariyerimize, ilmimize, mevki ve makamımıza kurban edeceksek kutlu kitabın eşsiz sözlerini, kapatalım sayfalarını, adımızı inancıyla anmayalım.

Nefsimizin hoşuna gidenlere ?iman ettik? derken hoşumuza gitmeyenleri görmezlikten gelecekse kalbimiz, ?inandık ve isyan ettik? kutlu sözünü yeniden düşünmeyelim mi?

Kur´an, nefsimize kurban edeceğimiz değil de, kurban olacağımız bir kitap olmadıkça, varsın inanmayalım, adımızla inancını kirletmeyelim.

Allah´ın muradı, Kur´an´dan öğüt alıp, yol bulmamız, yanlışlardan uzak durmamızken, sadece okumakla sevap kazanılan bir kitaba dönüştürüyorsak ve hayatımızda gölge olmaktan öteye geçmiyorsa Kitab-ı Kerim, varsın adımız inanmayana çıksın.

?İnanıyorsanız inancınız size ne kötü şeyi emrediyor? hitabıyla sarsılmıyorsa ruhumuz, titremiyorsa kalbimiz, sorgulanmıyorsa yaptıklarımız ve kötülüklerden alıkoymuyorsa inancımız, varsın adımız inanmayana çıksın, ne olur!

Adem´in tevbesini okurken, iblis gibi kibirleneceksek, boyun eğmeyeceksek, af dilemeyeceksek yüce Yaratan´ın huzurunda varsın inanmayalım Kur´an-a, adımızla inancınız kirletmeyelim!

İbrahim´i yakmak için tutuşturulan ateşi söndürmek için değil, nasiplenmek için yaklaşacaksak ateşe, varsın adımız Kur´an-a inanmayanlardan olsun.

İbrahim´in putları kırmak için yaptığı baltanın sapı olmaktansa, kırılacaklara üzüleceksek, Kur´an-ı bir hikaye gibi göreceksek mesela varsın inançsız olsun adımız ne çıkar?

Salih´in devesinin yularından tutup hakkı gözetmektense, onu kesenlerin gözleriyle hayata bakacaksak şayet, varsın Kur´an-a inanmayanlardan olsun adımız ne çıkar?

Talut´un mesajını okurken, gücün kölesi olarak Calut´un ve calutlaşmışların yanında ye alacaksak şayet, varsın Kur´an-a inanmayan olsun adımız ne olur?

İlimde derinleşmişken, Kur´an-i bir çok hakikatle yüzleşmişken, duamız zalimlere, bedduamız mazlumlaraysa mesela Belam gibi, Kur´an-a inanmayan olsa adımız ne çıkar?

Adalet aleyhimize de olsa, haksızlık, yolsuzluk yapanlar ailemizden de olsa, yine de adaleti öncelemiyorsak, Kur´an-a inanmayan olsa adımız ne çıkar?

Ahsanul Kasas´ı, Yusuf´un iffetini okurken, Züleyha gibi şuh dilberlere çözülüyorsa uçkurumuz, zindanı değil, şehveti arzuluyorsak mesela, Kur´an-a inanmayanlardan olsa adımız ne çıkar?

Yaptığımız hatalara karşı, yediğimiz yasak meyvelerden dolayı, gözyaşlarımız dökülecekken dua dua gönüllerimizden, yasak meyveleri aşırıyorsak gizlice, Kur´an-a inanmayanlardan olsa adımız ne çıkar?

Ey Kitab´ın Sahibi, ey aşkın ta kendisi eksikliklerimize yama, sıkıntılarımıza şifa, sapkınlıklarımıza bir yol, zaaflarımıza karşı direnç, günahlarımıza af olacak şekilde kitabını anlama, yaşama ve yaşatma gücü ver ne olur!

İnanmışlığımızla, inançsızlığımız arasında bir farkın olmayacağı Kur´an-a imandan sana sığınırım Rabbim!

 

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR