Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Aziz DARICI


Analar Ne Yiğitler Doğurmuş...

Elindeki tek silahı taş atan bir düzenek. Kaçmaya fırsatı olmadan o taşı küfrün bağrına fırlatıyor. Sonuçtan değil seferden sorumlu olduğuna şahitlik ediyor.


Çok değil, ?Arap Baharı? ile birlikte bu coğrafyanın insanları özgürlük şarkıları ile mücadelelerini evrenselleştirmeyi hedefliyorlardı. Zalimleri yıkarak, halkın iradesinin yansıdığı bir gelecek düşünüyorlardı. Artık işbirlikçi yerlilerimizin batı uşaklığına soyunmasına son verecek, ümmet olarak rahat bir nefes alacaktık. ABD, Batı, İsrail projelerini artık rafa kaldıracak cümlelerimiz halen tazeliğini koruyor.

Lakin ?Arap Baharı?, ?Azap Pınarına? dönüşmesi çok sürmedi. Mısır´daki asil direnişin sembolü İhvan´a operasyon çekerek, yerli satılmış zihniyetleri iş başına getirdiler. Kendi demokratik yöntemleri ile iş başına gelen meşru ve haklı cumhurbaşkanı Mursi´yi hapishaneye gönderdiler. Birçok şehit verildi meydanlarda. Batının zulüm makineleri iş başına geçerek, halka ayar verdiler. Mısır´ın şu an halini biliyoruz.

Suriye´de başka bir şey oldu. Ne olduğunu kimse tam kestiremiyor. Savaş niye bu kadar uzun sürdü. Bir bir canlar düşüyor. Tarih kokan beldeler harabeye döndü. Bu saatten sonra savaşın sonucunu merak edenler, can veren insanların ahını alırlar. Suçlu arayan kişiler var ise bu ümmetin derdine ne çare üretti diye baksın. Zaferden bahsedenler var ise hangi coğrafyayı İslam diyarına dönüştürdü diye bir hafızasını yoklasın. Vicdandan bahsedenler var ise mazlumlara hangi duayı yaptığına, hangi selamı gönderdiğine bir baksın. Baksın ki samimi olan ile samimi olmayanları ayırt edelim. Yoksa ilahi tecelli zaten ayırt ettirecektir.

Pazartesi günü aldığımız haberler ilk olmadı ama acımıza tuz biber ekti. Bu ümmetin günahlarını genelde Filistin, özelde Gazze ve Kudüs çekiyor demiştim bir ortamda. Oradan aldığımız haberler, acılarımızın ve umutlarımızın kaynağına dönüştü. Kendi sorumsuzluklarımızın faturası, İsrail denen lanetlenmiş zihniyete sahip bir ülke tarafından kardeşlerimize çektirilmekte. Filistin yıllardır ?intifada? direnişleri ile zalimlere karşı direnmekte. Son yaşananlarda onlarca can verdik. Onları Allah´a ısmarladık. Allah şahadetlerini kabul etsin?

Fadi Abu Salah?

Onu haberlerde gördüğümde ?Analar ne yiğitler doğurmuş? dedim. İman, cesareti ayaklarına bağlamamış. Ayakları gitti diye, evinde oturup karalar bağlamamış. Yüreğindeki imanı, yüreğindeki öfkesini tüm mazlumlar adına zalimlerin suratına çalmış. Elindeki tek silahı taş atan bir düzenek. Kaçmaya fırsatı olmadan o taşı küfrün bağrına fırlatıyor. Sonuçtan değil seferden sorumlu olduğuna şahitlik ediyor. Allah´ta onu şehadeti ile şereflendiriyor. Bizlere verdiği mesaj ise o imanı duruşu halimizi yüzümüze vuruyor. Biz senin cesaretine, imanına şahit olduk. Allah bizlere o cesareti ve imanı nasip etsin. Duamız olsun;

Kur´an´da lanetlediğin zihniyeti aratmayan Siyonist, katil İsrail ve onun en büyük cehennem ortağı ABD ve onları destekçilerinin işlediği zulüm, bu toprakları perişan etti. Ey Rabb´imiz Sen de onları Kahhar sıfatınla yerle yeksan eyle. Onlara görünen, görünmeyen ordularını musallat et. Onların hain tuzaklarını boz. Müslümanları bir ve beraber kıl, küfrün zulmünü başlarına geçirecek güç ve kuvvet ihsan eyle. İmanı ile İsrail´in zulmüne karşı koyan, ayakları olmayan ama yürekli, cesaretli olan Filistinli Fadi Abu Salah´a verdiğin imanı, cesareti bizlere de nasip eyle.

Ey Rabbimiz?Filistinli kardeşlerimizin direnişini arttır. Onlara zaferler ihsan eyle. İman sembolümüz, onurumuz Kudüs´ü onların mücadelesi ile özgülüğüne kavuştur. Bizleri de onların mücadelesine ortak kıl? İslam beldelerinden mukaddes sayılan KUDÜS Müslümanların kalbidir. Sen bu kalbi temiz olan ellere, imanlı olan yüreklere, sana teslim olan Müslümanlara BAŞKENT kıl?Kafirlerin kirli-kanlı ellerine bırakma ya RABBİ?

Kim karar alırsa alsın, kim plan yaparsa yapsın muhakkak senin dediğin olacak ey RABB´İMİZ? Bizleri yolundan ayırma; bizleri bir kıl, beraber kıl, ümmet kıl, dualarımızı, mücadelemizi ortak kıl ki zalimleri nasıl bir sonla devrildiklerini mazlumlar görsün?Amin?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR