Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Seyit Ahmet UZUN


Eşler Arası Mutluluğun Sırrı

Evlilik cennet değildir, eşler de melek?


 

İnsanız; sevgimizle, nefretimizle, sabrımızla, öfkemizle, hoşgörümüzle, tahammülsüzlüğümüzle, anlayışımızla, kıskançlığımızla?

Ne tam Şeytan ne de tam melektir insan.

Bu iki nokta arasında bir çizgidir. Hangisine yakınsa onu daha çok çağrıştırır. Bir insanı kötü olarak tanımlamamız kötülüğü alışkanlık haline getirmesiyle gerçekleşir. Yoksa küçük kusurlarından dolayı eşimizi kötü olarak değerlendirmemiz onu kaybetmemize neden olacaktır.

Evliliği mutlu ve huzurlu kılacak en önemli şey nedir?

Bu soruya cevap verirken birçok kavram karşımıza çıkabilir. Herkes kendisinin beklentisi noktasında soruyu cevaplandırabilir.

Aşk, sevgi, sabır, anlayış, saygı, hoşgörü?

Bunların yanı sıra söylenecek başka kavramlarda mutlaka vardır. Ancak benim mutluluk felsefemde en önemli etken; sorumluluktur.

Sorumluluğunu kaybeden bireylerin birbirine karşı sevgisi de, saygısı da, muhabbeti de kalmaz.

İnsanlar bazen zengin, ünlü, şöhret olmanın insanı mutlu kılacağını düşünür. Ekonomik açıdan dar gelirli olan insanların ayrılışının sebebinin ekonomik geçimsizlik olduğunu sanırız. Ama boşanan insanlara baktığımızda sadece ekonomik nedenlerden dolayı değil aynı zamanda şiddetli geçimsizlik denilen adı konulmamış nedenlerden bahsedilir.

İşte tam da bu aşamada karşımıza sorumluluk duygusu çıkar.

Evliliğin temeli sevgi olsa da, evliliği ayakta tutan sütunlar sorumluluktur.

Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez evlilikte aşk konusunu dile getirirken şunları söylemektedir;

?Üç kere evlendim. Aşık olunca evlen ve hayatını paylaş mantığıyla yetiştirildik. Ama yaşadıkça öğrendim ki öyle olmuyormuş. Aşk dışında çok fazla şey gerekliymiş.

Etrafınızdaki insanın çocuklarınızı anlayan, onları seven, onlara nasıl davranacağını bilen, onlarla ilgilenen kişi olmasını istiyorsunuz. İlgisiz, bencil, rasgele bir adam çocuklarımın etrafında olamaz tabi.?

Aslında tam da burada eş seçiminde dikkat edilecek hususları tekrar gözden geçirebiliriz; evleneceğimiz insan her şeyden önce evladımıza baba olacak bir karakterde olmalıdır.

Yani sorumluluk sahibi olmadan aşkın bir değeri olmayacaktır.

Ve aşkı öldüren en güçlü silah sorumsuzluktur.

Ailesine karşı sorumsuz olan bir insanın sevgiden, aşktan, duyarlılıktan bahsetmesi hiçbir şekilde değerli olmayacaktır.

Bu açıdan bakıldığında şunu söyleyebiliriz; bir insana seni seviyorum demek büyük bir cesarettir; çünkü sevgi bedel ister.

 

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR