Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


SEDA BOLAT


ADANMAK

Seda Bolat'ın yeni yazısı;


Yüzyıllardır Hz. Meryem ve Hz. İsa'nın ahlakı ve adanmışlıkları hikayelerle anlatılır. Adanmışlık denildiğinde aklımıza gelmesi gereken bir kahraman daha var: Hz. Meryem'in annesi Hanne hatun. Kuran'da bu yüce kadından bahsedilir. Rivayete göre, Hanne hatun bir evlat istemiş ve Rabbine dua etmiştir. Eğer bir evlat nasip ederse, onu sadece Allah'a ibadet etmesi ve Beyt-i Makdis'e hizmet etmesi için adayacağını söylemiştir. Bu samimi dua, rabbi tarafından kabul görür ve Hanne hatun'a bir evlat bahşedilir. Hanne hatun, evladını  sadece Allah'a adamıştır.
O asırda geleneklere göre sadece erkek evlatlar adanırlarmış, ancak Hanne hatun, kız olsa bile onu Allah'a adadığını söylemiş bu fikri ile  hem aşağılanmış hem alay konusu olmuştur. Ama Hz. Hanne rabbi ile ahdine sadık kalmıştır ve ayrılmanın verdiği hüzün ile "inna lillahi ve inna ileyhi raciun"  ayetinin hakkını vererek rabbinden bu adanmışlığın kabul edilmesini dilemiştir. Hz. Meryem'i masivayla, şirkle ve günahla tanışmadan onu rabbi ile bir olacağı mekana uğurlamıştır.

Bu asrın Hanneleri ve kahramanlıklarını imanlarını film izler gibi izliyoruz. Gazzede, Filistinde, Doğu Türkistan'da kimi yıllar sonra kavuşmuştu evladına, kiminin tek göz bebeğiydi yavrusu. En kıymetlilerini islama adayan Rabbine adayan Hanne ruhlu kadınlar! Bugün de yüzlerce var. Evlatlarını bu davaya feda eden ve asla şikayet etmeyen kadınlar, İslam'ın güzel bir örneğidir.

İslam tarihine baktığımızda adanmışlık konumuz yalnızca Hz. Hannelerle sınırlı değil. Musab bin Umeyrler gibi gençler var. Bu günün  gençlerine mâl ederek düşünelim, bir beldenin en yakışıklılarından, en zenginlerinden, en babayiğitlerinden, en zekilerinden, en soylularından birisi sizsiniz ve bir iman testine  tabi olacaksınız. 
Rasulullah ve onunla İslam'ın bir neferi olmak mı? Yoksa yaşadığınız asrın nimetleri mi? Bu seçimde riyaya mahal yok, çünkü eğer İslam diyecekseniz size sunulan dünya nimetlerinin hepsi  bitecek. Herşeyden vaz geçen ALLAH ve rasülünün sevgisini kazanan tüm musaplara selam olsun.

Ne şerefli bir şey, 
Musab bin Umeyr olmak! Asrımızda nice Musaplar var, elhamdülillah, heva ve heveslerini Allah için terk eden, İslam için genç yaşta mücadeleye başlayanlar. Yarabbi, senin için mücadele eden asrımızın Hannelerinin, Musablarının sayısını artır. Allah'ım  bize nicelerini yetiştirmeyi nasip eyle. Amin.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR