Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ramazan Keskin


Bayram Hacc ve Kurban

Yazarımız Ramazan Keskin´i´n "yeni" yazısı...


Hacc: Ziyaret. Istılah manası ise; belli bir zamanda ve belli bir mekânı,( bir yeri) ziyaret etmektir. 
 
Kurban: Yakın olmak ve yaklaşmak. Istılah manası ise; Allah´a yakın olmak için Allah´ın rızasını gözeterek Peygamberimiz Hz. Muhammed (AS)´in isimlerini belirlediği hayvanlardan birini kesmektir. 
11 Ağustos 2019 Pazar günü Mübarek Kurban Bayramı´nın birinci günü. Bu vesileyle siz değerli kardeşlerimin ve arkadaşlarımın Mübarek bayramlarını tebrik eder ve hayırlı işlerinizde başarılar dilerim. Mübarek Kurban Bayramı; dünyanın dört bir yerinden renkleri, dilleri, kültürleri, yaşları ve yaşadığı coğrafyaları ayrı olan Müslümanların Mekke-i Mükerreme´de bir araya gelmelerini ve aynı inanç etrafında birleşerek Tevhidi haykırmalarıdır.
 
Bu Mübarek Belde de Allah´ın kendileri için koyduğu İslam´ın Şiarları´nı (özel sembollerini) görme fırsatı bulurlar. Âdem (a.s.)´in yeryüzünde ilk defa Allah için temelini attığı Mescid, ki, bu Mescid, Mekke-i Mükerreme de bulunan Mescidtir. Mekke´nin diğer adı da Ümmül Kur´a (Şehirlerin anası)´dır. Bu Mescid´in bir çok isimleri vardır. Bunlardan birkaçı; Beyt-ül Atik, Mescidi Haram, Beytullah ve Kâbe-i Muazzama´dır. Bu Mübarek Belde de Cebel-i Rahme,( Arafat meydanı) Müzdelife, Mina, Cebel-i Nur (Hira Nur dağı), Cebel-i Sevr(Sevr dağı), Safa ile Merve, Zemzem ve Makam-ı İbrahim vardır.
İlk İnsan, ilk Peygamber ve Beşeriyetin Babası Hz. Âdem (as) ve Peygamberler halkasının son zinciri Hz. Muhammed (as) da bu Mübarek belde de yani Mekke-i Mükerreme´de yaşadılar. Hz. Âdem (as)´a ve Hz. Muhammed (as)´a ilk Vahiy bu Mübarek belde de nazil olmuştur. Bu Hacc vesilesiyle tüm Allah misafirleri; bu mübarek beldeyi ziyaret etme ve Beytullah´ı Tavaf etme fırsatını bulurlar. Kur´an-ı Kerim´in nazil olduğu bu mübarek beldeyi ve Hira Nur dağını ziyaret etme fırsatını bulurlar. Safa ile Merve arasında Say yapma, Makam-ı İbrahim de namaz kılma ve bolca Zemzem içme fırsatını bulurlar.
 
Haccı olmak için; Mikat´da veya(Mekke´de) İhrama girmek, Arafat´ta ve Müzdelife de Vakfeye durmak, Mina´da Şeytan taşlamak ve Kurban kesmek, bilahare tıraş olup İhramdan çıkmak ve ilk fırsatta Kâbe´yi Tavaf etmek, Safa ile Merve arasında Say yapmakla kişi Hacc´ı olmuş sayılır.
 
Ne mutlu Kâbe´ye gitme fırsatı bulanlara. 
 
Ey Rabbimiz! Beyt´ine gelmeye gayret edenleri muvaffak eyle.
 
Ey Rabbimiz! Senin için yaptığımız ibadetlerimizi kabul eyle.
 
Ey Rabbimiz! Bizi birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamaya gayret eden kullarından eyle.
 
Bütün Müslümanların Bayramını tebrik eder ve hayırlı işlerinde başarılar dilerim? Vesselam.
 
Not: Al-i İmran Suresi 96-97 ayetleri, Hacc Suresi 37-29 ayetleri, Alak Suresi 1-5 ayetleri, Şura Suresi 7 ayet. Ve diğer surelerden derlenmiştir.

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR