Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Prof. Dr. Bilal SAMBUR


Eğitim ve irkçilik

Irkçı ve Faşist ideoloji, özgürlük, öğrenme ve olgunlaşma, çoğulculuk, sorgulama gibi hürriyetçi değerlerin tamamını reddetmektedir


Yeni Zelanda´da Beyaz Faşizmin terörist saldırısı sonucu işlenen katliam, dünyada ırkçılığın ve Aşırı Sağın  yükselişinin arkasındaki  nedenlerin konuşulmasına neden olmuştur. Faşizm, ırkçılık ve Aşırı Sağın yükselişinin arkasında eğitim bulunmaktadır. Irkçılık ve Faşizm, bütün eğitim süreçlerini ve araçlarını kullanarak  insanları endoktrine etmek suretiyle kendisine hizmet eden güruhlar yaratmaktadır. Irkçılık ve Faşizm için eğitim endoktrinasyondan ve insanları aptallaştırmaktan başka bir şey değildir. Eğitim ve ırkçılık arasındaki ilişki  anlaşılmadan  ırkçılık, Beyaz Faşizm ve Aşırı Sağ   kanserinin  niçin bu kadar  yıkıcı  ve zehrli bir şekilde insanlığımızı tahrip ettiği anlaşılamaz.  

Eğitim, insanı eğmek, yada kendisine uygun hale getrmeyi amaçlayan bir süreç olarak değerden arınmış bir faaliyet değildir. Objektif bir eğitim  iddiası, bir  mitten ibarettir.Irkçı, Faşist, milliyetçi ve İslamofobik  fikirler, saplantılar ve sapkınlıklar, eğitim yoluyla insanların akıl ve kalplerini zehirlemektedir. Irkçılık ve Faşizm, insanları akli ve duygusal düzeylerde gelişmeyen, hep çocuksu düzeyde kalmaya mahkum eden patolojik bir  durumu ifade etmektedir. Irkçılık ve Faşizm, eğitimi, hiçbir şekilde insanın gelişimini ve değişimini amaçlayan, kişinin akıl, duygu, düşünce ve davranış açısından çok yönlü olgunlaşmasını sağlayan  yaratıcı ve yapıcı bir tecrübe olarak görmemektedir. Irkçılık ve Faşizm,  kişiyi  ırk, din, mezhep, kabile, etnisite, tarih veya kültür gibi değişik kolektif kurgular adına teslim almanın  ve kendisine hizmet ettirmenin yolu olarak eğitimi isismar etmektedir. Günümüzde sahih anlamda insani bir eğitimin  öğreteceği en önemli değer, insanın insanı kullanmasının ve istismar etmesinin en  büyük ahlaksızlık ve cahiliye hali olduğunun kavratılmasıdır. Irkçılık, Faşizm ve Aşırı Sağ, insanın insanı istismar etmesini normalleştirmekte,  meşrulaştırmakta, eğitim yoluyla kurumsallaştırmakta ve kalıcılaştırmaktadır. İnsanın insanı istismar etmesinin nasıl önleneceği konusu, bütün insanlığın sürekli olarak üstünde düşünmesi gereken  cetin bir yaşamsal sorun niteliğindedir.

Irkçılık, Faşizm ve Aşırı sağ, etnosentrik yaklaşımlardır Irkçılık ve Faşizm, insanlara mensup oldukları kültürün ve kimliğin  dünyanın ve insanlığın  tek biricik merkezi olduğu saplantısını  etkin propaganda ve endoktrinasyon yoluyla empoze etmektedir. Irkçıık ve Faşizm, sadece siyasal alanda egemen olmak isteyen ideolojiler değildir. Irkçılık ve Faşizm, tarih, kimlik ve kültür alanlarının kendi tekelinde olmasını,  ırkçı bir tarihin, kültürün ve kimliğin insanların beyinlerine empoze edilmesini itemektedir. Irkçılık ve Faşizm, bugün İslamofobi adı altında ırkçı bir kültür savaşları sürecini başlatmıştır. Kültür savaşları tarihte kalan bir şey değildir. Beyaz  Faşizm, Avrupa´da ve dünyada  başlatacağı bir kültür savaşıyla İslam ve Müslümanları etkisizleştireceğini, işlevsizleştireceğini ve korkutacağını ummaktadır.  Müslüman toplumlar, ırkçı, Faşist ve Aşrı Sağcı  kültür savaşlarının yıkıcılığına karşı barış, adalet ve hürriyet değerleri çerçevesinde insanlığa sahih bir ahlak ve maneviyat perspektifi üretmek ve sunmak sorumluluğuyla karşı karşıyadırlar. Müslümanlar, ırkçılık ve Faşizme karşı soğukkanlı, akıllı, yapıcı ve etkili karşılıklar üretmelidirler.

Aşırı Sağ, ırkçı ve Faşist akımlar, Avrupa´nın değişik yerlerinde okullar kurmaktadırlar. İtalya´da açılan ırkçı bir okulun ismi Gladyatör ismini taşımatadır. Irkçı ve Faşist Aşırı Sağ ideolojiler, Yahudi-Hristiyan-Batılı değerleri  iç ve dış düşmanlara karşı koruma gibi bir endoktrinasyon anlayışıyla hareket etmektedirler. Irkçılığın ve Faşizmin, Batıyı ve Hristiyanlığı savunma maskesi adı altında eğitim alanında örgütlenmesi kaygı verici bir gelişmedir. Faşizmin eğitimi ele geçirmesi, insanlığın ele geçirilmesi anlamına gelmektedir. Faşizm ve Aşırı Sağ, tarihi, kültürü, coğrafyayı ve dini kendilerine göre yazmakta ve kendi yazdıklarının çocuklara ve gençlere endoktrine edilmesini istemektedirler.

Irkçı ve Faşist ideoloji, özgürlük, öğrenme ve olgunlaşma, çoğulculuk, sorgulama gibi hürriyetçi değerlerin tamamını reddetmektedir. Irkçı eğitim, daha doğrusu endoktrinasyon, kendisine hizmet eden  üstün nitelikli kadrolar ve elitler yetiştirmeye çalışmaktadır. Irkçılığa ve Faşizme hizmet eden entelektüellerin yetiştirilmesi,  zihinleri ve ruhları iğfal eden şer ordusunun yetişmesi ve Faşizmin beşinci kol faaliyetinin sinsice hayatımıza sızması demektir.Özgürlük, özgünlük, sorgulama, eleştirme, çeşitlilik, bireysellik ve yenilik değerlerinden vazgeçmeden  sahih insani değerlerin verimli eğitsel faaliyetlerle çocuklara ve gençlere öğretilmesi   acil bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR