Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Nevzat KAYA


Afyonlanmış Müslümanlar


Allah kimseyi hem müslüman hem de ahmak etmesin. Gerçi lafın gelişi böyledir. Yoksa Allah´ın kimseyi ahmak ettiği falan yok. Kâmilin biri bana "insan ahmak olacağına hırsız olsun" derdi. Çünkü hırsızlıkta bir zeka vardır. Gün gelir zeka, aklın yolunu bulup böylece doğru yola girebilirdi. Ama ahmaklık bakidir, kötü bir hastalıktır. Aynı anda zekayla ve akılla bir arada olması mümkün değildir.

Maalesef toplumsal yozlaşmamız tarihin hiçbir döneminde bu kadar had safhaya ulaşmış değildir. Bu yozlaşmanın temel sebebi de, dini kendine referans etmeyen bir düzenin, inanç ve ahlak esaslarıyla ilgili din kaynaklı bir öngörüsünün olmamasındandır. İş böyle olunca kültürden-sanata, eğitimden-sosyal hayata, ticaretten-hukuka bir sekülerlik ve yozlaşma almış başını gidiyor. Elbette bu yozlaşmanın en büyük etkeni ise görsel ve yazılı kitle iletişim araçları olan sanal alemin sınır tanımaz etkileridir. Bu noktada bir inisiyatif oluşturamayan bizler, maalesef geniş müslüman kitleleri bu teknoloji merkezli kültür emperyalizmine karşı savunmasız bırakmış bulunuyoruz. Ve haliyle bizim zaafimız onların gücü karşında hep bir hezimet içinde olmuştur. 

Hadi dini referansı olmayan TV´leri geçelim, güya muhafazakar olarak kendini lanse eden TV kanalları neyin kafasını yaşıyor bileniniz var mı? Bu müslüman görünümlü ahmaklar, Hindu dizileriyle kafayı yiyip, yakında da "inek baba" türbesi yapıp deli danalar gibi tavaf ederlerse hiç şaşmam. İnanın bunları izleyeceğinize "Uzaylı Zekiye"yi izleyin bundan daha iyidir. Bir ülkenin eğitim seviyesini görmek istiyorsanız hangi dizi ve programların ne kadar reyting aldığına bakın. Yazık, alıcısı olmazsa herhalde bunları satmazlardı.

Bir yıl kadar önceydi. Kanal 7´de yayınlanan Hindu yapımı olan "Bir Garip Aşk" adlı bir dizi vardı. Onun aktiristini Türkiye´ye getirmişlerdi. Karşılamaya giden sözde başları deve hörgücü gibi kapalı müslüman kızlar toplanmış, taparcasına resimler, posterler, sloganlar...Kanal 7 de bunu onurla ve gururla haber yapıyordu. Elin sünnetsiz gavuruna gözünü kırpmadan gidecek sözde müslüman kızlar.

Daha birkaç gün önce Güney Kore´li "Ftislands" isimli müzik grubu Türkiye´ye geldi ve hava alanında izdiham yaşandı. Buraya kadar normal. Bunlar aşina olduğumuz görüntüler. Asıl sorun ne biliyor musunuz? Daha önceki yıllara nazaran karşılayanlar, bu sefer farklı bir profil arzediyordu. 13-14 yaşlarındaki başörtülü kızlar deliler gibi bağırıp, elleriyle bir kez dokunmak için kendini yerlere atıyorlardı. Maalesef geldiğimiz nokta bu. Yazık, gerçekten yazık. 28 Şubat bitti diyenlere bir çift sözüm var. 28 Şubat bin yıl sürecek!

Hadi hiçbir dini kendine referans almayan TV´lerin yaptıklarını anlarız da, arada din satıp ardından iş çevirenlere ne diyecez. Kafirin faizi kötü ama Hacı´nınki iyidir öyle mi? Müslüman mahallesinde salyangozu artık başkaları değil, müslümanlar satıyor. Muhafazakarlık artık kötünün iyisi değil, kötünün kötüsü oldu. Devrimci bir ruh olmadan asimilasyona direnmek artık çok zor.

Peki gerçekte sorunumuz ne biliyor musunuz? Biz okul açmıyoruz. İslami bir altyapı oluşturmadan, sadece tabela değiştirip imam-hatip açıyoruz. Ruh yok, ahlak yok, erdem yok. İnsan değil, robot üretiyoruz. Bu gidişat nereye kadar gidecek doğrusu kestiremiyorum. Güya müslümanların sesi olduğunu iddia eden bir iktidar döneminde durum böyle ise, laik ve demokratik bir ülkede islama kin bileten bir iktidar geldiğinde nasıl bir uçuruma yuvarlanırız varın siz kestirin.

İşin acı tarafı ise konser verir gibi podyumlara, stüdyolara çıkıp Allah-kitaptan bahseden, toplumu resmen afyonlayıp ardından evlilik programlarında mal pazarlayan bu TV kanalları, halka dinini öğretme iddiasında. Nihat Doğan´la gündem değerlendirenlerin, Mahmut Tuncer´le karılı kızlı halay çekip, Hanife´yi model diye ekrana çıkaranlarla benim dinim aynı olamaz. Sakın bunlar "ben hakkım" diyecek olan deccalin zuhurundan önce, Allah´ın samimi kullarına göstermek istediği bir ders olmasın. Hani bunlar da hak iddiasında olup küfre giden yollar olmuşlar ya, ondan söylüyorum.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR