Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Nevzat KAYA


Artık Tercih Senin

Şimdi ise yeniden bir diriliş ve şahlanış sürecine girdiğimiz bir dönemde, gerisin geriye bir yola düşmeyelim. Yeni durum yeniden bizim yüzyıllık kaybımıza sebep olabilir. Bunun için Erdoğan´dan şaşmayın derim.


Baktım Erdoğan´ı isteyenler var, istemeyenler var. Büyük tabloda ve küçük tabloda nasıl bir resim var diye bir analiz yaptım. Mutlaka bakın derim. Artık tercih senin!
 
Erdoğan´ı İstemeyenler: 
 
- Kemalistler ve laikler
- Fetö
- Faiz lobisi
- Siyonistler
- Lgbt
- Deist ve Ateistler
- Pkk/Pyd/Ypg/Dhkpc
- Esed ve Nusayri çeteler
- Sünni katilleri Haşti Şabi 
- İran 
- Irak
- Sisi
- Tüm şialar
- Suudi yönetimi
- BAE
- Ermenistan 
- Yunanistan 
- İsrail
- Amerika
- Almanya ve diğer AB ülkeleri
- NATO 
- BM´nin 5´li çete elinde kalmasını isteyen güçler
- Türkiye´de Ak Parti dönemi öncesi acılarını görmemiş lay lay lom nesli 
- Çok afedersiniz ama söylememek de olmaz; pavyoncular, kerhaneciler, zina turizmi üzerinden rant devşirenler. Çünkü bunların geneli Chp´li. 
(Rusya, Çin ve Hindistan için farketmiyor. Kim gelirse gelsin mevcut ilişkilerini korurlar.) 
 
Erdoğan´ı İsteyenler: 
 
- Filistinliler
- Gazze´nin ve Kudüs´ün fedaileri
- Suriyeli mazlumlar
- Mısır´ın İhvan-ı Müslimi
- Arap sünni halkları
- Arakanlılar
- Somalinin mazlumları 
- Afrika müslümanları
- İslam Alimleri Birliği 
- Ta Doğu Türkistan´dan başlayın tüm dünya müslüman halkları 
- Türkiye´de Ak Parti dönemi öncesi acılarını yaşayan nesil
 
Ayrıca bu ikisi arasında nötr olanlar da var:
 
- Tekfirciler 
- Bilerek veya bilmeyerek, doğru veya yanlış bazı haksızlıklara uğradığını düşünenler. 
 
Büyük tablo böyle..
Küçük tablodaki resme gelince:
 
Bunlar bizim iç sorunlarımızla ilgili. Torpil, adam kayırma, ehliyet ve liyakatin yerini sadakat ve itaate bıraktığı düzen, gelir dağılımı adaletsizliği, Fetö soruşturmalarının sebep olduğu bazı mağduriyetler, istenmeyen adaylar ve daha bir çok şey yazılabilir. 
 
Bunlar önemsiz şeyler değil elbette. Bilakis ciddi ve uzaması halinde iç çürümeyi getirecek riskler. Bunlarla bihakkın mücadele edecek bir sivil toplum olmalı. Buna yürekten katılıyorum. Bu noktada şahsen nefesimin yettiği kadar da hep dillendirdim. 
 
Fakat ortada bir realite var. Bu kokuşmuş haller bu iktidardan önce de vardı. Hatta kat be kat daha fazlasıyla vardı. 
 
Farzedelim ki bu iktidar değişti. Bu haller ortadan kalkacak değil. Bu sefer rövanş peşinde olanlar, daha fazlası ile bir intikam ve kinle bunların her birinin kat be kat fazlasını yapacaklar. 
 
Hem yüzyıllık Türkiye bağırsaklarının temizlediği son on yıllık süreçte, başımıza gelmeyen kalmadı gerçeğini de iyi anlamamız gerekiyor. Muhtıralardan-gezi olaylarına, darbelerden-kumpaslara kadar pişmiş tavuğun başına gelmeyen hallerin, Erdoğan´ın başına geldiğini bilseydik, yoğurdu niçin üfleyerek yediğini anlardık. 
 
Küçük tablodaki resmi düzeltmenin mücadelesini kendi aramızda halletmemiz gerektiğini, şu an ki süreçte büyük tablodaki resme bakarak karar vermemiz gerektiğini bilmemiz gerekiyor. 
 
Erdoğan´ı meşru bir seçimle yenemeyenlerin darbelerle, suikastlerle canına kastettiklerini, haliyle olağanüstü tedbirlerin, olağan hale gelmesinin gerekliliğini anlamamız gerekiyor. 
 
Mevcut muhalefete gelince, Türkiye´yi daha iyi bir noktaya getirecek bir projeyle karşımıza çıkmış değiller. Bilakis bir kin ve intikam ile geliyorlar. Tek dertleri Erdoğan´ın gitmesi, gerisi onlar için teferruattır. 
 
Sakın ha sakın! 
 
Erdoğan´ı, Abdülhamid´in kaderini yaşayacak konuma koymayalım. Abdülhamid tahtan indirilence çok değil, sadece dokuz yıl sonra koca imparatorluk avuçlarımızdan uçup gitti. 
 
Şimdi ise yeniden bir diriliş ve şahlanış sürecine girdiğimiz bir dönemde, gerisin geriye bir yola düşmeyelim. Yeni durum yeniden bizim yüzyıllık kaybımıza sebep olabilir. Bunun için Erdoğan´dan şaşmayın derim. 
 
Yine de Allah´ın takdirinin herşeyin üzerinde olduğunu, O´nun da bunu bizim ellerimizle yaptıklarımıza bakarak karar vereceği inancını unutmamamız gerekiyor. Biz ise sadece dünyalık tedbirler açısından elimizden geleni yapmakla mükellefiz. 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR